به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کاظم دهقان، مدیرعامل سامانه شاپرک شب گذشته (شنبه 23 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه پذیرش شامل کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی داریم، گفت: از این میزان حدود ۸ میلیون کارتخوانها که به سایت امور مالیاتی مراجعه کرده و نسبت به پرونده مالیاتی خودشان اقدامات لازم را انجام داده اند. این ۸ میلیون کارتخوان بیشترین مبلغ تراکنش را داشتند؛ در واقع این تعداد حدود ۸۲ درصد مبلغ کل شبکه پرداخت را شامل میشود و طبیعتاً با ثبت پرونده مالیاتی و تکمیل پرونده مربوطه، عمده مالیاتی که دولت میتواند بگیرد را از این میزان کارتخوان اخذ می کند زیرا باقی مانده آنها معمولاً زیر ۳۰ میلیون تومان درآمد دارند که تقریباً معاف از مالیات هستند.
وی با بیان اینکه مطابق لیستی که سازمان امور مالیاتی به بانک مرکزی اعلام می کند ما مکلف هستیم به شرکتهای مربوطه آن لیست را ارائه کنیم و از آنها بخواهیم تا مشتریانشان را مجاب کنند که اقدام به ثبتنام کامل کنند، گفت: اگر این کار صورت نگیرد مجبور هستیم که اعمال قانون کنیم.
دهقان با اشاره به اینکه بعد از پالایش های متعدد حدود ۸ میلیون پیش ثبت نام مالیاتی شده است یعنی این تعداد در سامانه مالیاتی پرونده پیش ثبت نام دارند، ادامه داد: از همین تعداد دعوت شده تا ظرف یک هفته بیایند و پرونده خودشان را تکمیل کنند.
وی درباره اینکه چه اقداماتی در راستای ساماندهی کارتخوان های بانک مرکزی صورت گرفته است، گفت: از یک سال و نیم پیش اقدامات متعددی انجام شده است به طوری که زیرساختها باید فراهم میشد و همچنین تبعات اجتماعی کار باید رعایت می شد. با هماهنگی که با سازمان امور مالیاتی داشتیم از ۲۰ آذر ماه سال ۱۳۹۹ تمامی کارتخوان های جدید پس از پیش ثبت نام مالیاتی اجازه فعالیت گرفتند.
مدیرعامل سامانه شاپرک با بیان اینکه سامانه پیچک در بانک مرکزی چند ماه است که کار خود را آغاز کرده است، گفت: از طریق درگاه های مختلف بانکی بحث ثبت و انتقال چک را بین ذینفعان چک در حوزه تبادلات انجام میدهد. چک هایی که از چند ماه پیش صادر شدهاند کلیه موارد در سامانه باید ثبت شود در غیر این صورت امکان وصول فراهم نمیشود.
وی با بیان اینکه در خصوص دسته چک های قبلی زیرساختهایی باید فراهم می شد تا مردم بتوانند با توجه به چک های قبلی امکانات را فراهم کنند، گفت: چک های قبلی چک های صیادی بود و کد پیگیری و رهگیری استعلام داشت اما اجرای قانون در چک های قبلی ملاحظات فنی متعددی داشت.
دهقان با اشاره به اینکه چک های حقوقی و حقیقی باید ساماندهی شوندف گفت: تا جایی که مطلع هستیم عمده چک های در دست مردم یا تمام شده و یا در حال اتمام است. امید داریم با چک های جدید کلیه موارد در سامانه مربوطه ثبت و ربط شود و تبادلات انجام شود.
مدیرعامل سامانه شاپرک درباره اینکه آیا دستگاه مجهول الهویه وجود دارد یا خیر گفت: دستگاه مجهول الهویه به هیچ وجه نداریم. هویت دستگاه ها مشخص است، دارندگان کارتخوان ها طبیعتاً در مراجعه به سازمان امور مالیاتی میتوانند دستگاههایی که متعلق به آنها نیست را خارج کنند و از طریق شرکتهای ارائهکننده خدمات پرداخت موضوع را دنبال کنند. کسانی که به هر دلیلی سامانه و پایانهای به نام آنها ثبت شده اطلاعات شما موجود است و از بین نمیرود. مجموع مبالغ درگاهها به امور مالیاتی ارائه میشود.
نظر شما