۴ کاروانسرای تاریخی آذربایجان‌‌شرقی نامزد ثبت جهانی در یونسکو هستند

حمزه زاده با بیان این‌که ۵۳ کاروانسرای ایران برای ثبت شدن در عرصه‌ی جهانی به یونسکو راه یافتند، گفت: از این تعداد چهار کاروانسرا از استان آذربایجان شرقی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «احمد حمزه زاده» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این‌که حوزه‌ گردشگری به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، اظهار داشت:با واکسیناسیون گسترده‌ای که انجام شده است، پیش‌بینی می‌شود سال آینده با حجم انبوهی از مسافران مواجه شویم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌ شرقی خاطرنشان کرد: اکنون باید خود را برای ورود مسافران به‌ویژه در عید نوروز آماده کنیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از مسافران عزیز استقبال کنیم.

وی با بیان این‌که بالاترین سطح از پروتکل‌ها در مجموعه‌های گردشگری رعایت می‌شود، گفت: در شرایط کرونایی برای اینکه بتوانیم استان خود را در کشور معرفی کنیم اکثر فعالیت‌ها را بر مبنای دیجیتال مارکتینگ و فعالیت در فضای مجازی محدود کردیم که نزدیک به ۲۰۰ اثر فاخر استانی در قالب ویدیو کلیپ یک دقیقه‌ای معرفی و در بستر فضای مجازی آماده‌ پخش شده است.

حمزه زاده تشریح کرد: کلیپ معرفی آذربایجان شرقی به هفت زبان عربی، انگلیلسی، چینی، ترکی، ارمنی و فارسی تهیه شد و همچنین موشن گرافی‌هایی را نیز از آثار تاریخی استان تهیه کرده و پخش کردیم؛ ضمن این‌که تور ۳۶۰ درجه‌ای مجازی از معرفی آذربایجان شرقی آماده شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: سال ۱۳۹۲، تنها ۳۴ واحد اقامتی در استان داشتیم اما اکنون ۷۳ واحد اقامتی در سطح استان فعالیت می‌کنند و تعدادی از این پروژه‌ها نیز در حال ساخت هستند و طی چندین سال آینده به اتمام می‌رسند، همچنین در اکثر شهرستان‌های استان نیز پروژه‌های بسیاری در دست اجرا هستند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه صنایع دستی اظهار داشت: با پیگیری‌های انجام شده شهرستان اسکو شهر ملی صنایع دستی باتیک و اهر نیز در زمینه‌ی ورنی بافی ثبت ملی شدند که البته به دنبال ثبت سوزن دوزی ممقان، سفال کوزه کنان و تابلو فرش سردرود هستیم. 

حمزه زاده  ادامه داد: در زمینه‌ اعطای نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی نیز ۱۸۲ نشان در استان ثبت شده بود که ۲۰ اثر دیگر نیز امسال نشان ملی گرفته و مجموع نشان‌ها به ۲۰۲ مورد رسید همچنین سه کاندیدا نشان بین المللی نیز داریم که با احتساب آنها مجموع نشان‌های بین المللی ما به ۱۶ اثر خواهد رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که ۵۳ کاروانسرای ایران برای ثبت شدن در عرصه‌ی جهانی به یونسکو راه یافتند، گفت: از این تعداد چهار کاروانسرا از استان آذربایجان شرقی بود و در تیر ماه ۱۴۰۱ نیز در یونسکو طرح و داروی می‌شوند.

حمزه زاده اظهار کرد: یکی‌دیگر از اقدامات، ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران و منطقه‌ دیزمار بود که به صورت همکاری‌های مشترک با جمهوری آذربایجان به دنبال ثبت پارک ملی هیرکانی و جنگلهای دیزمار هستیم و در این راستا ارزیابان یونسکو این مناطق را بصورت حضوری بررسی کردند که در تیر ماه ۱۴۰۱ ثبت جهانی آن انجام خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که ۱۶۰ عنصر در بازار تبریز از جمله مکانهای ورزشی، زورخانه، حمام تاریخی، تیمچه و... ثبت جهانی شده است، گفت: ۳۲ اثر ملموس فاخر استان ثبت شده که ۱۶ اثر آن طبیعی است و ۱۴ اثر ناملموس استان از جمله شیرینی قرابیه، پنیر لیقوان، فرش هریس و نخودچی ممقان نیز ثبت ملی شدند که در مجموع ۳۴ اثر ناملموس از استان ما تاکنون ثبت ملی شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌ شرقی در پایان یادآور شد: بعد از استان تهران بیشترین میزان موزه‌های تخصصی در استان ما است که ما حمایت‌های موثری را در حوزه‌ی موزه داری بخش خصوصی و دولتی داشتیم.

کد خبر 1141219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha