به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «امین اله قلانی» یکی از نویسندگان تقدیر شده برای کتاب «نشان های شهرداری های ایران (1358-1320)» با بیان این مطلب گفت: فرآیند پژوهش با طرح «سئوال» آغاز می شود و این مسیر در سطوح مختلف ادامه پیدا می کند و به جزئیات این فرآیند توجه بیشتری می شود و عوامل موثری مورد واکاوی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: در این تحقیق به بحث نشان ها در حوزه اسناد، در کشور به صورت تخصصی پرداخته شده است. زیرا مبحث «نشان ها» تا کنون ناشناخته باقی مانده بود و تلاش من و حسن ستاری دیگر نویسنده این کتاب کامل کردن این مبحث بود. در ارتباط با اسناد مختلف جزئیاتی وجود دارد که در پیشبرد فرآیند تحقیق و پژوهش مهم و موثر است.
این محقق با اشاره به این مطلب که «نشان ها» در ایران به ظاهر از تاریخ و سابقه چندانی برخوردار نیست؛ گفت: در این زمینه تلاش هایی به انجام رسیده تا سابقه نشانه شناسی در دوره باستان را شناسایی کنند، اما این فعالیت محدود بوده و در مجموعه اسناد ملی مورد توجه قرار نگرفته بود.
قلانی تاکید کرد: بنابراین در انجام تحقیق مربوط به کتاب «نشان های شهرداری های ایران (1358-1320)» سراغ اسناد رفتیم و در حین تحقیق اسناد مختلفی را پیدا کردیم که جزئیات بسیاری از موضوع «نشان ها» مطرح می کرد و هریک بیانی تازه به منظور رسیدن به ریشه و اطلاعات جدید پیش پای محقق قرار می داد و ما به عنوان پژوهشگر سعی کردیم نسبت به این جزئیات دقت لازم را به کار گیریم.
نویسنده تقدیر شده کتاب «نشان های شهرداری های ایران (1358-1320)» ادامه داد: موضوع کتاب به نشان ها و بیرق هایی باز می گردد که در دوره مورد نظر تحقیق در شهرها و شهرداری های مختلف کشور رایج بوده و در سطح جامعه بازتاب داشته است. در این تحقیق الگوبرداری این نشان ها در چارچوب اسناد مورد بررسی قرار گرفت. درواقع این کتاب اگر در جشنواره ملی پژوهش دیده شده، حاصل تلاش همکاران در معاونت اسناد ملی این سازمان بوده است.
این پژوهشگر بیان کرد: اسنادی که در دوره های مختلف شناسایی، ارزشیابی و به آرشیو ملی منتقل شدند، به شکل صحیح و تخصصی فهرست نویسی و وارد بانک های اطلاعاتی شدند و به بهره برداری رسیدند. تحقیقی که در این جشنواره ملی ارائه شد، بخشی از گنجینه ای است که در آرشیو ملی ایران صیانت و نگهداری می شود و انتخاب این کتاب به عنوان اثری برگزیده و شایسته تقدیر، دلالت بر اهمیت اسناد دارد.
امین اله قلانی یادآورشد: توجه ویژه به جایگاه اسناد یک ضرورت است و امروزه مراکز علمی، پژوهشی و آینده نگر در تلاش هستند که از اسناد به عنوان مرجعی برای انجام مطالعات آینده نگر استفاده کنند. بر همین اساس باید توجه ویژه ای به این مهم داشته باشیم و از اسنادی که در اختیار داریم برای برنامه ریزی های آتی استفاده کنیم. زیرا با نگاه به اسناد می توان دریافت که در بسیاری از موارد شباهت های فراوانی بین رخدادها و اتفاق های فعلی با آنچه که در گذشته به وقوع پیوسته و امروز اسناد به ما ارائه می دهند؛ وجود دارد.
نظر شما