به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل ثبت احوال استان زنجان ظهر امروز در جلسه مشترک شورای هماهنگی ثبت احوال و شورای راهبری جمعیت استان زنجان اظهار داشت: ارائه آمار دقیق و بهموقع برای برنامهریزی ضروری بوده و در صورتی که آمار غیردقیق باشد نمیتوان به اهداف مورد نظر رسید.
سید علی شفیعی اظهار داشت: 99.6 درصد ولادتها و بیش از 99 درصد فوتها در سطح استان در مهلت قانونی ثبت میشوند که مرهون همکاری همه اعضای شورای ثبت احوال استان است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای دستورالعمل تعیین تکلیف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی 58 مورد پرونده در استان زنجان ارجاع شده بود که شناسنامه برای تمام آنها صادر شد.
وی با اشاره به صدور شناسنامه در سند سجلی بیان کرد: این مورد در بیمارستان آیتالله موسوی زنجان ایجاد شده و زنجان، جزء 5 استان اول کشور است و این کار از دیماه امسال انجام میشود و فضای مناسبی در بیمارستان آیتالله موسوی در اختیار ثبت احوال قرار داده شده است.
مدیرکل ثبت احوال استان زنجان با اشاره به 3 تنگنای این اداره کل در سطح استان گفت: تنگناها اول و دوم، فیبر نوری و ژنراتور برق است.
وی با بیان اینکه موظف هستیم دادهها را به پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور ارسال کنیم، اظهار داشت: نوسانات و قطعی برق، لطمههای زیادی به پایگاه وارد میکند.
شفیعی با بیان اینکه مشکل سوم، ساختمان اداره ثبت احوال شهرستان زنجان است، خاطرنشان کرد: این ساختمان بیش از 10 سال است که در حال ساخت بوده و تکمیل نشده و نیمی از اسناد جمعیتی استان در اداره کل، نگهداری میشود که تامین اعتبار برای تکمیل ساختمان نیز مورد انتظار است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان نیز گفت: جمعیت، یکی از ارکان اصلی تشکیل ملتها و عامل اقتدار و حفظ استقلال کشور است.
ابوالفضل رفیعی با بیان اینکه عوامل مختلفی در کاهش جمعیت، نقش دارند که مهمترین عامل، فرهنگی است، خاطرنشان کرد: مزایای جمعیت طی چند سال اخیر گفته شده اما کار ظریفی است که هنرمندانه به این موضوع باید پرداخته و کارهای فرهنگی توسط دستگاههای متولی و موسسات مختلف انجام شود.
این مسئول با بیان اینکه عوامل دیگر نیز در کاهش جمعیت دخیل هستند، افزود: بعضی مواقع، دغدغههایی در اجرای قوانین برای بانوان ایجاد میشود در حالی که باید در عمل، شاهد اجرای قوانین باشیم.
وی تصریح کرد: نکته مهم این است که نه تنها هیچ دغدغهای نسبت به اجرای قوانین نباید ایجاد شود بلکه باید سیاستهای تشویقی هم برای این موضوع داشته باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه آمار طلاق، اشتغال و تجرد هم در کاهش جمعیت تاثیر دارند، گفت: عوامل اقتصادی و رفاهی، خیلی نمیتواند فاکتور مهمی برای این امر باشد چرا که خانوادههای متمول و دهکهای بالا کمتر از خانوادههای کمدرآمد به موضوع جمعیت میپردازند و این مویّد این است که عامل فرهنگی در افزایش جمعیت بسیار مهم است.
نظر شما