نیکوکاری در گزاره های ملی و مذهبی مطرح است/ شعر مولود فرهنگ ملی مذهبی« نیکوکاری» است

داوودی با بیان اینکه تاکید بر نیکوکاری هم در گزاره های ملی ماست و هم در دین اسلام، گفت: شعر فارسی مولود فرهنگ نیکوکاری به عنوان یک فرهنگ ملی و مذهبی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، « دکتر علی داوودی»، در آئین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری که در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، ضمن تبریک سالروز میلاد با سعات حضرت زهرا(س) گفت: وقتی صحبت از نیکوکاری و نیکی می‌شود دو مسئله مطرح است: اول، تعالیم محوری و کلیدی قوم ایرانی و دوم دین اسلام و آموزه های آن.مثل مشهور  پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک  نشان می دهد که اساس انسان ایرانی ، نیکی بوده است.

 

مدیر دفتر شعر حوزه هنری با بیان اینکه نیکوکاری هم در گزاره های ملی و هم در دین اسلام مطرح است، عنوان کرد: ما در گزاره‌های ملی هم توصیه به نیکی داشته‌ایم. دین اسلام و قرآن همواره به نیکی و نیکوکاری تشویق کرده‌اند. در آیات و رویات تاکیدات زیادی به نیکوکاری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه شعر فارسی مولود فرهنگ نیکوکاری به عنوان یک فرهنگ ملی و مذهبی است،  خاطر نشان کرد: اما چیزی که امروز می‌خواهیم درباره آن صحبت کنیم این است که از گذشته، شاعران کشورمان به ترویج نیکوکاری اهتمام داشته‌اند. شعر از توصیه ها و یادگیری های جمعی فراتر رفته و اساسا به انسان اشاره دارد. حافظ گفته است:نیکی به جای یاران، فرصت شمار یارا.

 

داوودی با بیان اینکه از دیر باز تا حال در اشعار فارسی به نیکوکاری تاکید و توجه شده است، افزود:حتی در شعر نو هم که فکر می‌کنیم مدار دیگری را پیش گرفته، نمونه‌هایی را می‌بینیم که نشأت گرفته از همان دو اصل است مانند آی آدم‌های نیما یوشیج. سهراب سپهری گفته است: یاد من باشد اگر پروانه ای افتاد در آب در آورم. در حقیقت می بینیم هر شاعری با زبان خود به نیکی و نیکوکاری تاکید و توجه داشته است.

 

این شاعر خاطر نشان کرد: به فصل خاصی از نیکوکاری می‌خواهم اشاره کنم که به تازگی با آن مواجه بوده‌ایم و آن همین بحث مدافعان سلامت است که عرصه‌های مختلفی از نیکوکاری در آن نمودار است. ما با شعر می‌توانیم این مجاهدت‌های نیکوکارانه را بازتاب دهیم. نیکوکاری بحث تازه ای در شعر ما نیست و توجه به این امر در قالب برگزاری جشنواره شعر نیکوکاری امری خوب است و امیدوارم ثمرات و برکات زیادی داشته باشد.

 

بر اساس این گزارش، « حجت الاسلام محمد مهدی خان محمدی» در این مراسم گفت: از جمله هنرهایی که در همه زمینه ها از جمله نیکوکاری پیشروست، شعر است. این امر سابقه بالایی در پیشینه ادبی ما دارد. ادهدافی که برای جشنواره ملی شعر نیکوکاری در نظر گرفتیم، علاوه بر اهداف عمومی، هداف ویژه نیز هست.

 

دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری اظهار داشت: تصور عرفی از نیکوکاری این است که فردی ثروتمند بخشی از اموال خود را صرف امور خیر می‌کند، در صورتی که ما می‌خواهیم با نشان‌دادن مصادیق مختلف و متنوع نیکوکاری، این مفهوم را به عنوان امری که می‌تواند در هر لحظه زندگی جاری شود، در فرهنگ عمومی ثبت کنیم. ما در نظر داریم، بگوییم که هر فرد حتی به اندازه یک لبخند، می‌تواند نیکوکار باشد. از سوی دیگر بیان کنیم که نیکوکاری از جمله امور انسانی و فرامذهبی است و مختص به یک عقیده خاص یا جریان خاصی نیست.

 

 وی با اشاره به اینکه نیکوکاری در سابقه ادبیات این مرز و بوم جایگاه ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: نیکوکاری بیشتر در قالب موعظه و پند، در ادبیات تعلیمی قابل ردیابی است اما با روی کارآمدن تعاریف مدرن هنر و شعر، این بخش ادبیات به فراموشی سپرده شده است.

 

حجت الاسلام خان محمدی در مورد اهداف جشنواره ملی شعر نیکوکاری تصریح کرد: این جشنواره در قدم اول می‌خواهد اثبات کند که نیکوکاری نه تنها در ادبیات تعلیمی بلکه در سایر بخش‌ها و حتی در شعر مدرن امروز نیز قابل جریان است. هئدف دیگر این است که نشان دهیم شعر نیکوکاری در کنار شعرهای دیگر اعم از عاشقانه، شعر آئینی، شعر دفاع مقدس می‌تواند واجد تشخّص باشد و مانند رودی راه خویش را در همه اعصار باز کند.

 حجت‌الاسلام خانمحمدی نشان‌دادن فرهنگ نیکوکاری در قرآن و سیره اهل بیت(ع) را از دیگر اهداف جشنواره ملی شعر نیکوکاری دانست و افزود: فرهنگ نیکوکاری یک فرهنگ انسانی است و دین مبین اسلام نیز بر آن سفارش زیادی کرده است. معتقدیم نشان‌دادن مصادیق نیکوکاری در هنر شعر، آگاهی مردم را به سنت دینی افزایش می‌دهد و از جهت دیگر، مشوقی جدی برای امر نیکوکاری است.

 

 دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری با اشاره به اینکه نیکوکاری مصادیق متعددی دارد، خاطر نشان کرد:این جشنواره می‌تواند به موضوعات متنوعی نیز بپرداز. از سوی دیگر اهداف این جشنواره زمانی به صورت کامل محقق می‌شود که در سالیان متمادی بتواند به راه خویش ادامه دهد. به همین دلیل در گام ابتدایی موضوعات مختلفی را در نظر گرفتیم و از بین آن‌ها چهار موضوع« همدلی، همیاری و یاری‌گری» ، «پرداختن به مصادیق نیکوکاری»؛« آسیب‌های اجتماعی» و «نیکوکاری در سیره اهل‌بیت(ع)» انتخاب شدند. علاقه‌مندان آثار خود را در قالب شعر کلاسیک، نو، سپید و ترانه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

 

گفتنی است، این مراسم با حضور شخصیت‌هایی همچون عباس محمدی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، حجت‌الاسلام والمسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه آلاء و جمعی از چهره‌های شاخص فرهنگی و ادبی کشورمان همچون ناصر فیض، علی‌محمد مودب، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، حسین مودب و فاطمه نانی‌زاد در سالن مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد

 

 در پایان مراسم از پوستر نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری رونمایی به عمل آمد و جمعی از شاعران کشورمان همچون ناصر فیض، علی‌محمد مودب، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، حسین مؤدب و فاطمه نانی‌زاد به شعرخوانی پرداختند.

 

 

کد خبر 1140179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha