به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام «مجتبی مهدوی ارفع» در مراسم افتتاحیه اردوی زیارتی ائمهجماعات مساجد مناطق تلفیقی شهرستانهای خراسان رضوی، گفت: قدردان زحمات ائمه جماعات در این دو سال هستیم که ویروس کرونا فراگیر شد و ائمه جماعات نگذاشتند آسیب دینی و بصیرتی به مردم وارد شود و مسجد در مناسبتهای مختلف غیرفعال شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان با اشاره به مطالبات مجموعه جریان انقلابی، گفت: اگر مسجد بخواهد در مسیر خود حرکت کند، باید شاخص و معیار مجموعه فعالیتهای آن، رهنمودهای امامین انقلاب باشد و در مجموعه امور مساجد نیز سعی این بوده که مسیر خود را با شاخص ولایت و گفتمان امامین انقلاب تنظیم کنیم.
وی توضیح داد: مسجد در حال حاضر حتما گره محکمی به انقلاب اسلامی خورده است؛ چنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند که اگر طلبه، عالم، استاد و مرجع ما معتقد به این تحول عظیم یعنی انقلاب اسلامی باشد به درد کشور میخورد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدوی ارفع تصریح کرد: رهبری نسبت به روحانیت انقلابی چند تکلیف اصلی مطرح کردهاند، یعنی روحانی انقلابی که سنگر او مسجد است و از دل مسجد باید جامعه دینی را تربیت و هدایتگری کند، حتما باید در دو عرصه کلی فعال باشد که عبارت است از هدایتگری فکری و خدمترسانی اجتماعی.
وی افزود: همچنین امام و رهبری چند موضوع را بهعنوان مطالبه از مسجد تراز و مسجدی بیان میکنند که میتوانیم به آن ، مسجدانقلابی و الگو بگوییم که یکی از آن ها به تعبیر مرحوم امام، مرکزیت ستاد اسلام است، یعنی باید مسجد محل برنامهریزی برای همه عرصههای موردنیاز جامعه اسلامی باشد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان با بیان اینکه باید مسجد را محور تصمیمگیریهای محله قرار دهیم و محله اسلامی را با محوریت مسجد آماده کنیم، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند که «مسجد قلب تپنده جامعه اسلامی و محور همه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است»، اما گاهی امام مسجد نقش خود را فراموش کرده و درگیر نزاع با هیئت امنا، پایگاه بسیج یا کانون فرهنگی میشود، در صورتی که امام باید محور باشد و مردم دور او جمع شوند.
وی با اشاره به جمعبندی برنامهریزیها در این مرکز، گفت: چشماندازی که برای مسجد تعریف شده این است که در اجرا و تحقق بیانیه گام دوم به مسجد مطلوبی که مدنظر امامین انقلاب است برسیم و بعد به مسئله جامعهپردازی که رهبری در بیانیه گام دوم بیان کردند بپردازیم و جامعه خود را مبتنی بر مبانی دینی پردازش کنیم و کار را به سمت تمدن اسلامی پیش ببریم.
حجتالاسلام والمسلمین مهدوی ارفع افزود: نتیجه اینکه مسجد باید کانون محوری تربیت نیروی انسانی تمدنساز و نهاد نقشآفرین در اداره فرهنگی و اجتماعی کشور در سطح محله و بسترساز تمدن نوین اسلامی باشد که این مسیر نیاز به طرح و برنامه دارد و دغدغههای کنونی مقدمهساز این آرمانهاست.
وی با اشاره دو نکتهای که ائمه جماعات باید در مساجد دنبال کنند، گفت: اول رویکرد تربیتی مسجد است که اگر بتوانیم محوریت مباحث تربیتی را مبتنی بر مباحث قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه دنبال کنیم زودتر به هدف مطلوب میرسیم که طرح احیای مثلث هدایت در این زمینه آغاز شده و توسعه خواهد یافت.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان تصریح کرد: موضوعات تربیت فکری، اعتقادی، سیاسی و بدنی باید در مسجد دنبال شود اما رویکرد نهادی مهمتر است که با برقراری ارتباط بین مسجد و نهادهای انقلابی محقق میشود، مثل همکاری با کمیته امداد و راهاندازی مراکز نیکوکاری در مساجد، همکاری با قوه قضائیه و راهاندازی شعب همیاری حلاختلاف، همکاری با ادارهکل زندانها و پرداخت بدهی زندانیان جرایم غیرعمد بههمت خیران نمازگزار، همکاری با اداره اوقاف و راهاندازی مراکز ازدواج آسان و موارد دیگر.
وی با تأکید بر اینکه اگر زمینه ارتباط مردم با مسجد را در قالب خدمترسانی اجتماعی فراهم کردیم، موفق خواهیم بود، عنوان کرد: با آموزشوپرورش برای راهاندازی مدارس مسجدمحور در محلات مذاکره شده است تا با حضور دانشآموزان و مدیریت امام مسجد، موضوع تعلیم و تربیت نیز در مساجد پیگیری شود.
نظر شما