باید سیره حاج قاسم را در رفتار، گفتار و کردار خود و جامعه اسلامی ترویج دهیم

حجت الاسلام کاظمی با بیان اینکه ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی وی را در دل های مردم جاودانه کرد، گفت: باید سیره حاج قاسم را در رفتار، گفتار، کردار خود، خانواده، محیط پیرامونی و جامعه اسلامی تبیین کنیم و ترویج دهیم.

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: سردار حاج قاسم سلیمانی امروز نامی آشنا برای تمام ملت های آزادی خواه دنیاست که توانست در سایه ولایت باوری، خلوص نیت ، توکل برخدا و عمل با اخلاص در تمام قلب ها حتی غیرمسلمانان نفوذ کند و ارمغان صلح، امنیت و آرامش را به همگان هدیه داد حاج قاسم سلیمانی نامی است که در گذر از تمام مصائب و سختی ها از یاد نمی رود و اقتدا به این مکتب راه حل تمام مشکلات الگو همیشه زنده برای تمام مسئولان در رده های مختلف مسئولیت نظامی و غیرنظامی است در همین رابطه گفتگویی با  حجت الاسلام اسماعیل کاظمی زرومی امام جمعه پرند به شرح زیر ارایه می شود.

 

مکتب حاج قاسم را چگونه می توانیم توصیف کنیم؟

ما شهدای زیاد، عزیز و بزرگواری را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی و اهداف ایدئولوژی اسلام ناب و انقلاب ناب کردیم اما رهبر انقلاب فقط برای حاج قاسم عنوان مکتب حاج قاسم را به کار بردند. مکتب مجموعه ای از باورها و اندیشه هایی برای رشد و تعالی است که تکامل انسان را در پی دارد که در این اندیشه راه کج و خطا وجود ندارد. در مکتب حاج قاسم کسی با داشتن این اندیشه ها و ایدئولوژی در کنار امورات تخصصی دیگر در حوزه تخصصی و علمی و نظامی ، قطعا به آن سطح از رشد و تعالی که مد نظر است در تاسی از حاج قاسم نزدیک می شود.

 

نگاه ما به حاج قاسم سلیمانی برای تبیین ویژگی های وی چگونه باید باشد؟

نگاه به حاج قاسم تنها گفتار و تعریف خاطره نیست بلکه مهم این است که ما سیره حاج قاسم را در رفتار، گفتار، کردار خود، خانواده، محیط پیرامونی و جامعه اسلامی تبیین کنیم و ترویج دهیم. آنچه حاج قاسم را جهانی کرد صرفا میدان نبرد نبود. میدان نبرد یکی از ویژگی های حاج قاسم بود،اتفاقا آنچه که حاج قاسم را در دل های مردم جا انداخت صرف بعد نظامی نیست بلکه ابعاد شخصیتی ایشان در عصر حاضر به عنوان بی نظیرترین ویژگی های بشریت که جمیع خوبی ها را دربر دارد به وجود آمده و لذا تمام تفکرات در دنیا نسبت به شهادت حاج قاسم تعظیم کردند و این رویکرد حاج قاسم در ابعاد مختلف در نظام جمهوری اسلامی به چشم دیده شد.

 

در مورد ویژگی های شاخص حاج قاسم توضیح بفرمایید؟

در مورد حاج قاسم در جمهوری اسلامی واژه هایی به کار می رود که اگر کسی قرار است از وی تاسی کند و خود را در خط او بداند، باید این ویژگی های را داشته باشد. از جمله این ویژگی ها که رهبر انقلاب بر روی آن تاکید دارند موضوع انقلابی گری حاج قاسم است، کسی که دم از حاج قاسم می زند اما مانند حاج قاسم انقلابی نباشد قطعا در مسیر حاج قاسم نیست. رهبر انقلاب می فرمایند شهید سلیمانی نه تنها انقلابی بلکه به شدت انقلابی بودند و این تاکید یعنی در اصول و موازین خود بسیار معتقد و پایبند بودند و این گونه نبود که جریان و شبکه ای در داخل و خارج به جمهوری اسلامی حمله کند و سردار سلیمانی از آرمان خود عقب نشینی کند و این موضوع در کنار سجایای اخلاقی سردار سلیمانی بوده است.

 

سردار سلیمانی نسبت به اسیب های اجتماعی از نوع بی حجابی یا بدحجابی چه نوع نگاهی داشت؟

نگاه سردار سلیمانی حتی در آسیب های اجتماعی، بی حجابی و بدحجابی بسیار بلند و بی نظیر بود و حتی فرد بی حجاب را نیز ناموس خود می دانست و این نوع پدیده را در جامعه از عملکرد بد مسئولان در نظام جمهوری اسلامی می دانست و تمام آنها را فرزند خود قلمداد می کرد اما در این گونه مسایل تقریبا همه مسئولان کمتر به واکاوی خود می پردازند و بیشتر دیگران را خطاب قرار می دهند اما نگاه حاج قاسم برخلاف نگاه اکثریت مدیرانی است که خود را امامزاده می دانند و دیگران را فقط مقصر قلمداد می کنند.

 

این گونه نگاه حاج قاسم سلیمانی موجب می شود حتی قشر جوان با نگاه متفاوت به حاج قاسم عشق بورزد و حاج قاسم نیز به همه آنها عشق می ورزد و پای سخنان و دردل آنها می نشیند. کسی را در نظام جمهوری اسلامی به غیر از رهبر انقلاب نمی بینیم که نامه ای به دستش برسد و نسبت به آن اقدامی نکرده باشد. حتی یک نامه نیست که رسیده باشد به دست حاج قاسم و او از آن بی تفاوت عبور کند یعنی مردم داری این شهید بزرگوار تا جایی است که خود را فدای مردم می داند و تنها در خط مقدم فداکاری نمی کند و صرفا در خط مقدم سوریه، لبنان و عراق شجاع و فداکار نیست بلکه برای مردم خود و ملت ایران نیز فداکار است.

 

حاج قاسم با چه رویکردی در جبهه مقاومت حضور یافت؟

در عرصه مقاومت نیز ما معتقدیم به لحاظ اعتقادی و اسلام سیاسی در سوریه حضور یافتیم و شاید حضور دیگران در سوریه به دلیل منافع آنها بود اما ما برای منافع نرفتیم البته ممکن است جزیی از منفعت نیز کسب شده باشد اما حاج قاسم بدون یک ریال منفعت و چشمداشت حضور یافت زیرا نگاه گفتمان اسلام ناب دارد که در اسلام سیاسی دفاع از مظلوم واجب است و سکوت در جایی که به کسی ظلم می شود، ظالم و مظلوم سکوت کنند، گناه شان یکی است و این ایدئولوژی اسلام است. حاج قاسم در این عرصه سکوت اختیار نکرد و شجاعانه در میدان حضور یافت. حاج قاسم در موصل با 15 نفر در مقابل 400 نفر از داعش ایستاد در جایی که نیروهای عراقی همراهی نمی کردند اما حاج قاسم ایستاد و وقتی این نیروها دیدند که اوضاع به نفع حاج قاسم تغییر کرده است به کمک او شتافتند.

 این موضوع در کردستان عراق نیز به چشم می خورد، در جایی که نیروهای عراق به تمام کشورهایی که امید می ورزیدند پشت آنها را خالی کرد اما وقتی با حاج قاسم تماس گرفتند، حاج قاسم گفت در عرض 20 دقیقه به شما می پیوندم و این جزء اموری است که شاید سیاسیون بی تقوا آن را فراموش کنند اما باور مردم هیچ گاه آن را از یاد نمی برد.

 

چگونه حاج قاسم در مورد نقش کشورهای آزادی خواه در جبهه مقاومت طراحی کرد؟

 حاج قاسم با ایجاد جبهه مقاومت که به سمت ظهور حرکت می کند و برای از بین بردن اسراییل فقط جمهوری اسلامی  را در آن نمی دید بلکه باید تمام آزادیخواهان جهان در دنیا در این جبهه حضور بیابند و به دست مسلمانان آزادی خواه و جبهه مقاومت اسراییل محو شود، حاج قاسم برای این امر نیز طرح داشت. جبهه مقاومت یعنی تمام مسلمانان جایگاه عزت، افتخار و احترام دارند و بدانند که مسلمانان نباید در جایگاه منفعل باشند بلکه باید در جایگاهی قرار بگیرند که عرصه متفاوت بین الملل را رقم بزنند و نقش تعیین کننده ایفا کنند.

 

در کشورهای مسلمان حاج قاسم در جبهه مقاومت کاری کرد که تمام کشورهای مسلمان به خصوص نسل امروز آنها و کسانی که می خواهند در مقابل ظلم ایستادگی کنند، نمادشان جمهوری اسلامی است و حاج قاسم اسوه و الگوی آنهاست. همه دیدند که نیروهای حاج قاسم برای نجات مردم در منطقه حما، دیرزور و یا هر منطقه دیگر باشد چه تلاشی کردند و همه به تلاش این شهید بزرگوار شهادت می دهند.

 

کد خبر 1134362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha