مستند پرتره استاد احمد سمیعی(گیلانی) در شبکه چهار

سیما زندگی حرفه ای استاد احمد سمیعی(گیلانی) به مناسبت یکصدو یکمین زادروز ایشان از قاب «حکایت دل» شبکه چهار سیما، دوشنبه چهارم بهمن ماه پخش خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی برنامه ، فیلم مستند « میراث دار فرهنگ و ادب » به استاد احمد سمیعی(گیلانی) ، استاد ، مترجم ، نویسنده وعضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اختصاص دارد‌.


احمد سمیعی گیلانی 11 بهمن ماه 1299 ش در محلۀ سنگلج تهران زاده شد. تحصیلات ابتدایی را در رشت گذراند. پس از اتمام دورۀ دبیرستان و اخذ نشان درجه دو علمی، در امتحان ورودی دانشکده فنی دانشگاه تهران شرکت کرد و با رتبه نخست پذیرفته شد. اما به دلیل علاقۀ وافر به ادبیات از تحصیل در دانشکده فنی سرباز زد. آن¬گاه وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و از محضر استادانی چون ملک الشعرای بهار، بدیع الزمان فرزانفر، کاظم عصار، یحیی مهدوی، علی اکبر سیاسی و ... بهره مند گشت. 


سال 1321 به تشویق استاد فرزانفر وارد دوره دکترای زبان و ادب فارسی شد و هم زمان در راه آهن مشغول به خدمت گردید. اما به سبب فعالیت مخفیانۀ سیاسی تحصیل و کار را رها کرد و وارد دانشگاه افسری شد. در پی آن به دفعات دستگیر شد و بیش از سه سال از عمر خویش را در زندان گذراند. سال 1334 بار دگر به کسب علم روی آورد و  نزد بزرگانی چون کیا، مدرس رضوی، صیاح و مقدم علوم ادبی آموخت و موفق به اخذ فوق لیسانس زبان شناسی شد. سال 1345 به خدمت راه آهن بازگشت ولی دیری نپایید که ساواک طی نامۀ محرمانه ای ادامه خدمت وی را به مصلحت ندانست و برای او حکم آماده به خدمت صادر شد. درآن سالها در مؤسسه انتشارات فرانکلین مشغول ویرایش شد. پس از انقلاب اسلامی نیز در نشریات، مؤسسات و مراکز نشر ازجمله: بنگاه ترجمه و نشر کتاب، مؤسسه مطالعات علمی و فرهنگی، مرکز نشر دانشگاهی، دانشنامۀ جهان اسلام، شورای عالی ویرایش صدا و سیما و انتشارات سروش، نشر دانش و... به سمت ویراستار و سرپرست بخش ویرایش و همچنین مشاور علمی اشتغال ورزید.


تدریس دروس ادبی و ویرایش در دانشگاه های تهران، تربیت معلم، گیلان و دانشگاه آزاد  رشت، عضویت در فرهنگستان زبان و ادب فارس و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان هیئت علمی، سرپرستی فرهنگ آثار ایرانی- اسلامی و سردبیری نشریۀ نامۀ فرهنگستان ، مدیریت گروه ادب معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی و داوری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، کتاب فصل و جایزۀ ادبی پروین اعتصامی از اشتغالات اوست.


چهرۀ ماندگار ادب و فرهنگ ایران، برگزیدۀ جشنوارۀ فارابی و جشنوارۀ نقد کتاب نیز از افتخاراتی است که در کارنامۀ  او به چشم  می خورد.


ترجمه، تألیف و ویرایش بیش از 100 عنوان کتاب و ده ها مقالۀ علمی و پژوهشی در مجلات معتبر علمی حاصل سالها فعالیت علمی وی است.


مجموعه مستند «حکایت دل» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیماست که هر دوشنبه ساعت ۲۱ به یک استاد عالیقدر عرصه ادب و فرهنگ و هنر اختصاص دارد.این برنامه  سه شنبه ها ساعت ۱۴ و جمعه حوالی ظهر بازپخش می شود.


کارگردان: بیژن شکرریز، تهیه کننده علیرضا حسینی، مشاور علمی: دکتر شهین اعوانی، طراح سوال و پژوهشگر :محبوبه کلانتری، تصویربرداران:بهروز سلیمانی ،پوریا لایی، تدوین: راضیه فرمانی با تشکر از بدرالدین سعادتی، صدابرداران: امیرعباس علیرضایی  و حبیب محمدی، مدیرتولید و عکاس:حمید سهرابی، موسیقی تیتراژ:پیروز ارجمند، مدیرروابط عمومی و تبلیغات فضای مجازی:سمیرا فراهانی، جلوه های تصویری و گرافیست وساخت تیتراژ:حمید حسینی
 

کد خبر 1140595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha