ارزش اسباب معنوی در مکتب حاج قاسم بیش از اسباب مادی است

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه مکتب حاج قاسم، مکتب توسل به اسباب مادی و معنوی است؛ گفت: اما در این مکتب ارزش اسباب معنوی بیش از اسباب مادی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری، صبح پنجشنبه(9 دی) در آیین اختتامیه دوره روایتگری مکتب سلیمانی که بیش از یک هفته با حضور راویانی از سراسر کشور در استان کرمان برگزار شد؛ مکتب حاج قاسم را نمونه امروزی مکتب امام دانست و اظهار کرد: البته ما در تبیین مکتب امام(ره) که نمونه ای از مکتب جهاد و شهادت قرآن است هم کوتاهی کردیم.

 

 

رییس مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به اینکه شهادت التماس زیاد می خواهد و چند آیه التماس در قرآن داریم از جمله آیه 88 سوره یوسف است؛ با استناد به این آیه تأکید کرد: شرط التماس این است خودت را هیچ و امام زمان را همه کاره بدانی و طلبکار نباشی و بخواهی که رزق معنوی ما را به ما صدقه بدهند.

 

 

وی آیات 97 سوره یوسف و 35 مائده را هم در این بخش یادآوری کرد و با تصریح به اینکه مکتب حاج قاسم، مکتب توسل به اسباب مادی و معنوی است؛ تأکید کرد: ما باید از دنیا جلوتر باشیم.

 

 

حجت الاسلام ماندگاری اظهار کرد: در مکتب حاج قاسم ارزش اسباب معنوی بیش از اسباب مادی است و از جمله اسباب معنوی که در مکتب حاج قاسم خیلی رونق داشت: ذکر و شکر(152 بقره) کمک گرفتن از نماز و عبادت(153 بقره) استغفار(33 انفال)انس با قرآن(82 اسرا) است که حاج قاسم انس ویژه ای با قرآن داشت؛ سبب بعدی تقوا است که مقام معظم رهبری فرمود او در میدان جنگ هم اهل مراقبت بود؛ توسط به اهل بیت از دیگر اسباب معنوی در مکتب جاج قاسم است زیرا او اهل روضه و اشک بود.

 

 

وی با بیان اینکه حاج قاسم جزو بهترین و حاذق ترین و باتجربه ترین فرماندهان بود و همه فرماندهان نظامی دنیا در برابر حاج قاسم زانو زدند که فنون نظامی را به آنها بگوید؛ تصریح کرد: حاج قاسم وسط دیدار با پوتین نماز اول وقت خواند و پوتین گفت عاشق این مرد شدم؛ عباس بابایی اگر افتخار آفرید، در اتاق افسر آمریکایی هم نماز خواند اما ما گاهی برای فرار از نماز اول وقت هزار توجیه می آوریم.

 

 

رییس مؤسسه روایت سیره شهدا با متذکر شدن این نکته که مکتب حاج قاسم سخت نیست اما دقیق است و مکتب او این است تو کارگر و عمله خدا باش خداوند تو را در عالم پرواز می دهد؛ افزود: حاج قاسم به شکرانه آبرویی که داشت به واسطه دوستانش تحریم ها را دور زد و مواد اولیه و دارو وارد کشور می کرد.

 

 

وی ادامه داد: موکب های اربعین را راه انداخت و برای کمک به سیل زدگان آورد و این شکر آبروی او بود، خدا عزت و آبرویی به او داد که امام جامعه مکتب برای او نامگذاری  کرد.

 

 

حجت الاسلام ماندگاری با افزودن این نکته که حاج قاسم با شهادتش، انقلاب را در سال 98 بیمه کرد؛ خاطرنشان کرد: 250 شهید تازه تفحص نیز بار دیگر انقلاب را بیمه می کند.

 

 

وی با اشاره به اینکه حاج قاسم اهل استغفار بود؛ نه فقط زبانی که اهل استغفار عملی بود؛ اظهار کرد: او وقتی فهمید یکی از دوستانش دچار اعتیاد شده بود او را ترک داد و برد سوریه و یکی از بهترین نیروهای او شد که خود آن فرد گاهی می گوید من آزادشده خدا به واسطه حاج قاسم هستم.

 

 

رییس مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان اینکه اصلی ترین سبب معنوی در مکتب حاج قاسم، ولایت است؛ افزود: ما 42 سال در معرفی ولایت کوتاهی کردیم در حالیکه ولایت، عصمت نسبی اکتسابی دارد و باید ولایت را درست برای مردم توضیح بدهیم اگر می گوییم مکتب حاج قاسم، مکتب ولایتمداری است.

 

 

 

وی با بیان اینکه مکتب حاج قاسم مکتب خواستن و توانستن است اما تفاوت در این است چه بخواهیم؛ اظهار کرد: همه مشکلات ما برای نوع خواستن است؛ آدم ها با خواستن ها می شوند ان الانسان لفی خسر! 

 

 

 

حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه مکتب حاج قاسم همچنین مکتب اراده پرواز است؛ تصریح کرد: رمز پرواز، چه چیز خواستن است؛ افزود: خیلی ها سئوال می کنند اگر زمان پیامبر و امام حسین بودیم کجا بودیم؟ زمان امام زمان باشیم، کجا هستیم؟ 

 

 

وی پاسخ این سئوال را منوط به اراده خود انسان دانست و با استناد به آیات 11  و 12 سوره تحریم تأکید کرد: زور{قدرت} و تأثیر اراده بیشتر از محیط است زیرا آسیه در محیط خراب اراده پرواز کرد اما همسران لوط و نوح در محیط وحی اراده سقوط کردند.

 

 

وی در پایان با انتقاد از تمام کردن برخی مسائل به نام عُرف معمول، یادآور شد: حاج قاسم با عُرف زندگی نکرد که در کاخ پوتین نماز خواند.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1132350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha