یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می شود

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می شود،گفت: این فرصت های شغلی براساس برنامه ریزی صورت گرفته طی ۱۸ ماه آینده به عبارتی تا پایان سال ۱۴۰۱ براساس تقسیم بندی استانی ایجاد می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت الله عبدالملکی در ادامه  جلسه علنی امروز سه شنبه (7دی)مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه نسبت به وضعیت اشتغال جوانان و افراد تحصیلکرده و عدم رفع مشکلات این حوزه گفت: مسئله نظارت مجلس در امور امری مهم، راهگشا و موثر بوده و طرح سوالات و تذکرات از سوی نمایندگان، مسئولیت وزرا را به آنها گوشزد می کند تا اگر غفلتی صورت گرفته، برطرف شود.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیکاری دومین معضل اقتصادی بعد از تورم محسوب می شود، اظهار کرد:  دولت سیزدهم در شرایطی فعالیت خود را شروع کرده که در این حوزه مشکلات متعددی داشته و با حجم متراکم بیکاری روبرو است. در حدود 14 میلیون نفر شغل شایسته ندارند و این در حالی است که 2.5 میلیون نفر بیکار مطلق محسوب می شوند.

وی ادامه داد: یک میلیون و 850 هزار فرصت شغلی براساس برنامه ریزی صورت گرفته طی 18 ماه آینده به عبارتی تا پایان سال 1401 براساس تقسیم بندی استانی ایجاد خواهد شد که این عدد حداقلی است و برنامه آن به استانداران ابلاغ شده است.

عبدالملکی تاکید کرد: طی 2 ماه گذشته شورای اشتغال 2 بار با حضور رئیس جمهور، اعضای کابینه و سایر نمایندگان دستگاه های مرتبط جلسه برگزار کرده و 34 مصوبه مهم را پشت سر گذاشته است؛ باید یادآور شد وزارت کار به عنوان هماهنگ کننده اشتغال کشور در بودجه 1400 یک ریال اعتبار نداشته، اما 71 دستگاه متولی اشتغال را هماهنگ کرده تا امور انجام شود.

وی بیان کرد: 175 برنامه اشتغالزایی به عنوان اطلس اشتغالزایی کشور اجرایی می شود که براساس سامانه رصد طی فعالیت های 3 ماهه اخیر 217 هزار فرصت شغلی ثبت شده و در این میان 130 هزار فقره بیمه تامین اجتماعی نیز به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: زیست بوم اشتغال جمهوری اسلامی تصویب شده که پلتفرم مهمی برای هماهنگی چندین دستگاه در حوزه اشتغال است؛ در گذشته چنین پلتفرمی وجود نداشت و دستگاه‌ها جزیره‌ای عمل می‌کردند.

عبدالملکی با اشاره به مصوبات شورای عالی اشتغال در حوزه تأمین مالی گفت: 32 هزار میلیارد تومان از بودجه 1401 بر اساس مصوبه صورت گرفته، برای حوزه اشتغال در نظر گرفته می‌شود؛ همچنین 160 هزار میلیارد تومان با هماهنگی بانک مرکزی به عنوان تسهیلات اشتغال ارائه می‌شود. 60 هزار میلیارد تومان آن قرض‌الحسنه و صد هزار میلیارد تومان آن طبق نرخ مصوب شورای پول و اعتبار ارائه می‌شود. این دو عدد ذکر شده یک میلیون فرصت شغلی در سال را محقق خواهد کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین هدایت نقدینگی به سمت اشتغال از طریق تضمین اشتغال توسط وام‌گیرندگان از دیگر موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود؛ بر اساس مصوبات و هماهنگی‌های انجام شده، به بانک‌ها ابلاغ شده کسانی که وام کلان می‌گیرند باید تعهد تعداد مشخصی اشتغال با بیمه تأمین اجتماعی دهند.

وی  تاکید کرد: به عبارتی کسی که به عنوان مثال 500 میلیارد تومان تسهیلات دریافت می‌کند با فرض اینکه هر شغلی 250 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد باید 2 هزار شغل ایجاد کند که ظرف یک سال از طریق سامانه‌های تأمین اجتماعی، بیمه شدگان جدید آن حوزه را بررسی می‌کنیم که اگر به آن عمل نشده باشد آن وام امهال نخواهد شد. هم اکنون بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان تسهیلات در طی سال ارائه می‌شود که به سمت تولید نمی‌رود بلکه به سمت سفته‌بازی می‌رود.

عبدالملکی اظهار کرد: در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بر مشاغل مهارت محور کم سرمایه‌بر تمرکز کرده‌ایم . بسیاری از نمایندگان از نمایشگاه‌های مشاغل مهارت‌محور کم سرمایه‌بر در استان ها بازدید کرده‌اند؛ بر این اساس باید اذعان کرد که 340 شغل شناسایی شده که کمتر از 20 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد و حتی بعضا کمتر از یک الی دو میلیون تومان. تمرکز بر مشاغل کم سرمایه‌بر مهارت‌محور راهبرد جدید سازمان فنی و حرفه‌ای است که سبب جهش جدی در حوزه اشتغال خواهد شد.

وی ادامه داد: در این میان باید یادآور شد در حوزه بهبود فضای کسب و کار نیز مصوبات خوبی حاصل شده است که در راستای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است؛ موضوع پنجره واحد مجوزها از جمله این موارد است که در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال کشور وزارت اقتصاد موظف شد و همه دستگاه‌ها مکلف به همکاری شدند، فقط یک درگاه برای صدور مجوز وجود داشته باشد و افراد متقاضی در آنجا فعالیت کنند که این مهم تا پایان سال محقق خواهد شد.

عبدالمکلی گفت: در حوزه مشاغل خانگی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است اما درگیری صدور مجوزها در این حوزه وجود داشت؛ در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال مصوب شد مشاغل خانگی از مجوز محور بودن به ثبت‌محور بودن تبدیل شود. به عبارتی با تدوین ساز و کار طراحی شده کسی که شغل خانگی دارد به مجوز نیاز ندارد بلکه در سامانه‌ای اقدام به ثبت فعالیت خود کرده و 3 روز کاری بعد سیستم اقدام به صدور مجوز می‌کند و دستگاه‌های نظارتی نیز به جای نظارت و سخت‌گیری در صدور مجوز اقدام به نظارت بر فعالیت می‌کنند که این امر در راستای قانون راهگشای اخیر مجلس است.

کد خبر 1131539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha