به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران، درباره مزایای طرح تامین مالی زنجیرهای گفت: طرح تامین زنجیرهای از سوی اتاق بازرگانی حدود ۷ یا ۸ سال پیش عنوان شد، حتی درباره آن با بانک و وزارتخانه هم صحبتهایی به میان آمد، اما در آن مقطع از زمان چندان مورد استقبال قرار نگرفت.
وی در ادامه بیان کرد: طرح تامین مالی زنجیرهای برفرض درخصوص خودرو از قطعهساز تا مشتری را در برمی گیرد. به این شکل؛ زمانی که یک خودروساز درصدد خرید مواد اولیه برمی آید، پول آن را از بانک دریافت میکند و پول فوق بابت این مسئله خرج میشود و وقتی قطعه را به مجموعهسازتحویل می دهند با سیستم الکترونیکی بانکی میزان وام سازنده به مجموعهساز انتقال مییابد و در واقع همان تسویه وام صورت میگیرد و قطعهساز دوباره میتواند برای خرید مواد اولیه اقدام به عمل آورد و این روند تا زمانی که خودرو به دست مشتری میرسد، پیش میرود.
رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران در این خصوص اظهار داشت: با این روش شاید با یک سوم حجم نقدینگی مورد نیاز، زنجیره به طور کامل بچرخد و از حجم آن به طور کلی می کاهد. یعنی زمانی که قطعهساز، تولید را انجام میدهد و آن را به مجموعهساز تحویل میدهد، این کاربه همین شکل جلو می رود ویکی از مزیتهای آن تاثیر بر سرعت تولید است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: همانطور که مورد اشاره قرار گرفت، اثر این کار بیشتر از همه بر گردش کار تولید است و تولید به شکل واقعی خود انجام خواهد شد. یعنی زمانی این کار عملیاتی میشود که پول گرفته و تبدیل به کالا شده است و چنانچه پول گرفته شده و به کالا مبدل نشود، دو مرتبه از بانک نمیتوان مابهازای آن را دریافت کرد. درواقع ریال در نظر گرفته شده به طور مستقیم بدون هیچ نوسانی وارد تولید میشود، با این روش در اعطای تسهیلات و اخذ منابع هم شفافیت به وجود خواهد آمد.
نجفیمنش دراین رابطه افزود: چنانچه چنین مکانیزمی راهاندازی شود که اکنون دو وزارتخانه بانی شدهاند تا زنجیرههای فوق به هم اتصال یابد، نتیجه خوبی را برای مجموعه تولید و صنعت به دنبال خواهد داشت. علاوه براین از این طریق دسترسی بنگاههای اقتصادی به منابع بانکی تسهیل خواهد شد، زیرا این کار زنجیرهوار انجام خواهد شد.
نظر شما