کتاب «آینه خودیابی» برای استفاده عموم آسان سازی شود

فرامرز قراملکی گفت: کتاب «آینه خودیابی » حق حکمت ۱۵۰ را نتوانسته به خوبی ادا کند و با توجه به اینکه زبان این کتاب سخت است و عموم نمی توانند از آن بهره ببرند توصیه می کنم از افرادی برای آسان سازی این کتاب استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، « احد فرامرز قراملکی» امروز سه شنبه (21 دی) در اولین نشست از سلسله نشست های پژوهشی که به همت معاونت پژوهشی حوزه علمیه خراسان برگزار شد؛ بیان کرد: در یکی از روزها فردی ناشناس در واتساپ حکمت 150 نهج البلاغه را برایم فرستاد و من بعد از خواندن این حکمت تحولی بزرگ در من ایجاد شد به گونه ای که دیگران می گفتند عاشق شده ام، برای رهایی از این وضعیت، تصمیم به نوشتن شرحی بر این حکمت گرفتم ، در ابتدا تصحیح نسخی کردم و با نگاهی به تاریخ متوجه شدم این مبحث هم گزارش خطبه ای و هم گزارش حکمتی دارد.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: به دلیل علاقه به سیدرضی که این را حکمت دانسته من نیز به عنوان حکمت آوردم و گزارش خطبه این است که وقتی حضرت علی (ع) از جنگ نهروان برگشتند بر منبر رفتند و به قدری گریستند که آب از محاسن شریف بر روی لباس افراد ریخت.

 

وی با بیان اینکه این کتاب اگر خوب چاپ شده به واسطه افراد پشت پرده، از جمله انتشارات حوزه علمیه خراسان است؛ تصریح کرد: وقتی این کتاب را برای نقد به دکتر رکنی هدیه کردم، ایشان برای این کتاب ذیلی معرفی کردند که مفصل است و خود یک کتاب است.

 

قراملکی اظهار کرد: کتاب «آینه خودیابی » ۲۵در  فصل و ۵۲۸ صفحه در بهار امسال توسط انتشارات حوزه علمیه خراسان منتشر  شده است، ابتدا شرحی از این حکمت در جمع دوستان طلاب حوزه علمیه مشهد در ماه مبارک رمضان سال گذشته به بحث گذاشته شد و در مجموع این بحث تکمیل و در قالب کتاب ارائه شد.

 

وی با بیان اینکه این کتاب حق حکمت ۱۵۰ را نتوانسته به خوبی ادا کند؛ گفت: تولیت معزز نیز توصیه کردند تا مانند این کتاب، شرحی به عیون الاخبار امام رضا (ع) نیز بدهم؛ همچنین با توجه به اینکه این کتاب زبان آن سخت است و من خود نمی توام آن را روان کنم توصیه می کنم از افرادی برای آسان سازی این کتاب استفاده شود  .

 

گفتنی است؛ کتاب «آینهِ خودیابی» در ۲۵ فصل به موضوعاتی نظیر«سیری در حکمت صدو پنجاه، امیدواری بدون عمل به آخرت، فرداگویی به بازگشت، گناه نقد، توبه نسیه، فضیلت زهد، حرص آوری و سیری ناپذیری، قناعت، ناسپاسی، کم کاری و زیاده خواهی، اخلاق نهی از منکر و امر به معروف، دوستداری صالحان، مرگ هراسی، پشیمان در بیماری و سرگرم بی دغدغه در سلامت، فریفته در خوشی‌ها و بی‌تاب در ناگواری، خداخواهی در بلا و روی‌گردانی در گشایش و مدیریت یقین نمایه سازی شده است.

 

همچنین دغدغه گناه دیگران، سرمستی در فراخی و ناامیدی در ناداری، از توبه‌گریزی تا جدایی از آیین، پند دهندۀ پندگریز، نشناختن سود از زیان، سنجش ناروای دینداری خود و دیگران، بیهوده گذرانی، داوری نامنصفانه، هدایتگر دیگران و گمراه کنندۀ خود و هراس از مردم و نه هراس بر مردم» پرداخته شده است. پایان کتاب نیز فهرست آیات و اشخاص و مفاهیم هم از دیگر مواردی است که به صورت ترتیب الفبایی نمایه سازی شده.

 

این کتاب توسط مولف « احد فرامرزقراملکی» در قالب سلسله نشست‌های شرح یکصد و پنجاه نهج البلاغه در حوزه علمیه خراسان به صورت مجازی در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۹ هجری شمسی ارائه شده و فهیمه ساجدی مهر نیز در تهیه و تدوین این اثر همکاری داشته است.

کد خبر 1136658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha