معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون درباره علل شدت سیلابهای استان آسیبشناسی خاصی انجام گرفته است هم عنوان کرد: از آنجا که در سنوات گذشته برداشتهای بیرویه از جنگلها انجام شده هماینک با تخریب منابع طبیعی و افزایش سیلابها در گیلان مواجهیم.
صابر یکی از مهمترین عوامل جلوگیری کننده از وقوع سیلاب در گیلان را پیشبرد مناسب طرحهای آبخیزداری ذکر کرد و یادآور شد: آبخیزداری برنامهای مستمر در منابع طبیعی است و بدون شک اگر طرحی هماینک در بحث آبخیزداری انجام شود مزیتها و نتایج حاصل از آن در سالهای آتی قابل لمس خواهد بود.
وی با بیان اینکه منابع اعتباری برای اجرای سریعتر طرحهای آبخیزداری استان گیلان محدود است اضافه کرد: مسئولیت نظارت و صدور مجوزات بر برداشت از رودخانههای گیلان برعهده شرکت آب منطقهای و سازمان صمت است از طرفی در سالهای اخیر برخی از این برداشتها بدون مطالعه انجام شد و موجبات آسیبپذیری گیلان را فراهم ساخت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان عدم کنترل حریم رودخانهها در استان را هم به عنوان یک آسیب جدی مورد اشاره قرار داد و افزود: به علت جذابیتهای طبیعی در استانهایی مانند گیلان شاهد هستیم که ساخت و سازهای زیادی در حاشیه و حریم رودخانهها انجام میگیرد به همین علت همواره شاهد تشدید خسارت سیل در استان هستیم.
صابر دیوار گذاری، رعایت حریم رودخانهها، نظارت بر برداشت رودخانهها و جنگلها و اجرای طرحهای هادی را از جمله موضوعاتی که در کاهش خسارات ناشی از سیل نقش مستقیم دارند خواند و گفت: بسیاری از جادههای استان در حریم رودخانهها احداث شدهاند و به همین دلیل همیشه شاهد آبگرفتگی و از بین رفتن مسیرهای دسترسی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: قطعا اتفاقاتی که در جای جای نقاط استان گیلان به علت سیلاب رخ میدهد به علت کم کاریهایی است که انجام گرفته و شکی در آن نیست اما با توجه به محدودیت منابعی که در گیلان داریم همه بخشها در تلاشند که این آسیبها را به بهترین شکل ممکن کم و مدیریت کنند.
نظر شما