به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، عبدالحمید خطیب رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد در مورد چالشهای حوزه بهداشت و درمان استان یزد گفت: چالش اول استان یزد نیز همانند سایر نقاط کشور، کروناست به ویژه اینکه کادر بهداشت و درمان به شدت خسته و فرسوده شده اند.
خطیبی یکی از اصلیترین رویکردهای حوزه بهداشت و درمان استان یزد را پیشگیری اعلام کرد و گفت: تلاش ما حرکت در مسیر پیشگیری است و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم شرایط زندگی سالم را برای مردم استان ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر این که واکسیناسیون عامل موثری در کاهش تلفات بیماری کرونا در ماههای اخیر بوده است، وضعیت استان یزد به لحاظ پوشش واکسیناسیون را در سطح کشور خوب ارزیابی و تصریح کرد: در حالی پوشش واکسیناسیون جمعیت بالای 12 سال کشور 88 درصد است که این آمار در استان یزد 91.4 درصد است.
وی همچنین اعلام کرد: تاکنون 79.1 درصد یزدیها هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند که این رقم در کشور 76 درصد است.
خطیبی با بیان این که در حال حاضر ۴۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند، بر لزوم دریافت نوبت سوم واکسن در افرادی که سه ماه از دوز دوم آنها گذشته در راستای افزایش ایمنی در شرایط شیوع سویه اُمیکرون تاکید کرد.
وی از شناسایی تاکنون 20 مورد سویه اُمیکرون در استان خبر داد و گفت: سادهانگاری نسبت به این سویه بیماری که از شیوع به مراتب بالاتری برخوردار است در وهله اول منجر به افزایش بیماران سرپایی و سپس بستریها و در نهایت احتمال بروز تلفات ناشی از این بیماری با وجود خفیف بودن شدت بیماری خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: گاهاً گزارش عوارض پس از تزریق واکسن مطرح میشود که بررسی ها نشان میدهد چنین موضوعی اغلب به دلیل همزمانی برخی عوارض و بیماریهای فرد با دریافت واکسن است لذا نباید این موضوع را بهانهای برای تزریق نکردن واکسن و به خطر انداختن سلامتی خودمان قرار دهیم.
محسن میرازیی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این رابطه بیان کرد: معمولاً اعلام موارد شناسایی شده اُمیکرون در استانها ارزش خاصی مگر اعلام شناسایی این سویه در شهرستانها ندارد، گفت: تاکنون ۲۰ مورد مبتلا به سویه جدید اُمیکرون در شهرستانهای یزد، اشکذر، میبد، تفت، اردکان و بافق شناسایی شدهاند.
وی افزود: جوانترین مبتلای استان 10 سال و مسنترین آنها 69 سال سن داشته، 17 مورد مرد و سه نفر زن هستند ولی همگی به صورت سرپایی درمان شده و هیچ کدام بستری نشدند.
میرزایی با بیان این که اکثر این افراد نوبت سوم واکسن را دریافت نکرده بودند، گفت: مداخله ما در مورد این سویه همانند سایر سویههای کروناست و دریافت واکسن در اولویت اقدامات برای مقابله با این بیماری قرار دارد و اهمیت دارد که مردم در اسرع وقت در این باره اقدام کنند.
حبیب نیکوکار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم در رابطه با اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت در استان اظهار کرد: مشکل اصلی یزدیها شیرینی خوردن نیست بلکه سبک نادرست زندگی آنها است که باید اصلاح و فرهنگسازی شود تا مردم بیشتر به تحرک بدنی خود اهمیت بدهند.
نظر شما