حضرت زهرا(س) در حوزه تبلیغ دین و دفاع از ولایت بسیار فعال بودند

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: حضرت زهرا(س) در جامعه حضور اجتماعی داشتند و در حوزه تبلیغ و دفاع از حق ولایت بسیار فعال بودند. در اسلام حضور اجتماعی زنان نباید به ابتذال آنها منجر شود یا کانون گرم خانواده را دچار مشکل کند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شامگاه سه‌شنبه در مراسم سوگواری که به مناسبت ایام فاطمیه در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، گفت: درباره عظمت و جایگاه حضرت فاطمه زهرا(س) مطالب زیادی کتب معتبر مسلمانان و حتی غیرمسلمانان و سایر ادیان آمده است.

 

وی افزود: حضرت زهرا(س) در جامعه‌ای دارای این منزلت و عظمت بود که بسیاری از اعراب دختران خود را زنده به گور می‌کردند و از اینکه صاحب دختر شوند روی آنها سیاه می‌شد؛ اما پیامبر(ص) خطاب به حضرت زهرا(س) می‌فرمودند پدرت فدای تو شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با استناد به آیه ۳۳ سوره احزاب، عنوان کرد: این آیه در شأن پیامبر(ص)، امیرمومنان امام علی(ع)،  حضرت فاطمه(س) امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است که دلالت بر عصت آنها دارد.

 

استاد حوزه علمیه با استناد به آیه ۶۱ سوره آل عمران که به مساله مباهله اشاره دارد، اظهار کرد: پیامبر(ص) می‌فرماید درباره مباهله اگر خداوند محبوب تر از امیرمومنان امام علی(ع)،  حضرت فاطمه(س) امام حسن(ع) و امام حسین(ع) سراغ داشت به من می‌فرمود آنها را با خود ببر؛ پس این آیه نشان می‌دهد که آنها نزد خدا محبوب‌ترین هستند.

 

وی با بیان اینکه وقتی خداوند به رضای حضرت فاطمه(س) راضی و به خشم حضرت فاطمه(س) خشمگین می‌شود مسئله بسیار بزرگی است که باید به اهمیت آن توجه داشت، ابراز کرد: این نشان می دهد که ایشان در جایگاه عصمت محض قرار داشتند. حضرت فاطمه زهرا(س) نزد خداوند جایگاه و مقامی دارند که حتی کوچکترین تهدید یا توهین به ایشان نزد خداوند ظلم بزرگی است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی در خصوص عرصه‌های اجتماعی حضور زن و اینکه رسالت او در جامعه تا چه میزان می‌تواند باشد، گفت: متاسفانه امروز غرب ابتذال زن در جامعه را حضور اجتماعی او می داند که او را به عنوان ابزار و کالا قرار دهند و این تحقیر و تهدید زن است نگاه ارزشی به زن نیست.

 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اسلام برای حضور زنان در جامعه تعریف بسیار زیبایی دارد، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در این زمینه کتاب ۵ جلدی دارند که در جلد پنجم آن به نام «عرصه‌های اجتماعی حضور زن» این تعاریف زیبا تبیین شده است.

 

وی با بیان اینکه مومن واقعی کسی است که به خدا و پیامبر(ص) ایمان دارد، گفت: حضور زنان در جامعه باید بدون ایجاد فساد باشد. در صدر اسلام زنان در جامعه حضور اجتماعی داشتند اما این حضور اجتماعی حد و مرز مشخصی داشت. به عنوان مثال بانوان در بخش تدریس،نویسندگی، شعر و پرستار و فعالیت‌های اجتماعی مثبت دیگری شرکت داشتند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه عرصه‌های اجتماعی حضور زنان باید به همراه تکریم آنها باشد، اظهار کرد: اسلام عرصه حضور زنان در جامعه را نبسته است اما برای آن مرز و حدود قرار داده است. در قرآن آمده زنان با پیامبر(ص) بیعت کردند که نشان می‌دهد زنان هم در مسائل اجتماعی جامعه حق مشارکت داشتند.

 

استاد حوزه علمیه افزود: حضور اجتماعی زنان نباید به همراه فساد یا ابتذال باشد، اسلام با پزشکی، شاعری، نویسندگی، آموزش، پژوهش و بسیاری کارهای مثبت دیگر آنها مخالفت ندارد. حضرت زهرا(س) برای بانوان جلسه تشکیل می‌دادند و به شبهات و سوالات دینی آنها پاسخ می گفتند. امروز هم بانوان فاضل در حوزه‌های علمیه به سوالات و شبهات جوانان پاسخگو باشند.

 

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در حوزه تبلیغ و دفاع از حق ولایت فعال بودند، گفت: جوانان خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) را مطالعه کنند که به حضور اجتماعی ایشان برای دفاع از ولایت امیرالمومنین(ع) آگاه شوند. حضور اجتماعی زنان نباید کانون گرم خانواده آنها و تربیت فرزندان را دچار مشکل کند. حضور اجتماعی زنان در جامعه ممنوع نیست اما این حضور حساب و کتاب دارد که نباید منجر به فساد و انحراف شود. در غرب زنان را به ابزار تبدیل کردند تا جایی که حتی در ویترین برخی مغازه ها آنها را در معرض فروش گذاشتند. اسلام برای زنان جایگاه بالایی قائل شده است و نمونه های آن را در قرآن حضرت مریم و حضرت آسیه هستند. حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) بهترین الگو برای زنان و مردان ما هستند.

کد خبر 1134610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha