به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «العالم»، برای نخستین بار یک مقام ارشد سابق ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که تلآویو در ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرده است.
«تامیر هیمن»، رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی امروز سهشنبه گفته که تلآویو در این عملیات که دو سال پیش با رهبری آمریکا انجام شد «نقشی ایفا کرده است».
روزنامه جروزالمپست نوشته این نخستین بار است که یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی نقش اسرائیل در این عملیات را تأیید کرده است.
چند ماه پیش یاهونیوز گزارش داد اسرائیلیها برای کمک به رصد جابجاییهای سردار سلیمانی امکان دسترسی آمریکا به چندین شماره موبایل که متعلق به او بود را فراهم آوردند.
هیمن با حمایت از عملیات تروریستی آمریکا گفت: «ترور سلیمانی مهم بود، زیرا دشمن اصلی ما ایران است. کمتر میتوان کسی را با چنین مقام بلندپایهای پیدا کرد که هم کنشگر میدان باشد، هم استراتژیست و هم سرباز.»
ارتش آمریکا بامداد ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ طی یک عملیات تروریستی به دستور «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور این کشور، سردار سلیمانی و شماری از همراهان ایشان از جمله المهندس را لحظاتی بعد از ترک فرودگاه بغداد به شهادت رساند.
اقدام آمریکا واکنشها و محکومیتهای بینالمللی به همراه داشته است. «اَگنِس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان سال گذشته جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» را غیرقانونی خوانده بود.
کالامارد در گزارشی ضمن رد کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره دلیل ترور سردار سلیمانی، نوشت واشنگتن نتوانسته مدارک کافی برای توجیه دلیل انجام این حمله ارائه کند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ترور سردار سلیمانی به همراه «ابو مهدی المهندس» معاون سازمان الحشدالشعبی در عراق و چند تن دیگر از همراهانشان، نقض منشور سازمان ملل متحد بوده خواستار اعمال مقررات سختگیرانهتری درباره کشتار به وسیله پهپادهای تهاجمی شده است.
جدا از این، این اقدام تروریستی در داخل خود آمریکا هم با واکنش روبرو شده و نمایندگان کنگره آمریکا تصریح کردهاند دولت ترامپ بدون ادله و استنادات قانونی این عملیات را انجام داده است.
ترامپ و مقامهای ارشد دولت وی مدعی شدهاند که رئیسجمهور آمریکا دستور ترور سپهبد سلیمانی را در واکنش به تهدیدات «قریبالوقوع» وی علیه پرسنل آمریکا در منطقه صادر کرد اما مقامهای دولت او نتوانستند هیچ سندی در تأیید این ادعا ارائه کنند.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه وقت آمریکا بعد از اجرای این عملیات بارها درخواست نمایندههای کنگره برای حضور در جلسات استماع و ارائه مستندات قانونی رد کرد.
«الیوت انگل» رئیس وقت کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بعد از امتناع پامپئو از حضور در جلسه استماع کنگره گفته بود: «هر روز که میگذرد سوالات جدیدی درباره حملهای که به کشته شدن ژنرال سلیمانی منتهی شد ایجاد میشود. آیا واقعا یک تهدید حتمی وجود داشت؟ آیا این بخشی از یک عملیات بزرگتر بود؟ توجیه قانونی آن چه بود؟ مسیر پیش رو چیست؟ با توجه به توضیحات آشفتهای که از سوی دولت وجود دارد، وزیر امور خارجه باید از این فرصت استقبال کرده تا به سوالات در برابر مردم آمریکا پاسخ دهد. این کمیسیون انتظار دارد که هر چه سریعتر (پاسخ سوالات) را از وی بشنود.»
نظر شما