به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان، «غلامرضا اتحادیه»، رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان با اشاره به هجمه های علیه نهاد وکالت، اظهارداشت: استقلال کانون وکلای دادگستری در معرض خطر و نابودی است.
وی با تأکید به اینکه «هیچ قانون پایین دستی نمی تواند قانون بالادستی را نقض کند» گفت: با تصویب هیچ آیین نامه ای نمی توان تصمیمی بر خلاف قانون گرفت.
اتحادیه افزود: مطابق ماده ۲۲ لایحه قانونی استقلال کانون های وکلا، تنظیم هرگونه آیین نامه در خصوص کانون های وکلا به نهاد وکالت واگذار شده است، این در حالی است که کانون های وکلا آیین نامه را تنظیم کرده اند و برای تصویب به مقام ریاست قوه قضاییه ارسال کرده اند اما تغییرات فاحشی که مغایر با استقلال کانون ها و وکیل در مقام دفاع بود رأساً از ناحیه قوه قضاییه صورت گرفت و چون این مواد بر خلاف صراحت قانون بوده است از نظر کانون های وکلا قابلیت اجرا ندارد.
وی تصریح کرد: اجرای چنین آیین نامه ای از سوی کانون ها، ناقض استقلال وکیل و کانون وکلای دادگستری است.
اتحادیه با تأکید بر استقلال قاضی مانند استقلال وکیل، عنوان کرد: هماهنگونه که ما معتقد به استقلال کانون وکلا و وکیل هستیم معتقد به استقلال واقعی برای قضات و دستگاه قضا نیز هستیم؛ در چنین شرایطی است که می توان گفت حرکت دو بال فرشته عدالت برای احقاق حق، کامل است.
وی گفت: در استان گلستان بین کانون وکلای دادگستری و دستگاه قضای استان وحدت و همدلی خوبی وجود دارد و امیدواریم که این تعامل به عنوان الگویی در سطح کلان نیز به وجود آید.
رئیس کل دادگستری گلستان نیز در این جلسه گفت: وکالت و قضاوت یک شغل نیست بلکه شأن و منصب است.
«حیدر آسیابی» با تأکید بر استقلال وکیل، عنوان کرد: ما به استقلال کانون وکلا و وکیل معتقدیم و در کنار آن اعتقاد داریم این استقلال نافی نظارت نیست.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بیان کرد: قاضی در محکمه هیچ مافوقی جز خدا و قانون ندارد بنابراین ما نیز مستقل هستیم اما از نظارت مستثنی نیستیم.
آسیابی با تأکید بر انجام کار کارشناسی و علمی در زمینه آیین نامه استقلال کانون وکلا اظهارداشت: ما باید با زبان قانون صحبت کنیم تا سوءبرداشت نشود.
وی با اشاره به سوگندنامه وکلا گفت: وکیل در راستای احقاق حق قسم یاد می کند و مسئولیت شرعی وکلا کمتر از قضات نیست.
رئیس کل دادگستری گلستان با بیان اینکه «وکیل در تحقق عدالت قضایی بسیار موثر است»، افزود: از حضور وکیل در پروندهها استقبال میکنیم و معتقدیم هر چه حضور و دخالت وکیل در پرونده بیشتر باشد اغنای طرفین دعوی و کار قاضی در کشف حقیقت و تصمیم گیری راحت تر خواهد بود.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان نیز با اشاره به روند شکل گیری کانون وکلای گفت: فلسفه تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، مصونیت وکلا در امر دفاع بوده است اما امروز بسیاری از افراد این استقلال را خومختاری تعبیر می کنند.
«حمیدرضا مومن» افزود: کانون وکلای مستقل، به هیچ عنوان مستقل از حاکمیت و نظام نبوده و نخواهد بود بلکه بالعکس همواره به عنوان یک نهاد مدنی انقلابی در کنار حاکمیت تابع قوانین بوده است.
وی اضافه کرد: استقلال کانون وکلا به معنای خودگردانی است و وقتی وکیلی در محکمه دفاع می کند نباید به لحاظ حقوقی مورد بازخواست قرار گیرد.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان تأکید کرد: اصرار کانون های وکلای دادگستری بر حفظ استقلال، حفظ حقوق مردم است و اگر وکیل در دفاع مستقل نباشد قطعاً آنکه متضرر خواهد شد مردم هستند.
رئیس کمیسیون کارآموزی و اختبار کانون وکلای دادگستری گلستان نیز در این مراسم خطاب به وکلای جدید اظهار کرد: به سوگندی که یاد می کنید قلباً پایبند باشید و این سوگند باید در تمام امور و شئونات منشأ اثر باشد.
«علی طالع زاری» افزود: پس از مراسم تحلیف شما به عنوان نماینده یک نهاد صنفی مدنی مسئولیت مهمی در قبال جامعه و مردم دارید که باید آن را جدّی گرفته و مدافع از حق باشید.
وی اضافه کرد: نهاد وکالت و دستگاه قضا حول ارزش هایی همچون عدالت، انصاف، نظم و امنیت شکل گرفته است و وقتی گفته می شود قاضی و وکیل دو بال فرشته عدالت هستند یعنی باید برای تحقق این ارزش ها همکاری و مشارکت کنند.
در این مراسم ۴۸ نفر از کارآموزان وکالت استان با اتیان سوگند به جمع وکلای پایه یک دادگستری گلستان پیوستند.
نظر شما