به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یادنامه و مستند زندگی حاج علی خورشیدی طی مراسمی به همت کارگروه تاریخ شفاهی دفتر ستایشگری جامعه ایمانی مشعر با حضور نمایندگان بیوت مراجع، سخنرانان، مداحان، مسئولین هیآت مذهبی، خانواده و دوستان این مداح پیشکسوت قمی در مسجد مقدس جمکران رونمایی شد.
رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر در خصوص اهداف برگزاری این مراسم گفت: اتفاقی بزرگ رقم خورد و مشعری شکل گرفت که برگرفته از مداح، شاعر، عالم و راوی است. مساله مهم مشعر، هیأت است و یکی از ارکان اصلی هیأت، ذاکران و ستایشگران و مداحان به شمار میرود و وظیفه ماست در این عرصه، خادمین این ارکان هیأت باشیم.
وی تصریح کرد:از جمله گنجینه های سترگ در دستان ما که اگر استخراج نشود از دست ما میرود، همانا سینه پر از خاطرات و تجربیات و مسیر گران سنگی بود که این مداحان و پیرغلامان و ذاکران پیموده بودند.
آبفروش بیان کرد: تصمیم بر این شد در پروژهای به نام تاریخ شفاهی پیرغلامان اهل بیت(ع) در حد توان و بضاعت آن مقداری را که می شود از تجربیات و خاطرات ضبط و ثبت و ماندگار کنیم و بنا بود موجی ایجاد شود که این اتفاق بدون افرادی که دستی در این عرصه دارند مقدور نیست.
وی خاطرنشان کرد: سه نفر از پیرغلامان در قم انتخاب شدند که گل سرسبد و شروع ماجرا حاج علی خورشیدی بود که به عنوان اولین اثر مستند و یادنامه تکمیل شد و در چند ماه آخر عمرشان، فرصتی یافتیم تا ملازمت و مصاحبتی با ایشان داشته باشیم.
دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: اگر زودتر در این مسیر قدم برمی داشتیم یادنامه و مستند خیلی از مداحانی که امروز نیستند را داشتیم و اتفاقات دیگری رقم میخورد که متاسفانه نشد و بزرگانی را از دست دادهایم.
وی گفت: کار مستند از سال 99 آغاز شد و در چند ماه آخر که در شیوع کرونا به سر می بردیم فرصتی شد تا حاج علی خورشیدی در جمکران حاضر شود و در صحن مسجد، نوای ملکوتی ایشان پیچید و تصاویر زیبایی ضبط و مستند در مسیر کامل شدن بود که ایشان در اسفندماه سال 99 دار فانی را وداع گفت.
آبفروش افزود: در این سال 100 ساعت مصاحبه از دوستان و آشنایان و خانواده حاج علی خورشیدی ضبط شد که کار سختی بود و دوستان خالصانه برای پژوهش و مطالعات وقت گذاشتند و در آخر امر 4 قسمت مستند به همراه 100 صفحه یادنامه آماده شد.
وی تصریح کرد: میخواهیم با اولین قدم موجی ایجاد شود و در مراحل دیگر به سراغ مداحان و پیرغلامان برویم، تاکنون سه نمونه از زندگی این مداحان حاضر شده که زندگانی آقای شمس و حاج آقای ستایشگر از جمله این مستندات است تا این نهضت را برقرار کنیم.
دبیر جامعه ایمانی مشعر عنوان کرد: در کشور از این جمله ستونهای نورانی زیاد داریم و میخواستیم این موج ایجاد شود و برای رسیدن به این منظور در تلاشیم مستند زندگی حاج علی خورشیدی در یکی از شبکههای صدا و سیما پخش شود، ضمن اینکه یادنامه 100 صفحهای از خاطرات ایشان نیز از جمله این گنجینههاست.
لازم به ذکر است در مراسم تجلیل از خانواده مرحوم حاج علی خورشیدی و رونمایی از مستند و یادنامه این مداح پیشکسوت؛ قرائت آیات قرآن کریم توسط مهدی فروغی و شعرخوانی توسط استاد موحدیان، مداحی توسط حاج عباس حیدرزاده و با اجرای سید محمدجواد شرافت انجام شد. اولین سالگرد ایشون هم ۹اسفند در گلزار شهدای قم برگزار می شود.
نظر شما