ائمه جمعه گله مندی مردم از مسئولان را به آنها منتقل می کنند

حجت الاسلام حسینی امینی با اشاره به پل ارتباطی میان مردم و مسئولان و نقش محوری ائمه جمعه در این موضوع گفت: ائمه جمعه گله مندی مردم از مسئولان را در اخلاق، رفتار و وظایف به آنها منتقل می کنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید محمد حسینی امینی، امام جمعه آبیک در دومین جلسه نماز جمعه و مطالبه گری با عنوان نقد نخبگانی گفت: وقتی می خواهیم در باب یک نهاد با این وسعت صحبت کنیم باید با نگاه کلان و قالب پیش برویم و در آن کلیات و جزییات را شاخه به شاخه تعریف کنیم.

 

امام جمعه آبیک در مورد مطالبه گری در فضای ائمه جمعه کشور اظهار کرد: این مطالبه گری به این معنا نیست که اصلی ترین کار یک امام جمعه مطالبه گری است و ما باید در مورد آن بحث و آسیب شناسی کنیم در حالی که شأن امامت جمعه بالاتر از این امر است که یکی از شئون آن مطالبه گری است و ما بر اصل امامت جمعه و نقش و سلوک، دانش، مشی و بالاتر از اثرگذاری برنامه هایش سخن داریم.

 

وی اظهار کرد: کار فرهنگی ارایه یک فضای بیرونی و القای جبر بیرونی برای هدایت گری نیست. هنر فرهنگ این است که گرایشات مثبت و منفی را در درون خود افراد بیابد و این موضوع برای ما در مباحث بسیار ارزشمند است.

 

وی تصریح کرد: تعریف ما از تقوا نیز بر این اساس است اما متاسفانه نگاهی ناقص نسبت به تقوا وجود دارد. نگاه ما به تقوا به خاطر نوع برخورد ما در جلسات و مباحث این گونه است که تقوا توصیه ای برای بر حذر داشتن از ارتکاب به گناه و نرفتن به جهنم است در حالی که در قرآن تقوا و ایمان به خدا بیش از 70 بار مطرح شده است و نشان می دهد تقوا بیش از آنکه یک مفهوم حداقلی باشد یک مفهوم حداکثری است. قرآن می فرماید اگر می خواهید جهنم نروید، تقوا را رعایت کنید و اگر به مدارج بالا هم می خواهید برسید، تقوا را رعایت کنید.

 

وی گفت: مشخص است از نگاه و منظر قرآنی تقوا وزنی بالاتر از آن دارد که ما متوجه شده ایم که با دو داستان گناه نکردن به سرانجام برساند. به نظر می رسد تقوا در قرآن یک شیوه است.

 

وی تصریح کرد: وجود امام جمعه باید مظهر و تبلور تقوا باشد یعنی یکی از بحث های جدی گفتمانی باید موضوع تقوا باشد و شأنیت جایگاه امام جمعه ورای جایگاه مطالبه گری که یکی از شئون ائمه جمعه است، باید تقوا باشد. لازم است بگوییم که شئون امامت ورای مطالبه گری است و یکی از شئون تنها مطالبه گری عنوان می شود که می توان در مورد آن بحث کرد.

 

حجت الاسلام امینی در مورد نوع مطالبه که بعضا در آن احساس تعادل نمی شود، گفت: معتقدم فضایی که ما از بیرون ائمه جمعه را رصد می کنیم با فضای واقعی متفاوت است و فضای درون امامت جمعه به خاطر ضعف در موضوع انعکاس متفاوت است. دوستانی که دلسوز هستند کار مذهبی انجام می دهند و پیش می روند و در جایی ممکن است با برخی برخورد بکنند. شاید بخش مهمی از این موضوع به وجه رسانه ای مربوط می شود و در حوزه اجرایی به عملیات فرهنگی کمتر پرداخته شده است و بیشتر امام جمعه در فضای مطالبه عمومی و جریان عمومی جامعه قرار دارد و پرچمدار مطالبه عمومی جامعه امام جمعه است تا از این موضوع عقب نماند اما واقع مطلب چیز دیگری است.

 

وی اظهار کرد: ائمه جمعه در گرایشات فرهنگی بر روی موج مردم حرکت می کنند و حواس شان بر شئونات اصلی امامت خود نیز قرار دارد. معتقدم در مباحث فرهنگی اتفاقی که می افتد کمتر مورد توجه قرار می گیرد اما یکی از جدی ترین منازعات ائمه جمعه در استان ها، شهرستان ها و حتی در بخش ها پیگیری برای احیای بودجه های فرهنگی مناطق مختلف است.

 

امام جمعه آبیک با بیان اینکه ائمه جمعه بودجه مستقل برای کارهای فرهنگی ندارند، یادآور شد: یعنی اعتباری برای کار فرهنگی در اختیار ائمه جمعه قرار نمی گیرد و ائمه جمعه از شأن امامت و جایگاه خود استفاده می کنند و نقش محوری ایفا کرده و بودجه های فرهنگی را سازماندهی می کنند. در مجموعه های مختلف اعتبارات مختلفی وجود دارد، کمیته برنامه ریزی شهرستان برای تمام ادارات برنامه ریزی می کند و بودجه در نظر می گیرد. احیای این اعتبارات و رایزنی های امام جمعه با فرماندار، شهرداران برای احیای ردیف بودجه و هدفمندی های بودجه های فرهنگی در دل شهرداری ها از دیگر اقدامات ائمه جمعه است زیرا شهرداری نیروی تخصصی در حوزه فرهنگ نیست. شهرداری بیشتر در فضای عمرانی حرکت می کند. شهرداران و فرمانداران آن قدر مشغله تولید دارند که در موضوع فرهنگ کمتر ورود می یابند. فرمانده فرهنگی ائمه جمعه است و رییس شورای فرهنگی در شهرستان ها ائمه جمعه مساجد هستند و این موضوع کمتر دیده می شود.

 

وی گفت: چالش ها و منازعات که با مسئولان فرهنگی داریم و حتی فرمانداران و شهرداران این موضوع کمتر دیده شده است که ائمه جمعه چقدر در تکاپو برای تامین و هدفمند کردن اعتبارات فرهنگی هستیم که البته این موضوع به خوبی پردازش و انتقال نمی یابد.

 

وی با بیان اینکه ما جلسات شورای فرهنگی را به سختی مدیریت می کنیم و برای این جلسات با افراد مختلف رایزنی می کنیم تا این جلسات به خوبی و با نتیجه مطلوب برگزار شود اما در حوزه رسانه این موضوع به خوبی پوشش داده نمی شود که ائمه جمعه در شهرستان ها برای این جلسات چقدر در رفت و آمد هستند تا بتوانند احیا و هدفمندی لازم بودجه فرهنگی صورت بگیرد. بسیاری از اعتبارات فرهنگی وقتی افراد هدفمند هزینه نمی کنند به نتیجه نمی رسد. با تهیه و توزیع بنر هزینه ای را تقبل می کنند اما هیچ خروجی و نتیجه ای از آن نمی گیرند.

 

وی گفت: در موضوع اصلاح رفتار مدیران مباحثی در تریبون های رسمی آنها بیان می شود در حالی که رهبر انقلاب همیشه در جایگاه رهبری یک جامعه شأن خود را با بیان موضوع خدمتگزاری و نوکری مردم بیان می کنند. وقتی رهبر جامعه خود را خدمتگزار مردم بیان می کند و ائمه جمعه به صراحت از آن سخن می گویند، مدیران محترم نیز اگر خود را در مقام مشتری مردم نمی دانند و فضای دیگری برای خود قایل اند، باید محیط شغلی خود را تغییر دهند. شان مدیریت نوکری است.

 

وی با اشاره به گله مندی مردم از رفتار و اخلاق برخی از مدیران یادآور شد: در جلساتی این موضوعات با مدیران مطرح می شود. در جلسات معارف که قبل از کرونا به صورت منظم برگزار می شود این موضوع به خوبی مطرح می شود و ما گله مندی از مدیران را به صورت دوستانه با آنها مطرح می کنیم و برای حفظ کرامت مدیران بسیاری از رفتار و اخلاق آنها از طریق تریبون نماز جمعه بیان نمی شود و این جلسات با عتاب و خطاب جدی پیش می رود. مدیر تراز اسلامی باید این گونه باشد.

 

وی گفت: ائمه جمعه در این جلسات فضای مطلوب و گفتمانی برای ارتباط با مردم را برای مسئولان تبیین می کنند و نحوه تعامل درست با مردم را برای آنها بازگو می کنند و این اتفاقی است که در میان ائمه جمعه و مسئولان رخ می دهد اما در موضوع انعکاس متاسفانه کم اثر و دیده نمی شود.

 

وی یادآور شد: ائمه جمعه صرفا با تریبون نمی توانند تمام اقدامات را پیش ببرند بلکه باید ابزارهای مختلفی را در اختیار داشته باشند تا بتوانند به خوبی با توجه به تنوع مطالبات مردم آنها را منعکس کنند.

 

کد خبر 1137993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha