زهره سادات میرجعفری در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با گرامیداشت سالروز شهادت حضرت فاطمه گفت: در آموزه های اسلامی، انسان نسبت به سرنوشت فردی و اجتماعی خویش مسئول است و نمی تواند در رابطه با حوادث، جریانات و واقعیتهای پیرامون خویش بی تفاوت باشد.
این استاد و پژوهشگر افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که تأثیری عمده برسرنوشت بشریت دارد؛ برخورد مسئولانه تمامی افراد جامعه است که در این رابطه جنسیت مطرح نیست.
وی تصریح کرد: از این زاویه است که فاطمه(س) دختر پیامبرگرامی اسلام(ص) سزاوارترین افراد برای مشارکت سیاسی و حضور در صحنه سیاست می باشد و علی رغم اشتغالات اجتماعی متعدد و خستگیهای ناشی از کار روزانه و رسیدگی به امور خانه و سرپرستی چند کودک خردسال، خود را از سیاست دور نمیدارد و همچون سیاست مداری قهرمان در صحنه اجتماع حاضر میشود و در دفاع از حق و عدالت جان مبارک خویش را نثار می نماید.
میرجعفری بیان کرد: او زندگی سیاسی و آشنائی با الفبای آن را از همان دوران خردسالی آغاز کرد و با فعالیت های سیاسی واجتماعی پدر بزرگوار خویش و مشکلات و مصائب بی شمار از نزدیک مانوس بود؛ حتی جبهه جنگ می رفت و در غزوه های متعددی همراه با پیامبر(ص) شرکت می کرد.
وی در مورد زندگی این بانوی بزرگ اسلام عنوان کرد: ایشان بعد از ازدواج و زندگی مشترک بازهم در جریان زندگی اجتماعی همگام با علی (ع) به پیش میرود، اما پس از وفات پیامبر فصلی جدید از زندگی را آغاز کرد که برای تحکیم پایه های انقلاب نوپای پیامبر اکرم(ص) و حفظ و تداوم حکومت اسلامی، دست به احقاق حق و مبارزه گشود و در جریان سیاسی عظیمی حضوری آشکار یافت.
پژوهشگر مطالعات تطبیقی زن و خانواده خاطرنشان کرد: رسول گرامی اسلام درحالی چشم از جهان فرو بست که تشنگان قدرت، در کمین نشسته بودند و هنوز جنازه مبارک آن حضرت دفن نشده بود که منتظران فرصت در سقیفه جمع شدند و برخلاف دستور خداوند و فرموده پیامبر(ص) خلافت را از علی(ع) گرفته و به دیگری سپردند و با تمام قدرت و توان به صحنه سیاسی آمدند.
وی ادامه داد: آنها گروهی را با تهدید و فشار مرعوب ساختند، با دسته ای از راه معامله و تقسیم قدرت کنار آمدند، در این میان گویا فاطمه(س) برای دفاع از ولایت در مقطع پس از وفات پیامبر(ص) انتخاب شده است؛ زیرا مسلمانان در آن آزمایش سخت با سکوت خود راه خطا را در پیش گرفتند.
میرجعفری اظهار داشت: آنها روح حماسی و شهادت طلبی میدان های جنگ را از دست دادند و شمشیرها را غلاف کردند و به انزوا گرویدند و تنها نظاره گر حوادث تلخ شدند و هیچ کس دیگر نمی توانست در آن شرایط در برابر تهاجمات سازمان یافته و فتنه های کور، با بصیرت و آگاهی لازم چونان فاطمه زهرا(س) یک مبارزه پیروز را آغاز و بخوبی تداوم بخشد.
وی گفت:هر کس غیر از دختر پیامبر(ص) می شد او را شکست می دادند، هر شخصیت دیگری اگر میبود با انواع تهمتهای ناروا او را به انزوا میبردند، اما آنان در برابر شجاعت، بصیرت و شهادت طلبی فاطمه زهرا(س) درمانده شدند و ماسک های آنان دریده شد و ماهیت پلیدشان افشا گردید.
این پژوهشگر افزود: فاطمه (س) خود را زنی مسلمان میدانست که باید به وظایف خویش آشنا بوده و تکلیف و وظیفه شرعیش را شخصاً عمل کند، بدین دلیل در روزهای آتش و خون و شکنجه پس از وفات پیامبر(ص) و در روزهائی که سیاست روز آتش زدن به در خانه و بیعت خواهی از روی زور و اعمال قدرت بود، قد علم کرد تا تکلیف دینی و سیاسی خود را نیکو به انجام رساند.
میرجعفری تصریح کرد:مشی سیاسی فاطمه(س) مشیی آگاهانه، توأم با بینش و بصیرت، اندیشیده و حساب شده، انتخابی و گزینش شده و مبتنی برایمان و عقیده است، الگوی سیاسی منحصر بفرد ایشان از چند جهت قابل توجه است.
وی در این باره عنوان کرد: توجه به کانون خانواده و اولویت دادن به نقشهای همسری و مادری به عنوان اصلی ترین نقش زن، فراهم کردن زیر ساختهای لازم علمی اخلاقی برای گرفتن صحیح نقشهای اجتماعی فرهنگی، تقویت رابطه خود با خدا و سپس رابطه با خلق خدا، ترویج ارزشهای ایثار و از خودگذشتگی الجار ثم الدار از جمله این مشی و بینش است.
پژوهشگر مطالعات تطبیقی زن و خانواده خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر جهان همچون فراگیری معارف عمیق نزد پدر و همسر الگو بودند و در آماده سازی و تربیت نیروهای متخصص و صبر در پاسخگویی به تجمعات بانوان و انجام اقدامات انفاق و خیریه و بخشش به اسیر و یتیم و...با ترویج الگوی عملی بصیرت خویش را نشان می داد.
وی تصریح کرد:مشارکت سیاسی از طریق آگاه سازی و جدان های خفته خواص، یادآوری جایگاه و شان خاندان نبوت و بشارت و انذار همه مومنین با استفاده از شیوه های نوین از طریق بيانات رسا و بلاغ، خطبه قرا فدکیه و گریه های پیام دار و طی مسیرهای مشخص که نشانگر آگاهی سیاسی عمیق ایشان به مسایل وشیوه های تبلیغی و اثر گذاری است از دیگر ویژگی های الگویی این بانوی بزرگ است.
نظر شما