به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، «محمد علی کاظمی» از افتتاح ۳۸ پروژه اجرایی با اعتبار ۴۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در استان اصفهان خبر داد و گفت: ۷۴۰ پروژه آبخیزداری با حجم مهار سیلاب و تغذیه سفره های آب زیر زمینی ۵ میلیون مترمکعب تا کنون در شهرستان گلپایگان انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با یاد آوری اینکه زهکش و استفاده بی رویه از چاه آب و کاهش بارندگی سبب از بین رفتن تالاب شور گلپایگان شده است، بیان کرد: زمین این تالاب، اکنون سرچشمه ریزگرد و گرد و خاک در شهرستان گلپايگان شده است و به اجبار پروژه بیابان را برای مهار آن اجرا کردیم.
وی از طرح های مطالعاتی روی بند آبی در گلشهر که خطر سر ریز و سیلاب در هنگام نزول بارش خوب باران و مسکن مهر گلپایگان با درخواست شهرداران گلشهر و گلپایگان خیر داد.
۱۲۵ میلیاردتومان هزینه اجرای ۷۰ پروژه آبخیزداری در استان اصفهان
در ادامه «حسین یاری» با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در سال های ۹۸ و ۹۹ برای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی گفت: سهم استان اصفهان ۱۲۵ میلیارد تومان و اجرای ۷۰ پروژه آبخیزداری و بخش های دیگر بود و ۲۵۰ هزار هکتار مطالعات تفضیلی اجرایی و ۵۰۰ هزار هکتار ارزیابی و اثر بخشی طرح های قبلی انجام شد.
رییس اداره آبخیز داری استان اصفهان سهم گلپایگان را در سه سال اخیر حدود شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بیان کردو افزود: یک میلیارد تومان آن هزینه مرمت بند تیکن غرقن شد، دو میلیارد تومان در فاز اول پخش سیلاب و سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در فاز دوم پخش سیلاب حوضه تخت عباس هزینه شد.
وی طول فاز دوم پخش سیلاب را هزار و ۵۰۰ منر، ارتفاع خاکریز را چهار متر، عرض تاج را چهار متر، حجم خاک برداری را ۳۸ هزار متر و حجم خاک ریزی آن را ۳۴ هزار متر و حجم آبگیری را ۳۵۰ هزار مترمکعب برشمرد.
پخش سیلاب، پاسخ به درخواست مردمی بود
در ادامه «مهدی رمدان» بابیان اینکه حوضه تخت عباس را پنج هزار و ۶۰۰هکتار و محدود به شهرستان های گلپایگان و شاهین شهر و میمه است، گفت: این حوضه، سیل خیز است و مراجعات مکرر مردمی برای رفع آن شده بود و در سال ۹۵ طرح مطالعاتی پخش سیلاب انجام شد و فاز اول آن با ظرفیت ۳۵۰ هزار لیتر در سال ۹۸ با اعتبار دو میلیارد تومانی از محل صندوق توسعه ملی انجام شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان مزایای پخش سیلاب را گامی برای احیای تالاب شور، فرصتی برای سیراب سازی سفره های زیر زمینی، جلوگیری از فرسایش و ذخیره نزولات و پیشگیری از تخریب راه، اراضی کشاورزی بیان کرد./
نظر شما