خبرگزاری شبستان: کانونهای مساجد برای تعمیق ارزشهای دینی در سراسر کشور تأسیس شده اند و برنامههای مختلفی را برگزار میکنند و توانسته اند در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری، ورزشی، علمی و مهارتی برای نسل جوان مهارت آفرینی داشته باشند. برخی از دستاوردها و برنامه های اجرا شده در کانون های مساجد برخی از استان های کشور را در سال 90 و رویکرد و برنامه های سال آینده را از زبان مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد کشور جویا شدیم که آنچه می خوانید گزیده ای از این گفتگو ها است.
دوره آموزشی مدیریت فرهنگی برای مدیران مسئولان کانونهای مساجد
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان اصفهان به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین برنامه کانونهای مساجد در سال 91 برگزاری دوره آموزشی مدیریت فرهنگی برای مدیران مسئولان کانونهای مساجد است که سرفصلهای آموزشی همچون جامعهشناسی، فرهنگشناسی، مدیریت منابع مالی و روابط انسانی و طرح مربی مهدوی برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: شاخصترین برنامه سال 90 رونمایی از اولین اطلس فرهنگی کشور بود که کتاب کاملی با توضیح و کامل و تصاویر، شرایط آب و هوا شهرستان مشخصات منطقه، سال ثبت ذکر شده است و در این اطلس مشخصات 500 کانون فرهنگی و هنری مساجد اصفهان منتشر شده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان اصفهان بیان کرد: تجلیل از 750 نفر از خادمان طرح تلاوت نور استان اصفهان و برگزاری دوره مدیریت فرهنگی در چهار منطقه شهرستانهای استان اصفهان از دیگر برنامه های این استان است.
تاثیر کانون های تخصصی در ارتقای فعالیتهای کانونهای مساجد
حجتالاسلام علی چراغی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان ایلام در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: تجهیز کانونهای مساجد، تأسیس کانون در مصلی های سراسر کشور و گسترش فعالیت در مناطق روستایی و عشایری از محوریترین برنامههای سال آینده کانونهای مساجد استان ایلام است.
وی بیان کرد: فعالیت کانونهای تخصصی و تأسیس خانههای نور میتواند زمینه ارتقای فعالیتهای کانونهای مساجد را فراهم آورد.
وی با اشاره به شاخصترین برنامههای سال 90 ایلام یادآور شد: برگزاری جشنواره ملی گلدستههای سپید، توجه به کانونهای روستایی و عشایری، ایجاد اولین کتابخانه دیجیتالی در مسجد روستای بانقلان ایلام با اعتباری بالغ بر 100 میلیون از شاخصترین برنامههای سال 90 کانونهای مساجد در سال 90 است.
لزوم حضور نیروی متخصص مسجدی در کانون ها
حجتالاسلام سعید روحانی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان قم مهمترین معضل کانونهای مساجد را عدم وجود نیروی متخصص مسجدی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: با برگزاری دورههای آموزشی و تخصصیی و مشاوره چهره به چهره میتوانیم این معضل را رفع کنیم.
وی افزود: مدیر کانون باید فردی متخصص و متعهد باشد و بتواند نیروهای جوان و فعال را به کانونها و مساجد جذب و ضمن شناسایی عناصر فعال برنامههای مناسبی را برای آنان برنامهریزی و طراحی کند.
حجتالاسلام روحانی با اشاره به برنامهریزی که برای برنامههای سال 91 صورت گرفته است، یادآور شد: از ابتدای امسال زمینه شناسایی توانمندیهای کادر کانون بررسی شد و با برنامهریزی صورت گرفته و تشکیل چارت برای همه گروههای فعال در کانون اداری، مالی، معاون آموزش و پژوهش دورههای آموزشی لازم طراحی شده است.
وی ادامه داد: موضوع قابل اهمیت دیگر در برنامههای سال آینده نهادینهسازی فرهنگ اهل بیت (ع) و سیره شهدا است که در سال 90 خانههای شاهد در مساجد و هیئات مذهبی تشکیل شد و برای نهادینهسازی فرهنگ ایثار و شهادت و اهل بیت (ع) باید در سال 91 برنامهها استمرار داشته و از جدیت و پیگیری بیشتری برخوردار باشد.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد قم ادامه داد: جشنواره کوثر پرفروغ برنامه سراسری کانونهای مساجد بود. در این جشنواره به صورت ویژه به زندگی حضرت معصومه (ع) پرداخته شد و تعداد 550 اثر به جشنواره رسید و داوری شد و 57 اثر از 19 استان برگزیده شد.
کمبود محصولات فرهنگی مناسب در کردستان
کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان کردستان با اشاره به کمبود محصولات فرهنگی متناسب با این منطقه به خبرنگار شبستان گفت: باید محصولات فرهنگی مناسب در این منطقه تولید شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی افزود: حمایت از کانونهای تخصصی و فعال، برنامهریزی مستمر و نظارت و ارزشیابی و توجه ویژه به برنامههای کانونهای روستایی از مهمترین برنامههای این استان برای ارتقای کیفی برنامه های کانونهای مساجد کردستان است.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد کردستان یادآور شد: فعالیت گسترده در زمینه آموزش قرآن و معارف اسلامی، تفسیر کوتاه قرآن و خانواده از شاخصترین برنامههای کانونهای مساجد استان کردستان در سال 90 است.
کاهش حجم برنامه ها و توجه به کیفیت
هادی فیضمنش، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان همدان سالخوردگی هیئت امنای مسجد و عدم تناسب آن با روحیه جوانان را یکی از مشکلات امروز مساجد دانست و به خبرنگار شبستان گفت: ایجاد تعامل و ارتباط با هیئت امنای مساجد و نشست و گفتوگو باعث تغییر نگاه سالخوردگان مساجد می شود و فضا را برای حضور و فعالیت جوانان در مساجد فراهم میکند.
وی افزود: توجه بیشتر به کانونهای روستایی و ارتقای کیفی برنامهها و کاستن از حجم برنامهها و توجه بیشتر به کیفیت کانونهای مساجد از جمله محورهای برنامه کانون های مساجد در سال 91 است.
فیضمنش یادآور شد: شاخصترین برنامه کانونهای مساجد استان همدان همایش «دختران ولایتمدار» در سالروز حضرت معصومه (س) بود که در این مراسم مسلمانان خارج از کشور سخنرانی کردند و به مقایسهای بین فرهنگهای کشورهای مختلف پرداختند و از خواهران ولایتمدار نمونه در این مراسم با حضور نمایندگان ولیفقیه و امام جمعه تجلیل شد.
اهتمام به خودکفایی کانون ها
حجتالاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان گیلان تقویت تعامل و ارتباط مدیران و مسئولان دبیرخانه ها را بهترین راهکار برای ارتقای برنامه های کانونهای مساجد دانست و به خبرنگار شبستان گفت: این استان نمایندهای تامالاختیار را در هر شهرستان انتخاب کرده است تا از نزدیک به مشکلات کانونهای مساجد رسیدگی کند.
وی افزود: برای ارتقای فعالیتهای کانونهای مساجد توجه به برنامههای محلی و روستایی در هر منطقه، شناسایی نیازها و توجه به خودکفایی در برنامههای کانونهای در نظر گرفته شده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان گیلان یادآور شد: مباحث خانوادگی، کمکهای اولیه و خیاطی و توجه به برنامههای جهانگردی و تروریست به صورت خاص در سال 91 در اولویت کاری قرار می گیرد.
وی ادامه داد: 50 نفر از خطاطان استان صحیفه و دیوان و وصیت نامه حضرت امام خمینی (ره) را به همت انجمن خوشنویسان به رشته تحریر در آوردند.
مدیریت مسجد به همت امام جماعت باعث از بین رفتن مشکلات است
حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان مرکزی بر لزوم توجه بیش از پیش به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه امام جماعت مدیر مسجد است، تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: عدم دقت و توجه هر یک از ارگان ها به جایگاه خود و ورود به حوزه دیگران مشکلاتی را در پی دارد که اگر به فرمایش مقام رهبری که امام جماعت مدیر مسجد است و باید با هماهنگی او اعمال وظیفه کنند، توجه شود، مسجد می تواند به جایگاه ارزشمند خود برسد.
وی افزود: تقویت برنامه های سالانه، راه اندازی دو منطقه ویژه در شهرهای ساوه و خمین، حمایت از کانون های روستایی و برنامه های ابتکاری و جدید کانون های فرهنگی هنری و تقویت برنامه های موجود از مهمترین برنامه های سال آینده کانون های مساجد استان مرکزی است.
حجت الاسلام ذوالفقاری با اشاره به شاخص ترین برنامه سال 90 یادآور شد: برگزاری اردو یاد یار، اجرای طرح سی روز سی نور در ماه رمضان، اجرای طرح فرزندان آسمانی و گلستان معرفت که در هر ماه یک جلسه برای مسئولان کانون های فرهنگی و هنری و خانواده هایشان با دعوت از کارشناسان خبره درباره موضوعات مختلف بحث و بررسی شده است.
وی خاطرنشان کرد: 325 کانون فرهنگی و هنری در استان مرکزی فعالیت می کنند که از این تعداد 120 کانون روستایی و بقیه کانون ها در شهرهای استان مستقر هستند. طبق آخرین آمار دریافتی از کانون ها حدود 17000 هزار نفر در استان با کانون ها در ارتباط هستند که حدود 11 هزار نفر برادران و 6 هزار نفر خواهران در بخش ها و فعالیت های کانون به ایفای نقش می پردازند.
پایان پیام/
نظر شما