بی توجهی به دانشگاه فرهنگیان، جامعه را دچار خسران بزرگی خواهد کرد

اوجاقلو گفت: در حال حاضر آموزش و پرورش بدلیل کمبود نیرو مجبور شده است که هر کسی که حتی نسبت کوچکی با آموزش و پرورش داشته را دعوت به همکاری نماید و این یک زنگ خطر برای حوزه تعلیم وتربیت است.

مدیر امور پردیس های استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان با اشاره به تاریخ صد ساله تربیت معلم و سیر تاریخی آن، گفت: دوره تربیت معلم از ابتدا به صورت رسمی و حتی غیررسمی وجود داشته است که از جمله آنها می توان به تأسيس دارالمعلمين و دارالمعلمات در سال ۱۲۹۷ ه.ش، تأسيس دانشسراي مقدماتي و دانشسرای عالی در سال ۱۳۱۴، سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی در سال ۱۳۴۳ و تغییر نام آن به دانشگاه تربيت معلم در سال ۱۳۵۳، تأسیس مراکز تربیت معلم و مراکز آموزش ضمن خدمت، مجتمع آموزشی پیامبر اعظم و دانشگاه فرهنگیان اشاره نمود.

 

کمال اوجاقلو ادامه داد: در طول این سالیان، مرکز آموزش ضمن خدمت هم فعال بوده که معلمان بعد از دریافت مدرک کاردانی مجدداً در آزمون سراسری شرکت نموده و پس از قبولی در آزمون و شرکت در کلاس های آموزشی، مدرک کارشناسی ناپیوسته خود را دریافت می نمودند.

 

دکتر اوجاقلو با اشاره به شکل گیری دانشگاه فرهنگیان گفت: مراکز تربیت معلم از سال ۱۳۹۱ به دانشگاه فرهنگیان  تغییر نام داده شد و مأموریت آن تربیت نیروهای توانمند و ایجاد صلاحیت ها و شایستگی های حرفه ای در معلمان با دوره چهار ساله می باشد.

 

وی گفت: در این فرآیند شرط معدل مهمترین شرط بوده و از روز اول ورود دانشجویان به دانشگاه فرهنگیان، به عنوان کارمند دولت محسوب شده و مبلغی را به عنوان حقوق دریافت می‌کنند و سال هایی که در حال تحصیل می باشند جزء سنوات خدمت ایشان به حساب می آید.

 

مدیر امور پردیس های استان زنجان گفت: در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشگاه فرهنگیان دانشجو جذب می کند که دانشجویان بعد از دریافت مدرک کارشناسی و سه سال خدمت آموزشی، می توانند در مقطع کارشناسی ارشد شرکت کنند.

 

وی ادامه داد: طبق اسناد بالادستی و اساسنامه، دانشگاه فرهنگیان می تواند در حوزه آموزش مدیران ستادی، کارکنان، مدیران مدارس و معاونین آموزشی فعالیت نماید.

 

اوجاقلو با توجه به اهمیت دانشگاه فرهنگیان گفت: یکی از ویژگی های مهم دانشگاه فرهنگیان این است که این دانشگاه تنها دانشگاهی است که رئیس جمهور به عنوان رئیس هیئت امنای آن بوده و دو وزیر آموزش و پرورش و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عضو هیئت امنای این دانشگاه هستند و در استانها، استاندار نیز با ابلاغ وزیر آموزش و پرورش ریاست کمیته استانی هیات امنای دانشگاه را بر عهده دارد و رئیس  سازمان برنامه و بودجه، رئیس دانشگاه مادر استان و مدیر کل آموزش و پرورش عضو این کمیته می باشند.

 

سرپرست پردیس شهید بهشتی گفت: قطعاً در صورت بی توجهی به دانشگاه فرهنگیان جامعه دچار خسران بزرگی خواهد شد چرا که در جامعه ما مردم از خود رئیس جمهور گرفته تا جزء جزء مردم به نوعی درگیر آموزش و پرورش هستند؛ چرا که در هر خانه دانش آموزی وجود دارد و به طریقی به آموزش و پرورش مرتبط می باشد.

 

وی با اشاره به جایگاه معلم گفت: معلمی کار هرکسی نیست لذا بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری حتی یک معلم نباید خارج از دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش شود. معظم له در سخنرانی خود در پردیس نسیبه سفارش اکید به مسئولان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی، همچنین نمایندگان مجلس در خصوص کمک به دانشگاه فرهنگیان نمودند.

 

دکتر اوجاقلو ابراز نمود: در یک زمان مراکز تربیت معلم در زنجان با ظرفیت یک دهم اداره می شد و در حال حاضر آموزش و پرورش بدلیل کمبود نیرو مجبور شده است که هر کسی که حتی نسبت کوچکی با آموزش و پرورش داشته را دعوت به همکاری نماید و این یک زنگ خطر برای حوزه تعلیم وتربیت است. اگر ما دانشگاه فرهنگیان را تقویت نکنیم قطعاً خانواده‌ها نگران خواهند شد و تمام مسئولین در اطاعت از امر مقام معظم رهبری باید فعال شوند.

 

دبیر کمیته استانی هیات امنای دانشگاه فرهنگیان استان گفت: هفته قبل اولین جلسه کمیته استانی هیات امنا با ریاست استاندار برگزار شد و ایشان قول دادند که در سال تحصیلی جدید به ما کمک کنند تا بتوانیم دانشجویان بیشتری را جذب کنیم.

 

وی ادامه داد: بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، ما می‌توانیم از فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر استفاده کنیم؛ اما تفسیر درستی از این ماده نشده است مثلاً در آموزش دانشجویان ابتدایی فقط دانشگاه فرهنگیان این ظرفیت را دارد چرا که اکثراساتید دانشگاه فرهنگیان خودشان قبلاً معلم بوده اند و به روش‌های تربیتی کاملاً واقف هستند.

 

اوجاقلو در خصوص نحوه ارائه آموزش های معلمی در دانشگاه فرهنگیان گفت: برای معلم هفت شایستگی در نظر گرفته می شود که از مهمترین آنها می توان به مواردی همچون دروس تربیت معلم اسلامی، دانش تربیتی، دانش محتوایی، دانش محتوایی تربیتی مثل مدیریت کلاس، فنون و روش های تدریس ابتدایی و آموزش ریاضی اشاره نمود.

 

سرپرست پردیس الزهرا(س) گفت: از سال ۱۳۹۱ خیز جدی برای جذب معلم در کشور انجام گرفته است که با نوسانات مختلف در حال حاضر نزدیک به ۲۵ هزار دانشجو معلم جذب خواهند شد؛ این کسری دانشجو به خاطر مشکلات مالی و عدم توجه خوب به دانشگاه فرهنگیان بوده است که با همت دکتر خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور از سال ۱۳۹۷ جذب دانشجو معلم بیشتر شده و در حال حاضر به ۲۵ هزار دانشجو در سال رسیده است.

 

وی در خصوص کمبود نیروی انسانی و کادر اداری دانشگاه گفت: در حال حاضر بعضی از همکاران ما به تنهایی چندین پست را اداره می‌کنند و لزوم نگاه جدی مسئولان را در این خصوص خواستاریم.

 

اوجاقلو با استمداد از مدیران مربوطه گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مسکن و شهرسازی، نوسازی مدارس و همه نهادهایی که به نوعی مورد خطاب مقام معظم رهبری هستند باید وسط میدان آمده و به دانشگاه فرهنگیان کمک کنند.

 

این مسئول گفت: مسئول آمار و برآورد نیروی انسانی لازم بعهده آموزش و پرورش می باشد؛ اما گاهی اوقات از ۶۰۰ هزار کمبود معلم تا سال ۱۴۰۴نیز سخن گفته شده است.

 

وی درباره جذب مهارت آموزان گفت: بدلیل کمبود معلم، از سال ۱۳۹۵ تا الان در کشور بالغ بر ۱۵۶ هزار و ۵۳۰ نفر و در استان بالغ بر ۱۵۵۸ نفر در قالب مهارت آموزان استخدامی، نهضت سواد آموزی، حق التدریس و ... جذب دانشگاه فرهنگیان شده و بعد از آموزش یکساله وارد سیستم تربیتی شده اند. این روش جذب بعدها آموزش و پرورش را دچار مشکل خواهد کرد.

 

مدیر امور استانی دانشگاه فرهنگیان استان زنجان گفت: در همین استان بعضی از دانشگاه های ما ظرفیت خالی دارند و در صورت اختصاص این فضاها به دانشگاه فرهنگیان می توانیم جذب دانشجو معلمان را افزایش دهیم.

 

وی در مورد وضعیت اعضای هیات علمی گفت: متاسفانه وضعیت هیات علمی ما در دانشگاه فرهنگیان استان، یک به ۷۰ می باشد؛ یعنی به ازای هفتاد دانشجو فقط یک هیات علمی وجود دارد و کمبود اساتید را از طریق دانشگاه های دیگر و همچنین آموزش و پرورش جبران می‌شود.

 

سرپرست پردیس شهید بهشتی گفت: در خصوص کمبود فضای فیزیکی، نامه های مختلفی به دستگاه‌های دولتی و حتی سازمان مرکزی ارسال شده و جلسات مختلفی با مسئولان برگزار شده است و در حال رایزنی برای برگزاری بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان در استان هستیم که انشاءالله بتوانیم از ظرفیت خیرین هم استفاده کنیم. همچنین در حال پیگیری ساخت یک خوابگاه به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در پردیس شهید بهشتی هستیم که در صورت ورود خیرین و مسئولین می توانیم در یک زمین خوب، خوابگاهی به مساحت ۳ هزار متر مربع بسازیم.

 

سرپرست پردیس الزهرا(س) در پایان در خصوص وضعیت سنی دانشجو معلمان گفت: قبلاً سن ورود به دانشگاه ۲۲ سال بوده که الان به ۲۴ سال افزایش پیدا کرده است؛ در ضمن قبلاً حداقل معدل ۱۵ بود و الان به ۱۴ تقلیل پیدا کرده است. همچنین انجام تست های پزشکی در جذب دانشجویان، جزء دستورالعملهای دانشگاه فرهنگیان می باشد.

کد خبر 1129095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha