دستگاه دیپلماسی برای حل مشکل بانوان محجبه هند تلاش کند

بسیج دانشجویی ‌۱۸۰ دانشگاه کشور از مسئولان دیپلماسی کشورمان خواستند تمام تلاش خود را در راستای حل معضل بانوان مسلمان و محجبه هندوستانی به کار ببندند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ‌۱۸۰ دفتر بسیج دانشجویی و هسته بین‌الملل تشکل‌های مردمی، طی نامه ای از دستگاه سیاست خارجی ایران خواستند نسبت به سیاست‌هایی که در هند در قبال زنان مسلمان و محجبه اتخاذ شده واکنش موثری نشان دهد.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اخبار چند روز اخیر حاکی از آن است که طی تصمیمی از سوی مقامات ایالت کارناتاکای کشور هند و در راستای سیاست افزایش آزار و اذیت مسلمانان، حجاب اسلامی در مدارس آن ایالت ممنوع گردید. پر واضح است که تصمیم مذکور، برخلاف نص صریح مادتین ۱۸ و ۱۹ اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر می‌باشد.

البته این ممنوعیت از سوی مسلمانان هندی بی‌پاسخ نمانده و جمعیت زیادی از آنان را در جنوب این کشور در اعتراض به این تصمیم به خیابان‌ها کشاند. اقدام مزبور همچنین با مکدر ساختن افکار عمومی جهان اسلام، این نتیجه‌گیری را موجب شده که بیش از این سکوت جایز نیست.

در این راستا و جهت حمایت از خیزش خواهران هندی خود، ما امضاءکنندگان ذیل،

۱. نظر به آیهٔ شریفهٔ «وما لکم لاتقتلون فى سبیل‌ الله والمستضعفین من الرجال والنسآء والولدن الذین یقولون ربنآ أخرجنا من هذه القریة الظالم أهلها واجعل لنا من لدنک ولیا واجعل لنا من لدنک نصیرا» (آیهٔ ۷۵ سورهٔ نساء)،

۲. با گفتن لبیک به ندای رسای «من سمع رجلا ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» (الکافی، جلد دوم، صفحهٔ ۱۶۴)،

۳. با نصب‌العین کردن این سخن از امام خمینی (ره) که فرمودند: اهتمام به امور مسلمین از اوجب واجبات است (صحیفهٔ امام، جلد سوم، صفحهٔ ۴۱۴)،

۴. توجها به این بیان از مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) که اعلام داشتند: ما برای مقابلهٔ با توطئه‌های استکبار، نسبت به این کشور و این منطقه و همهٔ ملت‌های مستضعف، وظایف و تکالیف بسیاری داریم که باید آن‌ها را انجام بدهیم (۱۳۶۹/۱۰/۱۹)،

۵. استنادا به بند ۱۶ اصل سوم و نیز اصل یکصدوپنجاه‌‌ودوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،

۶. استنادا به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی ۳۶۱۱ در ماده ۳۸ اعلامیه جهانی (هر انسانی از حق آزادی فکر و وجدان و دین برخوردار است. این حق شامل اظهار عقیده و ایمان، تعلیمات و اجرای مراسم دینی به گونه فردی یا جمعی، خصوصی یا عمومی خواهد بود.)

۷. استنادا بند یک از ماده یک در وظایف اعضا می گوید: «دول عضو سازمان باید در پیشبرد و تشویق احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی بر همگان بدون تمایز از حیث نژاد، جنس و دین با یکدیگر همکاری کنند.»

۸. استنادا مطابق بند ج ماده ۵۵ منشور، تمام دول عضو متعهد به احترام به رعایت حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همه بدون تبعیض از حیث نژاد، جنس، زبان و دین خواهند بود.

۹. دریافتن این نکته که برای اولین بار نیست که چنین اقدامات اسلام‌ستیزانه‌ای در آن کشور روی می‌دهد و هم اینکه دشمنی با اسلام و مسلمین در آن کشور مسبوق به سابقه‌ای دراز می‌باشد،

هم‌اکنون از تمام مقامات لشکری و کشوری ذی‌ربط در عرصه سیاست خارجه جمهوری اسلامی و عرصه بین‌الملل انقلاب اسلامی مطالبه داریم که تمام تلاش راهبردی و عملی خود را در راستای حل معضل خواهران مسلمان هندوستانی به طور خاص و هویت مسلمانان هندی، به کار بسته تا دیگر کسی جرأت اهانت به حقوق متیقن مسلمانان را نداشته باشد و بی شک هر گونه کوتاهی و اهمال‌در این موضوع صورت گیرد، توجیهی نداشته و موجب تضعیف و سستی نهضت‌های اسلامی جهان به انقلاب و جمهوری اسلامی خواهد شد.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

کد خبر 1149243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha