به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رییس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در این آیین اظهار کرد: در پی انتقال شورای قرآن و عترت دانشگاه به دفتر نهاد در سازمان مرکزی با ماموریت تعمیق معرفت دینی، تلاش شد تا از ظرفیت شورای قرآن و عترت برای تبیین معارف قرآنی استفاده شود.
حجت الاسلام نقیلو با اشاره به اینکه برای این کار نیاز نبود تا از صفر شروع کنیم، ادامه داد: به همین دلیل با برون سپاری فعالیت های قرآنی و استفاده از ظرفیت مدرسه دانشجویی قرآن و عترت در دانشگاه تهران که 23 سال پیش آغاز به کار کرده بود، فعالیت مدرسه دانشجویی قرآن و عترت به صورت پایلوت در زنجان آغاز شد.
وی با بیان اینکه برای آموزش قران کارهای بسیاری انجام شده است، گفت: این مدرسه دانشجویی از ابتدای کار تدبر در قران را در دستور کار خود قرار داده است.
این مسئول با ذکر این نکته که این مدرسه با روش تدبر در قرآن فعالیت خواهد کرد، ادامه داد: وقتی طعم قرآن را به مخاطب چشاندی و خواستنی ترین نگاه را به او دادی شوق آموزش وجودش را در بر می گیرد.
حجت الاسلام نقیلو یادآور شد؛ در این مدرسه، فرد را وارد عالم قران می کند و یک انسان نورانی قرانی تربیت می شود. به گفته وی، گاهی حفظ و قرائت قرآن توسط قاری و حافظ قرآن، موجب تکبر فرد می شود ولی وقتی فرد با تدبر وارد عالم نورانی قرآن شود فضای متفاوتی ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه متناسب با فضای دانشگاهی از دیگر دلایل راه اندازی این مدرسه قرآنی است، گفت: جامعه قرانی به راحتی می توانند با این محتوا انس بگیرد؛ پیس بینی می شود این مدارس دانشجویی قرآن و عترت تا مهر سال بعد در تمام کشور افتتاح شود.
این مسئول با بیان اینکه باید تکنولوژی ارائه معارف را به روز کنیم، افزود: در این زمینه تلاش می کنیم معارف را در رشته های مختلف با الگوهای مختلف ارائه دهیم.
عضو هیات علمی مدرسه دانشجویی قران و عترت نیز در سخنانی اظهار کرد: این نوع نگاه به قران به خود قرآن باز می گردد که به اندیشه عصمت و طهارت و بزرگان دینی باز می گردد.
چیتچیان به تفسیر سوره الضحی پرداخت و گفت: علامه طباطبایی می فرماید در این سوره خداوند، پیامبر را در اوج فقر معرفی می کند و پیامبر واقف است فقر را دارد و پر شده است و به روشنایی روز و تاریکی شب اشاره کرده است.
وی با طرح این سوال که وسعت و عمق استفاده از قران تا چه حد است، گفت: سهم استفاده ما از قران چقدر است و سخن امام راحل در کتاب مصباح الهدایه که فرمودند از بزرگترین حجاب های استفاده از قران این است که با چوب تفسیر به رای زده اند تا مردم به قران مراجعه کنند.
وی ادامه داد: ما فقط آیات را گزارش می کنیم و تفاسیر آن را می خوانیم ولی این درس ها را وارد زندگی خود نمی کنیم.
به گفته چیتچیان، فرایند درک و فهم قران کریم و پیاده کردن آن در زندگی حلقه مفقوده ای است که باید آن را احیا کرد. با سوال کردن از قران می توان این کتاب را وارد زندگی کرد.
عضو مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت ادامه داد: قران را آنطور که خود قران گفته نمی خوانیم، برای انتقال هر مطب به مخاطب به طرح درس نیاز است ولی قرآن طرح درس نمی خواهد باید قران را آنطور که خداوند فرموده خواند و در آن تدبر کرد. در قران آیاتی است که از انسان سوال کرده و انسان را به تفکر دعوت کرده است.
وی با یادآوری اینکه 10 ترم برای این مدرسه پیش بینی شده است و تاکنون 10 هزاردنفر از دوره های این مدرسه بهره مند شدند، افزود: معارف قرآنی به حل مشکلات روحی و روانی انسان ها کمک می کنند؛ در قرآن سوره های متعددی برای حل افسردگی انسان راهکار ارائه شده است.
عضو مجمع علمی مدارس دانشجویی قرآن و عترت ادامه داد: در پروژه ای بر روی دانش آموزان مدارس تهران با این شیوه قرآن کار شد و در کلاس دیگری این شیوه پیاده نشد پس از تست رشد متوجه تغییر در رفتار دانش آموزان شدیم.
اجرای گرود تئاتر گندم برگرفته از سوره قلم بخش دیگری از این برنامه بود.
نظر شما