بهگزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، بهرام نصرالهیزاده رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در جریان بازدید از بناهای تاریخی سنندج که با همراهی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان انجام شد، اظهار داشت: ارزش بالای این بناها که امروز علاوه بر کارکردهای فرهنگی با جذب گردشگران دارای کارکرد اقتصادی نیز هستند، بیانگر ضرورت حفاظت از آنها و تحویلشان به نسلهای بعدی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان، افزود: این بناها دریچهای برای معرفی فرهنگ، هنر، معماری، علم، اقتصاد و سیاست و مذهب در استان بهشمار میروند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان در این بازدید گفت: کردستان به لحاظ برخورداری از آثار و ابنیههای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی همواره جزو استانهای مطرح بوده که این موضوع گواهی بر پیشینه غنی فرهنگی و تاریخی این منطقه است.
یعقوب گویلیان اظهار داشت: سنندج نیز دارای یک بافت تاریخی است که عمده بناهای تاریخی شاخص استان در دل آن قرار دارد و باید آن را گنجینهای ارزشمند از میراثفرهنگی یاد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان عنوان کرد: حفظ و مرمت بناهای تاریخی استان با توجه به گستردگی و پراکندگی آنها نیازمند اعتبارات کلانی است که هرساله با توجه به محدودیتهای اعتباری دولت میتوان بخش کوچکی از نیازها در این حوزه را تامین و مرتفع کرد.
وی یادآور شد: احیای بناهای تاریخی استان میتواند ضمن ارزشهای میراثی، کمک قابل توجهی را نیز به رونق گردشگری استان داشته باشد.
گویلیان افزود: امیدواریم این روند با مشارکت بخش خصوصی، کمک شایانی به حفظ و احیا بناهای تاریخی کند و زمینه توسعه گردشگری شهری را بیش از پیش فراهم نماید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در این بازدیدها ضمن بررسی وضعیت آثار تاریخی سنندج، از منزل ملکالتجار، منزل آزموده اردلان، منزل متوسل که در قالب ماده ۲۷ و در چارچوب قانون با کاربریهای اقامتی پذیرایی و فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شدهاند، دیدن کرد.
همچنین از کارگاه صنایعدستی فیضآباد و روند پیشرفت فیزیکی آن بازدید بهعمل آمد که با قول مساعد و تامین اعتبار توسط دکتر نصراللهیزاده بزودی راهاندازی و افتتاح و برای حداقل ۱۲۰ نفر صنعتگر صنایعدستی نیز بهصورت مستقیم و در قالب ۲۲ کارگاه شغل ایجاد میشود.
نظر شما