«رضا رضایی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص اهمیت رونق کالاهای فرهنگی با بیان اینکه این مهم از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت است، افزود: رونق محصولاتی که متناسب با زیست بوم منطقه طراحی و تولید شده به احیای ظرفیت های فرهنگی و هنری فراموش شده و اقتصاد فرهنگ جامعه کمک شایانی می کند.
معاون فرهنگی و امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه تقویت روحیه خودباوری با اتکاء به داشته های بومی و محلی و معرفی پتانسیل های موجود در این حوزه از نتایج حوزه اجتماعی رونق کالاهای فرهنگی محسوب می شود، بیان کرد: با رونق گرفتن بازار کسب و کارهای فرهنگی و فروش محصولات، اقتصاد منطقه هم دست خوش توسعه و رونق قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص معرفی اثربخش کالاهای فرهنگی با بیان اینکه رسانه های جمعی از جمله صدا و سیما، مطبوعات، نشریات و فضای مجازی ظرفیت های قابل توجه در این حوزه به شمار می رود، افزود: برگزاری جشنواره ها هم ضمن معطوف شدن توجه مسئولان به این حوزه، باعث تجلی هنر هنرمندان و صنعتگران و تبدیل شدن این موضوع به یک جریان فرهنگی در سطح استان می شود.
رضایی در خصوص تأثیرگذاری جشنواره کالاهای فرهنگی در تبیین کالاهای فرهنگی بومی، اظهارکرد: این جشنواره نقش بسزایی در آموزش، فرهنگ سازی و گفتمان سازی در حوزه کالاهای فرهنگی دارد و همچنین فرصتی برای تبادل اندیشه و تشریک مساعی فعالان حوزه فرهنگی و اقتصادی در راستای احیای محصولات شاخص فرهنگی و معرفی آن دارد.
معاون فرهنگی و امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، به برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای نحوه تولید و معرفی محصولات متناسب با زیست بوم منطقه توسط اساتید خبره استانی و کشوری اشاره کرد که می تواند به معرفی کالاهای فرهنگی کمک شایانی کند.
وی حمایت های فرهنگ و ارشاد اسلامی از کالاهای فرهنگی را در حوزه تبیین، معرفی و تشریح نحوه تولید، بهره برداری و تبدیل شدن کالاهای فرهنگی به یک برند معتبر معرفی کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه از جمله نمایشگاه مد و لباس، برگزاری جشنواره هنرمندان دوستدار کتاب، نمایشگاه صنایع دستی بومی و برگزاری کارگاه های آموزشی و همچنین دو دوره جشنواره کالاهای فرهنگی از جمله اقدامات فرهنگ و ارشاد در این حوزه به شمار می رود.
وی خواستار حمایت مسئولان از متولیان کسب و کارهای فرهنگی در قالب ارائه تسهیلات بانکی شد و خرید کالاهای فرهنگی به عنوان هدایای فرهنگی از سوی نهادها و ادارات را از جمله راهکارهای رونق کسب و کارهای فرهنگی ذکر کرد.
رضایی، راه اندازی گذرهای فرهنگی و هنری به صورت دائمی و فروش محصولات تولیدی فرهنگی و ارائه آموزش به فعالان و تولید کنندگان محصولات فرهنگی در حوزه برندسازی و معرفی اصولی کالاها را از جمله راهکارهای مناسب در کاربردی کردن بوم فرهنگ دانست.
وی به اهمیت کاربردی کردن بومفرهنگ اشاره کرد و گفت: برای این مهم ابتدا باید به فرهنگ بومی و محلی اتکا کرد به این معنی که با حفظ اصالت و سنت، زمینه را برای ایجاد نوآوری های جدید در این حوزه فراهم آورد و با پیوند بین نسل جوان و اصالت های بومی و محلی، بومفرهنگ منطقه را ترویج کرد که البته رسالت این جشنواره هم همین است.
معاون فرهنگی و امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، شاخصترین تجربه دور نخست این جشنواره را برگزاری کارگاه های آموزشی توسط اساتید استانی و کشوری نام برد و افزود: ماحصل این کارگاه ها، آثار مطلوب و قابل قبول با رویکرد خلاقانه و نوآورانه متناسب با زیست بوم منطقه بود.
گفتنیاست؛ دومین جشنواره کالاهای فرهنگی در خراسان شمالی در سه بخش «نوشت افزار»، «هدایای فرهنگی» و «عروسک» برگزار میشود و علاقهمندان تا 26 دی ماه برای ارسال آثار خود فرصت دارند.
بر اساس تقویم دومین جشنواره کالاهای فرهنگی در خراسان شمالی، داوری آثار دوم بهمن ماه و برگزاری آئین اختتامیه و معرفی برگزیدگان هفتم بهمن ماه اعلام شده است.
خبرنگار: سمیرا نیستانی
نظر شما