به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حضرتآیت الله خامنه ای امروز یکشنبه در دیدار تصویری با مردم قم که به مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی انجام شد، فرمودند: صحبت امروز درباره حادثه مهم و تاریخی ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ است . بعضی از حوادث تاریخی که دارای مضمونهای عمیق هستند و پیام های بلندی را به مردم نسلهای بعد می رسانند، باید زنده بمانند و درباره اینها باید بحث و صحبت شود و نباید بگذاریم غبار فراموشی روی این حوادث بزرگ بنشیند که حادثه ۱۹ دی از این قبیل است.
مقام معظم رهبری فرمودند: نظام جمهوری اسلامی مظهر اعتقاد دینی مردم و ناشی از نگاه انقلابی برخاسته از دین به مسائل جاری جهان و کشور است. از این جهت راس استکبار که آمریکاست با جمهوری اسلامی مخالف است. اینکه بعضیها میگویند چرا شما با آمریکا مخالف هستید و میگویید مرگ بر آمریکا اینها به نظر ما ظاهربینانه و سطحینگری است. عمق قضیه این است که طبیعت استکبار با پدیدهای مثل جمهوری اسلامی که همه چیز آن از دین است مربوط به تفسیر علمای دین است، که یک حرکت دینی است، مخالفند.
یک ملت زنده در هر مقطعی از تاریخ خود بهاقتضائات زمان خود و وظیفهای در این لحظه برعهده اوست و قدم بعدی و چشمانداز هم نظر میکند. ما بایستی وظیفه لحظه کنونی را بشناسیم و گامهای خود را مشخص کنیم و چشمانداز را روشن کنیم و به آن چشمانداز چشم بدوزیم. اینگونه نهضت بهمعنای واقعی کلمه به پیروزی نهایی میرسد. کشور را، ملت را به سعادت و زندگی اسلامی که حیات طیبه است و در آن دنیا و دین و رفاه و جسم و روح و تأمین همه آنهاست دست پیدا کنیم.
ایشان در ادامه به بیان تذکراتی پرداختند که در پی می آید:
تذکر اول:حفظ غیرت دینی
با غیرت دینی تهدیدها را به فرصت تبدیل کنید.همین غیرت دینی باعث شد جوانان ما به جبهه بروند و از خاک و ناموس خود دفاع کنند.
شهادت سردار سلیمانی نیز نمادی از همین غیرت دینی بود که به حادثه ای تاریخی و عجیب تبدیل شد. و مردم در این حادثه غیرت دینی خود را نشان دادند.
حادثه 9 دی 88 هم از این نوع است. آنجا هم تهدید بزرگی رخ داد و چندماه هم ادامه داشت اما غیرت دینی به میدان آمد و این تهدید رابه فرصت تبدیل کرد.
عامل اصلی این پیروزی ها وموفقیت ها غیرت دینی مردم است و این را باید حفظ کردو افراد موثر در میان مردم باید به این موضوع توجه کنند. دشمن هم حتما ایراد خواهد گرفت اما حقیقت این است که باید این غیرت دینی در مردم محفوظ باقی بماند.
گویندگان، نویسندگان،و افراد موثر به این نکته توجه کنند.
تذکر دوم: تلاش دشمن در حساسیت زدایی نسبت به اصول و مبانی انقلاب
یکی از کارهایی که امروز به شدت در برنامه ریزیهای دشمنان انقلاب و دشمنان نظام جمهوری اسلامی مطرح است، عبارت است از حساسیتزدایی نسبت به اصول و بینات و مبانی انقلاب. مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب حساسند و کسی تعرضی به این مبانی کند، مردم موضع میگیرند.
میخواهند این حساسیت را به تدریج کم کنند این هم باز از راه همین تبلیغات وسیعی است در فضای مجازی در رسانههای جمعی بیگانه به انحاء مختلف انجام میگیرد. گاهی آدمهایی که خیلی ارزشی هم ندارند نه حرفشان و نه فکرشان آنها را برجسته میکنند و افراد کم مایه و پر مدعا هستند که همین مبانی انقلاب و اصول انقلاب را زیر سوال میبرند.
مقابل این حساسیتزدایی باید ایستاد. اهل فکر، اهل قلم، اهل بیان، اهل فعالیت های گوناگون اجتماعی، اهل فعالیت در فضای مجازی، کسانی که میتوانند و دستشان در این زمینه باز است مسئولیت دارند و نگذارند دشمنان به تدریج این حساسیت و حمیت مردمی را کمرنگ کنند.
تذکر سوم:حفظ وحدت در کشور
باید وحدت در جامعه حفظ شود.باید به جوانان امید داد. در خیمه دشمان کشورهایی وجود دارند که تخصص شان ایجاد تفرقه است.ما عوامل تفرقه را هرچقدر میشود باید کم کنیم. اختلاف روشها و سلیقهها هست اما نباید به جبههگیری در برابر یکدیگر بینجامد. برخی هستند در برابر انقلاب میایستند که انقلاب هم چارهای ندارد در برابر آنها بایستد اما اختلافات نباید موجب شود انسجام ملی از بین برود.
شیعه و سنی سالهاست در کشور زندگی کردند و اختلاف در بین اقوام گاهی داشتیم که نباید بگذاریم چنین چیزهایی پیش بیاید و باید مراقبت کنیم. کسی شاید حرف غلطی بزند و کسی هم موضعی میگیرد اما این را نباید کِش داد. همه باید این انسجام را حفظ کنند. دنیای اسلام الآن مسئله حکومت جمهوری اسلامی و پرچم تشیع است، اما در کشورهای اسلامی که اهلسنت زندگی میکنند نسبت به جمهوری اسلامی گاهی ابراز علاقه و همکاری و پشتیبانی میکنند. از کشورهایی در شرق آسیا و غرب آسیا هستند کسانی که اینگونه برخورد میکنند. در دنیای اسلام امروز جمهوری اسلامی مظهر حاکمیت امت اسلام است.
حکومت اسلامی مظهر حاکمیت امت اسلامی است.
تذکر چهارم:تقویت امید و چشم انداز آینده
دشمن تمام توان خود را به کار گرفته است تا در میان مردم و جوانان یاس و ناامیدی ایجاد کند.کسانی هستند که تلاش می کنند امید را در جوان ها از بین ببرند و آن ها را نسبت به آینده ناامید کنند. این وظیفه ما است که این امید را در دل ها تقویت کرد و این تنها با حرف زدن محقق نمی شود. باید تلاش و همت کرد و بسیاری از کارهای مثبت میتواند دل جوانان را لبریز از امید کند.
برخی در فضای مجازی و غیر از آن در جهت مخالف امیدوار کردن جوان ها حرکت می کنند و نباید این اجازه را به آن ها داد.
تذکر پنجم: اجازه ندهیم موفقیت های جمهوری اسلامی مکتوم بماند
برخی مشکلات را به گونه ای مطرح می کنند که تمام موفقیت های جمهوری اسلامی را مکتوم کنند و این بی انصافی است که موفقیت ها را پنهان کنند
ما در کشورمان در این چهل و سه سال هرجایی که پیشرفتی داشتیم و حرکت موفقی داشتیم و دست باز داشتیم آنجایی بوده است که افراد انقلابی با روحیه و مجاهدت فعال شده وارد میدان شدند کار کردند و پیش رفتیم.
ما در برخی مسایل مشکلاتی داریم. معیشت مردم و مانند آن از این مشکلات است. اما برخی این مشکلات را به گونه ای بیان می کنند که گویی موفقیتی در نظام نبوده است. ده ها موفقیت در نظام بوده است و باید این موفقیت ها را به مردم بگوییم و به یاد مردم و کسانی که غفلت کرده اند بیاوریم.
تذکر ششم: مردمی بودن
دولتی که امروز بر سر کار است ارتباطاتش با مردم خوب است و میان مردم می رود و بین مردم حضور دارد و این حضور محسوس است اما باید آن را تکمیل کرد. برخی این حرکت را زیر سوال می برند و نباید به آن اعتنا کرد. گرچه این حرکت برای دولتمران خسته کننده است اما باید ادامه یابد.
مسئولین باید تمام توان خود را در خدمت به مردم بکار گیرند.
دولت باید به وعده ها عمل کند و گاهی وعده ای داده شده است اما در عمل امکانات فراهم نمی شود و باید به مردم این توضیح داده شود و بروند واضح به مردم بگویند چرا وعده محقق نشده است.
باید از ظرفیت های مردمی استفاده شود.باید از ظرفیت مردم برای نظارت عمومی استفاده شود. در گوشه و کنار کشور فساد و ویژه خواری هست که مردم می بینند و باید از ظرفیت مردم در این موضوع استفاده شود.
نظر شما