پته ای که توسط زنان کشورهای بیگانه در کرمان دوخته می شود پته اصیل نیست

گلاب زاده پته را نماد تفکر و اندیشه و صلابت مردم کرمان در گذر تاریخ دانست و گفت: پته ای که امروز به دست زنان کشورهای بیگانه در شهر ما دوخته می شود، اصلاً پته نیست و من خواهش می کنم به خاطر حفظ آبروی نیاکان هم که شده پته به آن هنر اصیل برگردد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ سیدمحمدعلی گلاب زاده، چهارشنبه شب(۶ بهمن) در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی استان کرمان که با موضوع پته و معرفی آثار برگزیده آن برگزار شد؛ گفت: یکی از هنرهای زنان کرمانی پته است.

 

 

پژوهشگر تاریخ کرمان افزود: زنان کرمانی علاوه بر اینکه در کنار همسران به امر کشاورزی می پرداختند و دانه ای می افشاندند و محصولی برمی گرفتند؛ بچه را هم به بغل می گرفتند و آن را پرورش می دادند و در فرصت کوتاهی که دست می داد قالی و شال می بافتند یا پته می دوختند.

 

 

وی با تأکید بر اینکه پته، هنر ویژه زنان کرمانی است  و تصور نکنید فقط برای ما شناخته شده است؛ به خاطره ای نقل کرد که یک نقاشی از پته کرمان را در یک دفتر هواپیمایی در تورنتو دیده است.

 

 

گلاب زاده پته کرمان را نمادی از هنر زنان معتقد دانست و افزود: پته همچنین نماد تفکر و اندیشه و صلابت مردم کرمان در گذر تاریخ به شمار می رود و سمبل، پته «بُته جقه» است که در همه پته ها وجود دارد و آن سرو سرخمیده است؛ معنایش این است مردم کرمان در طول هزاران سال اگر چه در بسیاری از موارد آتش به زندگی آنها افتاد و در اثر ستم بیدادگران خاکستر شدند اما هر بار از میان خاکستر برخاستند و حیات مجدد خویش را آغاز کردند.

 

 

وی با افزودن اینکه یعنی طوفان که می آید سرو مجبور است برای ادامه حیات خود کمی سر خویش را خم کند اما طوفان که فرو نشست دوباره سر بر می آرد و این ماهیت و نماد و نشان مردم کرمان در طول تاریخ بوده است و ارزش و اهمیت این هنر یکی به خاطر این است که نماد ویژگی مردم کرمان است.

 

 

این پژوهشگر تاریخ کرمان با تأکید بر اینکه پته را دست کم نگیریم؛ اظهار کرد: ما حال خوشی از پته های امروز نداریم و واقعیت این است اگر از پته های دوره زندیه بیاورید بعد در بازار کرمان بروید باید عرق شرم ریخت؛ آن هنر و آن همه زیبایی و طراوت و ظرافت کجاست؟

 

 

وی تأکید کرد: پته ای که امروز به دست زنان کشورهای بیگانه در شهر ما دوخته می شود، اصلاً پته نیست و من خواهش می کنم به خاطر حفظ آبروی نیاکان هم که شده پته به آن هنر اصیل و آن زیبایی ها و ظرافت ها برگردد؛ نمی گویم پته شاه نعمت الله باشد که 4 سال 40 دختر کرمانی آن را دوختند اما کاری کنید کسی که نسبتاً با پته کرمان آشنا است از بازار کرمان که می گذرد خجالت نکشد.

 

کد خبر 1141726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha