به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، سید محمد هاشمی شهری، در نشست با نماینده سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: اگر به خانه های بهداشت روستایی، پایگاه های بهداشت شهری و مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان مراجعه کنید خواهید دید که خدمات مادر و کودک، واکسیناسیون، بیماریابی سل، مالاریا و التور و سایر مسائل بهداشتی به طور همزمان، برابر و رایگان، به جمعیت ایرانی و مهاجران غیر ایرانی ارایه می شود و همکاران ما طلاعات خانوار و زیج های حیاتی را برای جمعیت ایرانی و غیر ایرانی تکمیل می کنند.
وی افزود: در سال های ابتدایی جنگ در کشور افغانستان سازمان های خیریه بین المللی بخشی از هزینه های سلامت اتباع غیر ایرانی را تامین می کردند.
هاشمی شهری ادامه داد: بعد از پایان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، این سازمان ها استان را ترک کردند اما اسکان و تردد اتباع کشور افغانستان عملا ادامه دارد و هزینه های سلامت این افراد عموما توسط نظام بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران تامین می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ بیش از ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فقط در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان صرف ارایه خدمات درمانی به بیماران تصادفی، مادران باردار، بیماران خاص، تالاسمی و دیالیزی غیر ایرانی شده که عمدتا اتباع کشور دوست و برادر افغانستان هستند.
وی از تاکید کرد: برخورداری از نیروی انسانی توانمند در رسته های تخصصی و فوق تخصصی، سابقه روشن در فعالیت های علمی، پیشرو بودن در ارایه خدمات عام المنفعه و انسان دوستانه در کنار موقعیت راهبردی سیستان و بلوچستان در جنوب غرب آسیا، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به گزینه مناسبی برای تبدیل شدن به همکار اصلی سازمان بهداشت جهانی در منطقه تبدیل کرده است.
نظر شما