برپایی ۲۷ نوروزگاه در بناهای تاریخی گیلان/ آماده استقبال از مسافران نوروزی هستیم

جهانی از آمادگی شهرستان های گیلان برای پذیرایی از مسافران نوروزی خبر داد و گفت: ۲۷ نوروزگاه با اجرای آئین های نوروزخوانی در شهرستان‌های گیلان و به‌ویژه در اماکن و بناهای تاریخی برپا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ولی جهانی» امروز(شنبه، ۷ اسفند) در نشست خبری ستاد اجرایی خدمات سفر گیلان از آمادگی شهرستان‌های استان برای پذیرایی از مسافران نوروزی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود استان‌های شمالی امسال با بیشترین پیک مسافر در ایام نوروز مواجه شوند. بر همین اساس مقدمات لازم برای پذیرایی از گردشگران و بازدیدشان از اماکن تاریخی و طبیعی در شهرستان‌های گیلان صورت گرفته است.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه در صورت تایید ستاد ملی کرونا، درب بناهای تاریخی بروی گردشگران باز خواهد شد، افزود: هزار و ۲۰۰ اثر تایخی گیلان در فهرست آثار کشور ثبت شده است و از این میان، روستای قاسم آباد با محوریت چادرشب بافی و جنگل‌های هیرکانی با قدمت ۵۰ میلیون سال با عنوان قدیمی‌ترین موزه طبیعی و مادر جنگل‌های اروپا در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.

 

وی با اشاره به حضور ارزیابان یونسکو از شهر ماسوله ابراز کرد: در سال جاری منظر فرهنگی شهر تاریخی ماسوله با قدمت ۷۰۰سال، در فهرست میراث جهان اسلام به ثبت رسید.

 

جهانی با بیان اینکه ماسوله در سال جدید میزبان ارزیابان سازمان جهانی یونسکو خواهد بود، اضافه کرد: قرار است ارزیابان سازمان جهانی یونسکو در اردیبهشت ۱۴۰۱ از ماسوله بازدید کنند و در صورت تایید ارزیابان، شهر ماسوله ثبت جهانی می شود.

 

*بازگشایی بناهای تاریخی به‌روی گردشگران در ایام نوروز

وی از بازگشایی بناهای تاریخی به‌روی گردشگران در ایام نوروز خبر داد و افزود: یکی دیگر از اقدامات اداره کل میراث فرهنگی گیلان، فراهم کردن بسترهای ثبت جهانی «تی تی کاروانسرا» است و در همین رابطه یک بار هم کارشناسان یونسکو، این بنای دوره ایلخانی در شهرستان سیاهکل را مورد ارزیابی قرار دادند و امیدواریم این کاروانسرا در کنار ۵۳ کاروانسرای معرفی شده در سطح کشور، مورد تایید قرار گرفته و شاهد ثبت جهانی آن باشیم.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه در حوزه گردشگری ۲۴۱ پروژه با برآورد اعتبار هشت هزار میلیارد تومان در حال اجرا است تصریح کرد: همچنین ۴۱ بسته سرمایه گذاری در گیلان آماده شده و از این تعداد، ۶۵ مورد مربوط به بسته سرمایه گذاری در حوزه میراث طبیعی و تاریخی است. همچنین ۱۰ نمونه از بسته‌ها بی‌نام و آماده سرمایه گذاری است و امیدواریم این مجوزهای بی‌نام از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی مورد استقبال قرار گیرد و به زیرساخت های توسعه گردشگری کمک کند.

 

وی با بیان اینکه در گیلان بیش از سه هزار و ۲۵۲ تاسیسات گردشگری وجود دارد، تصریح کرد: در صورت اعلام ستاد ملی کرونا و حضور مسافران، مراکز گردشگری زیر نظر میراث فرهنگی، آماده خدمات رسانی به مسافران خواهد بود.

 

* پرداخت ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات کرونا به راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی گیلان

جهانی در بخش دیگر از سخنان خود از ارائه ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات به راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی برای جبران ضررهای دوره کرونا خبر داد و گفت: این میزان اعتبار منجر به تثبیت ۲ هزار و ۱۰۰شغل شد.

 

وی با اشاره به اعتبار تخصیص یافته در سفر اخیر رئیس جمهور، یادآور شد: ۷۹ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس جمهور تصویب شد که ۳۰ میلیارد مختص حوزه گردشگری است و ۴۰میلیارد تومان برای مرمت بناهای تاریخی و طرح توسعه موزه‌هاست و امیدواریم با اختصاص این اعتبار، موزه های درحال احداث گیلان را تکمیل کنیم.

 

*برپایی ۴۰۰ نمایشگاه صنایع دستی نوروزی در گیلان

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نوروز خوانی را یکی از آئین‌های نوروزی و میراث معنوی گیلان خواند و افزود: برپایی ۲۷ نوروزگاه و اجرای آئین های نوروزخوانی در شهرستان‌های گیلان و به‌ویژه در اماکن و بناهای تاریخی، و برپایی ۴۰۰ نمایشگاه صنایع دستی و مرتبط از ویژه برنامه های نوروزی اداره کل میراث فرهنگی خواهد بود.

 

وی از تکمیل مرمت قلعه لیسار در شهرستان تالش با اعتبار میراث فرهنگی خبر داد و تاکید کرد: در ایام نوروز این قلعه تاریخی، تی تی کاروانسرا، حمام مریان و دیگر بناهای تاریخی در اختیار میراث فرهنگی بروی مسافران باز می شود.

 

رایزنی برای بازدید از بناهای تاریخی که در تملک ادارات دولتی هستند، بازگشایی سه موزه عون ابن علی شهر ماسوله، آسیاب آبی ماسوله و موزه مناره بازار گسگر تا پایان سال، ایجاد بسترسازی برای بازدید از غارها و تونل های دستکند گیلان و دیگر جاذبه های تاریخی و طبیعی از دیگر برنامه های اعلام شده از سوی سرپرست اداره میراث فرهنگی بود.

 

جهانی در پایان از فعال کردن انجمن‌های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی خبر داد و خاطرنشان ساخت: سازمان‌های مردم نهاد همواره کمک کننده برای حفظ و احیای بناهای تاریخی و میراث طبیعی هستند. این انجمن‌ها با ۷۰۰ عضو از هشت سال پیش بلاتکلیف مانده است که در سفر اخیر رئیس جمهور دستوری به استاندار برای احیای آن ابلاغ شده است.

کد خبر 1151712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha