رشد 61 درصدی کانون های فرهنگی هنری مساجد در دولت دهم

دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور با اشاره به افزایش کانون های مساجد کشور به 12 هزار و 500 باب گفت: تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد در دولت دهم 61 درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در نشست خبری تشریح دستاوردها و فعالیت های نوزده ساله ستادعالی گفت: نوزده سال پیش در سال 71 شورای عالی انقلاب فرهنگی در چنین تاریخی در شورای انقلاب فرهنگی به منظور توجه به رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن جلسه ای را تشکیل داد و در آن جلسه اقدام به صدور مجوز برای تشکیل کانون های مساجد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه بلافاصله بعد از تصویب این مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی از مساجد به عنوان بهترین مکان برای ایجاد این کانون ها نام برده شد، افزود: در گام های اول حرکت ایجاد کانون های مساجد به کندی پیش می رفت به طوری که در طول 13 سال تا 84 تعداد کانون های فرهنگی و هنری به مرز 2400 باب کانون رشد داشته است.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از سال 85 تاکنون و با تغییراتی که صورت گرفته در حال حاضر تعداد کانون های فرهنگی و هنری به 12هزار و 500 باب کانون ارتقا یافته است، ادامه داد: این تعداد کانون در اردیبهشت سال 91 به 13 هزار باب افزایش می یابد.

 

دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اینکه مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین وظیفه را بر عهده ستادعالی کانون های مساجد گذاشته شده است، اذعان کرد: ایجاد کانون های فرهنگی و هنری، تجهیز کانون ها و کتابخانه های مساجد و تربیت نیروهای متعهد از جمله وظایفی بوده است که بر عهده ستادعالی کانون های مساجد کشور گذاشته شده است.

 

وی به فعالیت ها و اقداماتی که در دولت نهم از سوی ستادعالی کانون های مساجد کشور در دستور کار قرار گرفته اشاره کرد و افزود: عضویت در ستاد پشتیبانی مساجد با حکم رییس جمهور، ارسال کتب کمک آموزشی به کتابخانه های مساجد، راه اندازی هسته های پژوهشی از جمله اقداماتی بوده که در دولت نهم در کانون های مساجد کشور روی داده است.

 

به گفته دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور چاپ تفسیر قرآن برای ائمه جماعات در 14 جلد جیبی و در دو جلد بزرگ، تربیت مربی چهره به چهره، برپایی 7 جشنواره با عنوان جشنواره جوانان مساجد کشور، برگزاری دوره های مهارت تربیت مربی از دیگر برنامه هایی بوده است که در دولت نهم در دستور کار قرار گرفت.

 

برپایی برنامه های سالروز 18 اسفند همه ساله در سراسر کشور، بازدید گروه هیئت و نظارت بر کانون های مساجد از استانها، صدور مجوز به خبرگزاری شبستان به 7 زبان دنیا، برپایی دوره های اموزشی به مدیران کانون های مساجد از دیگر برنامه هایی بوده است که در دولت نهم به گفته دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور صورت گرفته است.

 

حجت الاسلام سلیمانی به برنامه هایی که از سوی این ستاد در دولت دهم نیز صورت گرفته اشاره کرد و گفت: شناسایی و جذب و آموزش مربی برای طرح چهره به چهره به منظور پاسخگویی به شبهات جوانان در نقاط مرزی و محروم کشور و برپایی همایش اندیشه های آسمانی برای مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله اقداماتی بوده است که در دولت دهم انجام شده است.

 

وی امضای تفاهم نامه با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به منظور ایجاد کانون های فرهنگی هنری در جوار مصلی های نمازجمعه، امضای تفاهم نامه با نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به منظور ایجاد کانون فرهنگی و هنری در جوار مساجد دانشگاهها، تلاش جدی برای تقویت کانون های روستایی را از دیگر اقداماتی نام برد که در دولت دهم در دستور کار قرار گرفت.

 

حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به اینکه یکی دیگر از سیاستهای کاری ستادعالی در دولت دهم ایجاد کانون های تخصصی بوده است خاطرنشان کرد: در کشور بیش از 615 کانون تخصصی ایجاد شده است که در 24 رشته فعالیت می کنند.

 

دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور همچنین از راه اندازی و ایجاد 172 مرکز فرهنگی دیجیتال در جوار مساجد خبر داد و گفت: همچنین بیش از 31 کتابخانه دیجیتال در 31 استان کشور ایجاد کرده است.

 

برگزاری دوره های توجیهی برای سه هزار امام جماعت مسجد در استان قم همکاری و مشارکت با شبکه قرآن سیما در اجرای طرح قرآنی 1444 و 45 ساماندهی اطلاعات کانون های مساجد در فضای مجازی، انتخاب ستادعالی کانون های مساجد کشور به عنوان رییس کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، امضای سند مشترک میان 24 دستگاه کشور به منظور برگزاری جشن های مردمی رضوی از دیگر اقداماتی بوده است که دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور به برگزاری آنها در دولت دهم اشاره کرد.

 

دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور همچنین به آمارهای افزایش کانون های مساجد خانه های نور کتابخانه های مساجد اجرای طرح تلاوت نور در دولت دهم نیز اشاره و افزود: در سال 88 تعداد کانون های مساجد 7 هزار و 761 کانون بود که در حال حاضر این آمار به 12 هزار و 500 باب افزایش یافته است که می توان گفت در این بخش بیش از 161 درصد رشد وجود داشته است.

 

رشد 162 درصدی کتابخانه های مساجد در دولت دهم

حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به اینکه در ایجاد خانه های نور نیز رشد قابل توجهی را شاهد بوده ایم، ادامه داد: خانه های نور نیز در حال حاضر بیش از 622 مرکز ارتقا یافته است همچنین کتابخانه های مساجد نیز در دولت دهم از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است به گونه ای که در حال حاضر این کتابخانه ها به 4 هزار و 56 باب ارتقا یافته که به 162 درصد رسیده است.

 

ارسال سالانه کتب دینی و کمک آموزشی به کتابخانه های مساجد به ارزش 4 میلیون تومان

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم که در دولت دهم همه ساله صورت می گیرد را امضای قراردادی میان این مجموعه با معاونت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: همه ساله بیش از 4 میلیون کتب دینی و کمک درسی سالیانه به کتابخانه های مساجد کشور ارسال می شود.

 

دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور اجرای طرح تلاوت نور در بیش از 27 هزار مسجد را یکی دیگر از اقدامات قابل توجه از سوی این مجموعه عنوان کرد و گفت: این طرح در سال 88 در 20 هزار مسجد کشور به اجرا درمی آید ولی در حال حاضر 135 درصد رشد داشته است در بخش کتابخانه های تخصصی نیز در حال حاضر شاهد رشد 394 درصدی هستیم. براین اساس کانون های تخصصی نسبت به سال 86 رشد قابل توجهی داشته و به 615 کانون تخصصی ارتقا یافته است.

 

به گفته حجت الاسلام سلیمانی تعداد مربیان طرح چهره به چهره و متربیان این طرح نیز رشد قابل توجهی داشته است که بر این اساس تعداد متربیان این طرح در حال حاضر به 20 هزار و تعداد مربیان به 1 هزار و 740 مربی ارتقا یافته است.

 

رشد شرکت کنندگان در جشنواره های جوانان مساجد در سال 90

وی ادامه داد: در بخش جشنواره جوانان مساجد کشور نیز شاهد رشد قابل توجهی در تعداد شرکت کنندگان در این جشنواره بوده ایم به گونه ای که در سال 86 بیش از 25 هزار نفر در این جشنواره ها شرکت کرده بودند ولی در حال حاضر بیش از 41 هزار نفر در جشنواره های هفت گانه ستاد شرکت کرده اند که در این بخش نیز شاهد رشد 160 درصدی بوده ایم همچنین در بخش نشریات تجربی نیز این نشریات در حال حاضر به 856 نشریه تجربی ارتقا یافته و تعداد شرکت کنندگان در طرح های غنی سازی اوقات فراغت نیز رشد قابل توجهی را شاهد بوده ایم.

 

دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اینکه این مساجد در طول تاریخ از مقام شامخی برخوردار بوده اند و در فرهنگ انبیاء و ائمه اطهار (ع) به عنوان پایگاه هدایت و اجتماع بشریت نام برده شده است، گفت: خداوند نیز از این پایگاه به عنوان مکانی برای نجات انسانها نام برده است و در طول تاریخ نیز این پایگاه منشاء فراوانی را داشته و مکانی برای پاکسازی مومنین بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه اهل بیت (ع) نیز در مورد مسجد سفارش و تاکیدات فراوانی داشته اند افزود: آخرین منجی بشریت نیز حرکت خود را از مسجد آغاز خواهد کرد و حرکت انقلابی امام خمینی (ره) نیز با مسجد پیوند خورد و امام (ره) اولین حرکت خود را از مسجد سلماسی در قم و اولین سخنرانی در نجف را در مسجد انصاری انجام داد. پیام امام خمینی (ره) نیز از مسجد دریافت، تبلیغ و گسترش یافت و نهضت امام خمینی (ره) منهای مسجد قابل تبیین نیست.

 

نشست خبری تشریح دستاوردها و فعالیت های 19 ساله ستادعالی کانون های مساجد کشور صبح امروز 15 اسفند با حضور اصحاب رسانه در ستادعالی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 114838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha