حمله اُمیکرون به سنگر مدارس

با وجود شیوع بیماری کرونا و تأکید کارشناسان، عدم رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و تزریق واکسن توسط برخی شهروندان، برگزاری دورهمی، شرکت در محافل و مراسم مختلف باعث شیوع سویه اُمیکرون وپیک ششم این بیماری و ایجاد دلنگرانی برای کادر درمان ومردم شده است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: ظهور و بروز بیماری و ویروس کرونا در جهان باعث تغییرات قابل ملاجظه ای در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه و ایجاد مشکلاتی برای مردم در هر قشر و زمینه ای شده است.

 

از ابتدای شیوع تاکنون هر روز شاهد یک نوع جهش یافته آن هستیم و با وجود عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، عدم تزریق واکسن و... این روزها بنا به گفته بسیاری از صاحب‌نظران ایران و به تبع آن خراسان جنوبی وارد پیک ششم بیماری کرونا شده است. بعد از شیوع پیک پنجم و به دنبال آن بازگشایی مدارس، سالن ها، هتل‌ها و... نگرانی افزایش بیماری در بین اقشار مختلف مردم مشهود بود و می بایست برای جلوگیری از بازگشت به روزهای تلخ گذشته چاره اندیشی می شد.

 

متاسفانه تهدید بیماری کرونا فقط در حوزه سلامت و بهداشت نبوده و این بیماری نه تنها بر سلامت جامعه بلکه بر مقوله اقتصاد، معیشت، آموزش، دانشگاه ها و... تأثیر به سزایی داشته است. با وجود لمس پیک های قبلی کرونا و عواقب ناشی از این بیماری، برخی شایعات باعث عدم رغبت عده ای از شهروندان در خصوص تزریق واکسن شد تا جایی که در یکی از رسانه ها «مجید مختاری» عضو کمیته علمی کشوری کووید 19 به صراحت اعلام کرد که مرگ و میر در واکسن‌ها بسیار نادر است و تزریق واکسن‌ها موجب کاهش بستری‌، مرگ و میرو کاهش این آمارها شده است.

 

اعلام بازگشایی مدارس از آبان ماه باعث ایجاد دلنگرانی های زیادی برای خانواده ها شد و عده ای از فرستادن فرزندان خود به مدرسه خودداری کردند اما وقتی با این مهم روبرو شدند که در صورت عدم حضور دانش آموز در مدارس، معلمان در قبال آموزش دانش آموز تعهدی ندارند، با وجود دلنگرانی و دلهره به اجبار فرزندان خود را راهی مدرسه کردند.

 

سویه اُمیکرون

بازگشایی مدارس از یک سو و برگزاری محافل و مراسمات مختلف و دورهمی ها، بازگشایی اماکن ورزشی، هتل ها و... از سوی دیگر مزید بر علت و باعث آغاز پیک ششم و شیوع سویه اُ میکرون شد.

 

 

یکی از فرهنگیان خراسان جنوبی که به تازگی به بیماری اُمیکرون مبتلا شده است در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند می گوید: با وجود رعایت پروتکل ها برای بار دوم نه تنها خودم که همه خانواده به این بیماری مبتلا شدیم.

 

«بیجاری» می افزاید: با وجود تأکیدات مبنی بر رعایت پروتکل ها، متأسفانه برخی دانش آموزان این مقوله را رعایت نمی کنند و همین مهم باعث شیوع و افزایش بیماری شده است.

 

یکی از معاونان مقطع متوسطه مدارس بیرجند ضمن گلایه مندی از بازگشایی مدارس در گفتگو با شبستان می گوید: ابتدای هفته گذشته مدیر مدرسه به این بیماری مبتلا شد و پس از اطلاع از بیماری در خانه قرنطینه شد اما با این وجود چند روز بعد از آن برخی از همکاران هم درگیر و ابتلای آنها به بیماری کرونا محرز شد.

 

او که خواست نامش فاش نشود، با بیان اینکه با این وجود مدرسه تعطیل نشد، می افزاید: متأسفانه برخی دانش آموزان کم بضاعت قادر به خرید ماسک نبوده و اغلب بدون ماسک یا با ماسک های غیر ایمن در مدرسه حاضر می شوند.

 

به گفته وی برای این دانش آموزان توسط مدرسه ماسک تهیه می شود اما این دانش آموزان فقط در محیط مدرسه و از روی اجبار از ماسک استفاده می کنند و به محض تعطیلی مدرسه ماسک خود را درآورده و بدون ماسک در محافل حاضر می شوند.

 

 

دورهمی و مراسم خانوادگی

یکی دیگر از شهروندان هم با بیان اینکه در یکی از جلسات و مراسم خانوادگی به این بیماری مبتلا شده است، در گفتگو با شبستان در بیرجند می گوید: با وجود رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، ماسک و... با توجه به سرعت شیوع اُمیکرون بعد از جلسه عوارض بیماری را مشاهده و به پزشک مراجعه کردم.

 

عبداللهی ادامه می دهد: با اینکه دو دوز واکسن را تزریق کرده بودم نه تنها خودم بلکه همسر و سه فرزندم به این بیماری مبتلا شدند و حدود دو هفته در قرنطینه بودیم.

 

وی ضمن گلایه مندی از بازگشایی تالارها و... از مسئولان مربوطه می خواهد برای جلوگیری از همه گیر شدن این بیماری در این زمینه چاره اندیشی کنند.

 

پیش بینی افزایش فوتی‌ها در ۲ هفته آینده

«کامبیز مهدی زاده» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شامگاه (12 بهمن) در ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه براساس رنگ بندی جدید شهرهای بیرجند و فردوس قرمز و زیرکوه و خوسف زرد و سایر شهرستان ها نارنجی شدند، گفت: آمار بیماران کرونایی از 10 بهمن تا 12 بهمن ماه دو برابر شده است، این در حالی است که در موج های قبلی معمولا بین 5 تا 7 روز طول می کشید تا تعداد آزمایش های مثبت دو برابر شود.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون شاهد افزیش انفجاری بیماران کرونایی در خراسان جنوبی هستیم، اظهارداشت: بیشترین شدت بیماری زایی را در بیرجند و فردوس داریم و سایر شهرستان ها هم با روند بسیار تند و آسانسوری در حال افزایش است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تعداد موارد بستری خیلی هنوز روند افزایشی زیادی ندارد، افزود: روند بستری ها و همچنین فوتی ها در دو هفته آینده افزایشی و قابل توجه خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه افزایش کرونا در دانش آموزان و معلمین بالا است، گفت: حدود 43 درصد کل موارد مبتلایان به کرونا در شهرستان درمیان مربوطه به دانش آموزان و 36 درصد موارد مربوطه به فرهنگیان، است؛ یکی از دلایل پیشنهاد تعطیلی مدارس همین شیوع بالا در بین دانش آموزان و فرهنگیان بوده است.

 

مهدی زاده با اشاره به اینکه بیمارستان ها تا اواخر بهمن ماه به شدت زیر بار بیماران کرونایی خواهند رفت، گفت: افزایش موارد فوتی کرونایی نیز تا هفته سوم اسفندماه افزایش چشم گیری خواهد داشت.

 

شناسایی بیماران کرونا در خراسان جنوبی رکورد زد

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند می گوید: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون برای اولین بار در شبانه‌روز گذشته یک هزار و 161 بیمار مبتلا به کرونا در خراسان جنوبی شناسایی شدند.

 

«غلامرضا شریف‌زاده» با اشاره به روند سریع ابتلا به ویروس کرونا و سویه اُمیکرون در استان، می افزاید: در شبانه روز گذشته از دو هزار و 263 آزمایش مولکولی و تست سریع در استان یک هزار و 161 مورد مثبت جدید کرونا شناسایی شد.

 

وی تعداد موارد مثبت این بیماری در روز دوشنبه را 784 مورد اعلام می کند و می گوید: در حال حاضر ۱۳۱ بیمار با علائم حاد و عفونت تنفسی و 9 نفر در بخش مراقبت های ویژه ( ICU) در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند.

 

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه حال 2 نفر از این بیماران وخیم است، می گوید: با ثبت یک مورد فوت ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته، آمار جان‌باختگان این بیماری در خراسان جنوبی به هزار و 287 نفر رسیده است.

 

تأکید بر تزریق واکسن

شریف زاده با اشاره به شیوع بالای سویه اُمیکرون، از مردم می خواهد با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی، نسبت به تزریق کامل سه نوبت واکسیناسیون کرونا نیز اقدام کنند.

 

وی تاکید کرد: تمامی مدارس استان با تصمیم ستاد کرونای خراسان جنوبی به مدت ۲ هفته تعطیل شدند.

 

الزام کارکنان دولت به تزریق دز سوم واکسن کرونا

استاندار خراسان جنوبی شامگاه (۱۲ بهمن) در جلسه ستاد کرونای استان با بیان اینکه دو هفته بحرانی پیش روی استان است که می توان با تزریق دز سوم ایمنی بیشتری در جامعه ایجاد کرد، افزود: صدا و سیما و دانشگاه علوم پزشکی با محوریت فرمانداران به طور جدی پای کار بیایند و یک کار جامع و وسیعی برای فرهنگ سازی مراجعه و تزریق دز سوم کرونا در تمام شهرستان ها صورت گیرد.

 

قناعت با اشاره به اینکه تاب آوری اقتصادی و اجتماعی مردم در جامعه پایین آمده است و لذا تلاش خواهد شد تا محدودیت های کرونایی به شدت گذشته نباشد، خاطرنشان کرد: مردم دستورالعمل های بهداشتی را بیش از گذشته رعایت کنند تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود و مجبور به اعمال محدودیت های بیشتر نباشیم.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1143883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha