محمد غفوری رئیس گروە توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار کرد: در دنیای امروز تغییرات اقلیمی و آلودگیهای گسترده زیست محیطی، ناشی از رفتارهای بیپروا و نگاه منفعتطلبانه و کوتاه مدت انسانها است که در نهایت آسیب آن به خود جامعه بشری برمیگردد و راهکار حل کاهش این معضلات، تغییر نگرش جامعه بشری و گذر از منافع کوتاه مدت، در کنار تلاش برای دستیابی به راه حلهای پایدار توأم با منافع بلندمدت است.
وی افزود: از مشکلاتی که در نتیجه تغییرات اقلیمی طی سالهای اخیر گریبانگیر باغداران کشور شده است، افزایش ناگهانی دما در اواخر فصل زمستان و به تبع آن زودتر بیدار شدن و گلدهی درختان و در نتیجه مواجه شدن با سرماهای زودرس بهاری است.
رئیس گروە توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه با بهرهگیری از روشهای کشاورزی پایدار، میتوان با محلول پاشی درختان بوسیله روغنهای معدنی یا گیاهی، خطر سرمازدگی دیررس بهاره را کاهش داد، اعلام کرد: روغنها، جمعیت آفات درختان را نیز بخوبی کنترل خواهد کرد که راهکاری بسیار مناسب و دوستدار محیط زیست بوده و منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: این روغنها باعث تاخیر در گلدهی درختان شده و همزمان موجب خفگی و نابودی تخم و شفیره حشرات میشوند ضمناً در این شرایط به هيچوجه مصرف سموم حشرەکش توصیه نمیشود.
غفوری اضافه کرد: یکی دیگر از رویکردهای کشاورزی پایدار، جایگزینی سموم کم خطر یا بیولوژیک برای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی است که میتوان در اواخر فصل زمستان و قبل از متورم شدن جوانهها با استفاده از سموم معدنی مانند ترکیب بوردو اقدام به سمپاشی درختان کرد تا بخوبی اکثر بیماریهای درختان میوه کنترل شوند.
وی اذعان کرد: شناخت چرخه طبیعت و الگوبرداری از آن برای دستیابی به کشاورزی پایدار، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ادامه حیات جامعه بشری است و در این چرخه، گیاهان با بهرهگیری از انرژی خورشیدی، عناصر غذایی موجود در خاک و آب را جذب کرده و حیوانات هم گیاهان را میخورند و انسانها نیز از هر دو اینها.
رئیس گروە توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: استفاده صحیح از کودهای دامی در باغات میتواند راهکاری پایدار برای جایگزینی کودهای شیمیایی باشد و در این رابطه نیز چالکود کردن فضولات دامی عمل آوری شده همراه با کودهای معدنی مانند سولفات پتاسیم و گوگرد و سایر عناصر مورد نیاز، یک روش بسیار خوب محسوب شده که بهداشت باغ و جلوگیری از تجمع مگسها را هم در پی خواهد داشت.
نظر شما