بین ادبیات کهن، شیعی و انقلاب اسلامی پیوندهای پویا وجود دارد

عسگری با بیان اینکه هدف ما ایجاد بستر برای تولید فیلم های بلند با موضوع حماسی است، گفت: برای پیوند بین ادبیات حماسی، ادبیات شیعی و ادبیات انقلاب اسلامی گلوگاه های خوبی وجود دارد.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مجید عسگری امروز یکشنبه هشتم اسفند در نشست خبری دومین رویداد سینما حماسه که در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد، گفت: با اینکه در فضای هنری و تولیدات هنری فضای خوبی داریم اما اینکه بتوانیم فضای هنری امیدوارانه و آینده ساز برای جمهوری اسلامی داشته باشیم، کمتر به چشم می خورد. این آسیب شناسی باعث شد که دوستان ما بر مسئله هنر حماسی تاکید بیشتر کنند، در این راستا یک دبیرخانه تشکیل شد.

 

رییس حوزه هنری خراسان رضوی اظهار داشت: اولین و مهمترین بحث این بود که با ظرفیت نخبگان برای گفتمان سازی و نگاه به هنر به عنوان الگوواره و نظم معنایی برای هنر حماسی تعریف شود. به دنبال هنری هستیم که آینده ایران را ترسیم و فضا را برای این آینده امیدوار کنند. حاصل اتفاقات در سه محور در دبیرخانه اجرایی می شود. حوزه های پژوهشی و اجرایی یعنی تولیدات پژوهشی با فضای دانشگاهی ارتباط برقرار کنند. محور دوم حساس سازی فضای هنری است که در این راستا برگزاری نشست های ترویجی طراحی شده است.

 

وی نمونه سازی تولیدات هنری را محور سوم رویداد سینما حماسه دانست و افزود: این مسئله به ویژه در حوزه تولیدات هنر کلاسیک در دست اجرا است. هدف گذاری این فراخوان این است که با ورود به فیلم کوتاه داستانی نمونه سازی برای بستر و زمینه تولید فیلم های بلند با مضامین حماسی داشته باشیم. قطعا در فضای هنری کشور تولیدات حماسی، انگیزاننده و امیدوارکننده زیاد بوده است اما چون دبیرخانه ای در این حوزه برای جمع بندی آثار نبوده آثار تولیدشده در این حوزه کمتر دیده شده است. یکی از اهداف این دبیرخانه این است که تولیدات با موضوع حماسی در 40 سال اخیر را ترویج کنیم.

 

عسگری با بیان اینکه ادبیات کهن و ادبیات شیعی را مد نظر قرار دادیم، عنوان کرد: تولیدات مختلفی داریم که ادبیات کهن و شیعی را دربر می گیرد. بیشتر رویکرد حماسی و گفتمانی برای ما مهم است. دبیرخانه رویداد سینما حماسه از تحلیل اجتماعی فضای هنر امروز به این رویکرد رسید. نگاه ما این بود که برای پیوند ادبیات داستانی حماسی با ادبیات شیعی و همچنین با ادبیات انقلاب اسلامی گلوگاه های خوبی داریم. در حقیقت ادبیات ملی، شیعی و انقلاب اسلامی نقاط افتراق زیادی ندارند بلکه پیوندهای پویای خوبی بین آنها وجود دارد. تمرکز ما در دبیرخانه سینما حماسه بر ادبیات حماسی است.

 

رییس حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما با یک آسیب شناسی از فضای موجود هنر به رویداد سینما حماسه رسیدیم. به منظور مشخص شدن تفاوت سینمای روزمره، سینمای روشنفکرانه و سیاه نمایانه و سینمای حماسی نشست ها و گفت و گوهای زیادی انجام شد. این رویکرد بیشتر از مضمون و محتوا به سازماندهی مربوط است. بیشتر از اینکه نگاه ما به تولید باشد به حساس سازی و ترویج است. تولید از یک گفت و گوی گسترده درآمده نه اینکه کار سفارشی باشد.

 

وی بیان کرد: هر اثر هنری به اندازه ای که خوب است، دیده نمی شود بلکه به اندازه ای که ترویج داده می شود، دیده خواهد شد. در دبیرخانه یک حوزه توسعه مخاطب باز کردیم با رویکرد فیلم های بلند و کوتاه. ارسال و ارایه این فیلم ها در محافل مختلف 

کد خبر 1152156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha