«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارکرد: از ابتدای مهرماه امسال تا امروز، یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترکعب آب وارد سد بارزو شده که در ۶ سال اخیر کمترین میزان ورودی ثبت شده زیرا که در بدترین سالی که این سد خشک شد (سال ۹۷)، ورودی آب آن، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب و متوسط ورودی آن، ۴ میلیون ۵۰۰ هزار مترمکعب بوده است.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: با توجه به کاهش ۴۱ درصدی بارندگی امسال و ۳۸ درصدی در پایان سال گذشته، ورودی آب سد بارزو این شهرستان ۷۰ درصد کاهش داشته است.
خسروپناه با اشاره به بارندگی های صورت گرفته این شهرستان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آبی زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، مجموع بارش های شهرستان ۷۰ میلی متر و در بلند مدت ۱۱۱ میلی متر گزارش شده که ۴۱ درصد کاهش داشته ایم.
وی اضافه کرد: همچنین از ابتدای بهمن ماه تا امروز، ۱۷ میلی متر بارندگی ثبت شده که در بلند مدت ۲۰ میلی متر گزارش شده و ۱۵ درصد کاهش داشته است.
خسروپناه با بیان اینکه اکنون حجم آب سد بارزوی این شهرستان ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب است، تصریح کرد: طی چند ماه اخیر رودخانه قوردانلو یکی از سرشاخه های سد بارزو این شهرستان کاملا خشک شده که مشکلاتی را برای منطقه ایجاد کرده است.
وی افزود: سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما