به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر سرتیپ حسین شکوهی معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در تشریح اهمیت انجام فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه دفاع مقدس گفت: مردان بزرگ و جوانمردان این سرزمین در دوران قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در مکتب اسلام و در مکتب حضرت امام(ره) تربیت شدند و در انقلاب اسلامی رشد کردند و بارور شدند و در سالهای دفاع مقدس و جبهه مقاومت اسلامی به ثمر رسیدند و توانستند نهال این انقلاب را بارور بکنند و رسالت خودشان را انجام بدهند.
وی با بیان اینکه دو رخداد پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، در تاریخ سیاسی ایران بی نظیر و سرنوشت ساز بوده است اظهار کرد: باید طبق تدبیر مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای عزیز، از گنجینه عظیم دفاع مقدس و جبهه مقاومت اسلامی بهرهبرداری کنیم . پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس این مأموریت را به عهده دارد و با چهار پژوهشکده دفاع مقدس، امنیت داخلی، جبهه مقاومت اسلامی و پژوهشکده جنگهای نامنظم و توسعه پدافند داخلی و یک مرکز تحت عنوان دایرهالمعارف دفاعی امنیتی انقلاب اسلامی و راه اندازی دبیرخانه کلانپروژه نقش فرماندهی معظم کل قوا در تحول، ارتقا و مدیریت دفاع، امنیت و جبهه مقاومت اسلامی، در حال اجرای مأموریت خود است.
وی با اشاره به حضور فرماندهان عالی نیروهای مسلح در هیئت امنای پژوهشگاه و همکاری پیشکسوتان جنگ با پژوهشگاه تصریح کرد: ما در این پژوهشگاه یک فضا، محیط و شرایط مناسب و ساز و کارهایی را برای حضور پیشکسوتان و یادگاران دفاع مقدس و بهرهبرداری از تجارب آنها در قالب پروژههای علمی و نشستهای تخصصی فراهم کردیم و تلاش کردیم با تجمیع ظرفیتهای علمی و پژوهشی و بسترسازی مناسب برای توسعه کمی و کیفی پروژههای تحقیقاتی در راستای ارتقاء مستمر دانش و همچنین بینش راهبردی منطبق با استانداردهایی که تعریف شده، آثار علمی شاخصی تولید کنیم.
معاون سابق تربیت و آموزش ستاد کل نیروهای مسلح افزود: ما با انجام این پروژههای تحقیقاتی ضمن تولید یک ادبیات غنی و ارزشمند به تبیین نقاط قوت و ضعف و تحلیل دلیل پیروزیها و عدم پیروزیها در عملیاتهای مختلف در دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت اسلامی و جبهه امنیت داخلی و برون مرزی میپردازیم.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تأکید کرد: میخواهیم در حوزه های دفاع مقدس، امنیت داخلی، جبهه مقاومت و جنگ های نامنظم تولید علم کنیم و این علم را در خدمت حل بخشی از مشکلات کشور در حوزههای دفاع و امنیت بهکار بگیریم. اگر بتوانیم این پروژههای تحقیقاتی را به کتاب و منابع معتبر و متقن تبدیل کنیم آن زمان منابع ارزشمندی برای آموزش در دانشگاههای نیروهای مسلح و دانشگاههای کشور ارائه خواهیم داد.
امیر سرتیپ شکوهی به راه اندازی رشته مطالعات راهبردی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: به همت این پژوهشگاه یک رشته دکترای مطالعات راهبردی دفاع مقدس در دانشکده دفاع ملی دانشگاه عالی دفاع ملی از سال ۱۴۰۰ راهاندازی شده است که در این رشته نیروی انسانی مورد نیاز کشور در حوزه دفاع مقدس تربیت خواهد شد.
وی پروژه های انجام شده در سال 1399 و سال 1400 این پژوهشگاه را در کشور کم نظیر دانست و گفت: در سال 1399 تعداد 33 پروژه تحقیقاتی در سطح راهبردی در حوزه های دفاع مقدس، جبهه مقاومت؛ امنیت داخلی و جنگ های نامنظم با نظارت فرماندهان عالی نیروهای مسلح انجام شد و در 1400 نیز 25 پروژه تحقیقاتی در دست اقدام داریم.
وی افزود: همچنین بالغ بر50 نمایه راهبردی از نشستهای تخصصی که در طول این دو سال گذشته در پژوهشگاه برگزار شده و جمعبندی ۲۶ نشست تخصصی در پژوهشگاه وجود دارد که قصد داریم آن بخش از محصولات را که فاقد طبقه بندی هستند را در یک مراسم باشکوه در تاریخ 9 اسفند 1400 در موزه دفاع مقدس رونمایی کنیم.
نظر شما