نمایش 12 سکانس انتخابی از «تهران1500» برای کارشناسان و اهالی رسانه

کارگردان فیلم انیمیشن سینمایی «تهران1500»، علت نمایش 35 دقیقه از این فیلم در جشنواره بیست و نهم را لزوم نظرخواهی از کارشناسان سینمایی و اهالی رسانه در رفع ضعف‌های آن دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «بهرام عظیمی» نویسنده و کارگردان، درباره اولین نمایش فیلم «تهران1500» در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر گفت: طی جلسه و صحبت‌هایی که حدود یک ماه پیش با «مهدی مسعودشاهی» دبیر جشنواره فیلم فجر داشتیم، قرار شد در صورت امکان، نمایش 35 دقیقه از این کار را ترجیحا برای اهالی رسانه و در سالن برج میلاد داشته باشیم؛ چراکه این فیلم اولین تجربه سینمایی و پروژه سنگین در تولید یک انیمیشن سینمایی است و ما هم نمی‌توانیم تا زمان جشنواره، فیلم را به پایان برسانیم.


وی اظهار کرد: تاکنون 70درصد کل کار سپری و طبق برنامه ریزی صورت گرفته، «تهران1500» تا پایان سال جاری تمام و در نهایت اردیبهشت ماه مراحل صداگذاری و موسیقی آن طی می‌شود. همچنین پس از آن فیلم را به نسخه 35 تبدیل می کنیم و درنظر داریم آن را در تابستان یا اوایل پاییز 90 به نمایش عمومی درآوریم.


خالق «سیاساکتی» به حضور انیمیشن- سینمایی «قلب سیمرغ» ساخته وحید نصیریان در جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: از آنجا که این انیمیشن با نسخه کامل در جشنواره شرکت خواهد کرد، دوست داریم امسال 2 انیمیشن حضور داشته باشند، چراکه سال‌هاست جای این نوع از سینما در بزرگترین رویداد سینمایی کشور خالی است.


عظیمی در ادامه گفت: در این زمان 35 دقیقه‌ای حدود 12 سکانس فیلم را خواهیم داشت و سکانس هایی را انتخاب کرده‌ایم که 8 بازیگر اصلی ما حضور داشته باشند. به دلیل این که «هدیه تهرانی»، «بهرام رادان» و «مهران مدیری» شخصیت‌های اصلی «تهران1500» هستند حضورشان بیشتر و پررنگ‌تر است؛ اما بازی هر 8 هنرپیشه دیده خواهد شد.


وی افزود: همچنین در انتخاب سکانس‌ها سعی کرده‌ایم خط اصلی داستان برای نمایش عمومی حفظ شود، تا جذابیت عمومی آن از بین نرود.هرچند این نوع نمایش به گونه‌ای است که گویا انیمیشن کامل نشان داده می‌شود اما مسئله‌ای نیست چون ما بخش‌های جذاب و مهم‌تر فیلم را برای نسخه نهایی درنظر گرفته‌ایم.


کارگردان انیمیشن - سینمایی «تهران1500» با بیان این که مسئولان جشنواره فیلم فجر نظر مثبت خود را درباره نمایش این انیمیشن در سینمای رسانه‌ها اعلام کرده‌اند، افزود: در حال حاضر دو گروه موافق و مخالف این اقدام هستند. گروهی عنوان می‌کنند که با این نوع نمایش، داستان فیلم فاش و از جذابیت انیمیشن کاسته می‌شود اما از آنجا که مایلیم تا «تهران1500» را برای منتقدان، اهالی رسانه، هنرمندان، کارشناسان و متخصصان سینما به نمایش بگذاریم، گروهی دیگر عقیده دارند که با این اکران اگر فیلم ضعفی داشته باشد- که به اعتقاد خودم دارد- از سوی اهل فن دیده می‌شود و این به روند کیفی ساخت انیمیشن کمک خواهد کرد.


وی تصریح کرد: نظر خود من این است که ما «تهران1500» را ساخته‌ایم تا دیده شود و مطمئنا کار ما در جاهایی ایراد دارد. به هر حال ما روی کاری دست گذاشته‌ایم و سبکی را انتخاب کرده‌ایم که تا به حال به این شکل در تاریخ سینمای ایران نبوده است. به همین دلیل ممکن است بخشی از کار ایراد فنی و سینمایی داشته باشد.


عظیمی هدف از نمایش بخشی از «تهران1500» در جشنوراه فیلم فجر را، اکرانی بدون ایراد برای این انیمیشن دانست و گفت: هدف ما این است که برای این فیلم اکرانی بدون ایراد داشته باشم و در این راستنا نیازمند اظهارنظر از سوی اهالی رسانه و کارشناسان و متخصصان سینمایی هستیم تا ضعف‌های کار گرفته شود و مشکلی برای نمایش عمومی نداشته باشیم.


وی ادامه داد: دوست داریم این انیمیشن را جمعی ببینند که اکثر فیلمسازان از آن می‌ترسند؛ چراکه عنوان می کنند با برخی اظهارنظرها اتفاق بدی برای فیلمشان می‌افتد.


این انیماتور به روند ساخت «تهران1500» اشاره و خاطرنشان کرد: نزدیک به 3 سال است که بیش از 90 نفر روی این پروژه کار می‌کنند و در بخش هایی از حضور متخصصان نیز بهره برده ایم. اما باید بگویم ما از این حدی که ساخته‌ایم بالاتر نمی‌توانستیم و نهایت سعی و تلاش خود را در این زمینه کرده‌ایم. از این رو اگر عده‌ای از این انیمیشن خوششان نیاید، بهانه و نگرانی خاصی نخواهم داشت.


عظیمی حضور انیمیشن در جشنواره فیلم فجر امسال را جذابیتی بر این رویداد سینمایی برشمرد و گفت: سینمای ما با معیارهایی که در روند تولید آن به وجود آمده است، سنجیده می‌شود. معمولا فیلم‌ها را با آثار خارجی مقایسه نمی‌کنند، مگر در ژانر اکشن و وحشت این اتفاق بیفتد و یا فیلمی مثل «ملک سلیمان» با مشابه خارجی آن مقایسه شود، اما به طور کلی در سینمای ایران برای مفهوم و ساختار یک میزان سنجش وجود دارد.
 

وی تصریح کرد: من و «وحید نصیریان» از آنجا که تا به حال این گونه از سینما را نداشته‌ایم، معیار و ملاک سنجش مردم را نمی‌دانیم. نمی‌خواهم ضعف‌های کار را به گردن این که تجربه اول ما است بیاندازم، بلکه باید بگویم از امکانات بهره برده‌ایم اما بضاعت سینمای ایران در بخش تولید انیمیشن در همین حد است.


عظیمی در پایان اظهار کرد: در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر، دو انیمیشن حضور دارند که این می‌تواند تأثیر بسیار خوبی به همراه داشته باشد. اتفاقی که باید سال‌های بعد در فجر دیده شود، به وقوع بپیوندد و جای خالی انیمیشن در سینما پر شود.


براساس این گزارش، انیمیشن «تهران 1500» که شهر تهران را در سال 1500 شمسی به تصویر می‌کشد، از شخصیت‌ و کاراکترهای بازیگران مشهور سینما هدیه تهرانی، بهرام رادان، مهران مدیری، گوهر خیراندیش، مهتاب نصیرپور، محمدرضا شریفی نیا، حبیب رضایی و حسام نواب صفوی بهره برده است.


همچنین سیروس کهوری‌نژاد، امیر کربلایی، الهام جعفر نژاد، زهرا اکرمی، حجت شرقی پور و مینا مقدم حصاری بازیگران استوری بورد این انیمیشن هستند.


بنابر گزارش بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، فیلمنامه «تهران 1500» را امیر مسعود علمداری و بهرام عظیمی با مشاوره محمد رحمانیان، پیمان معادی و حبیب رضایی نوشته‌اند.


فیلم در ژانر کمدی است و داستان آن درباره گذشته و حال پیرمردی 160 ساله به نام اکبرآقا (مهران مدیری) است و زمان داستان 15 روز قبل از تحویل سال 1500 هجری شمسی است. در سال 1500 ربات‌ها در کنار مردم زندگی می‌کنند و آدم‌های پولدار می‌توانند با امکانات پیشرفته پزشکی تا 160 سال زندگی کنند!


عوامل تولید این انیمیشن سینمایی عبارتند از:
کارگردان: بهرام عظیمی، فیلم‌نامه: امیرمسعود علمداری- بهرام عظیمی، مدیر پروژه: سید هادی منبتی، مجری طرح:محمد ابوالحسنی، مدیر تولید: اسماعیل شرعی، انتخاب بازیگران: حبیب رضایی، طراحی فضا و وسایل: حمید بهرامی، استوری‌برد: مانی وطن‌دوست، طراحی لباس: فائز علیدوستی، سوپروایزر هنری: بهرام ارجمندنیا، سوپروایزر فنی: کیوان شادانفر، مدیر دوبلاژ: مهرداد رئیسی، آهنگساز و صدابردار: علی میرآقاسی، عکاس: میلاد پیامی، مدیریت شبکه و فن‌آوری اطلاعات: مهندس فرهاد کاظمی، کارشناسان شبکه و فن‌آوری اطلاعات: مهندس مازیار سلیمانی، مهندس محمد ستوده، مهندس محمد کاظمی، مدیر مالی: سید مهدی عطار، تبدیل فیلم: احسان عظیمی، دستیار تولید: حامد تاجیک، اسکن: بهنام عظیمی، مدل‌سازی: فرزاد ملکی- احمد اخلاقی- میرتوحید رضوی- سید امید رضوی -امید جعفری- ندا کافی- فرهاد صفی‌خانی- حمید حقانی، استودیو عکاسی: مینا نقی‌لو- شرکت هفت هنر هفت آسمان، مشاورین فیلمنامه: محمد رحمانیان- پیمان معادی- حبیب رضایی، مشاورین معماری: دکتر شهاب کاتوزیان- مهندس شهرام گل‌امینی- مهندس رامین صفری‌راد- مهندس رضا دانشمیر- مهندس محمد مجیدی و بازیگران: هدیه تهرانی- بهرام رادان- مهران مدیری- گوهر خیراندیش- مهتاب نصیرپور- حبیب رضایی- حسام نواب صفوی و ...،تهیه کننده:‌مؤسسه تصویر شهر وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مؤسسه نسل اندیشه سبز.


بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از تاریخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 11442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha