به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام «حمزه پیش قدم» امروز (۹ اسفند ماه) در نخستین نشست دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد به تبیین وظایف و سیاستهای ستاد حول دو محور نظارت و فرهنگ سازی پرداخت و اظهار کرد: خدای متعال هدایت بشر را بر پایه سه عنصر فطرت بشری، اولیا و صالحین و احکام دین قرار داد که نخستین هدایت گر فطرت انسان هاست.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: فطرتی که در وجود انسان به ودیعه گذاشت و به واسطه آن، انسان اشرف مخلوقات نام گرفت و تکامل یافت و وجه تمایز انسان با دیگر مخلوقات شد، آن چنان که خداوند متعال در توصیف انسان میفرمایند: «فتبارک الله احسن الخالقین».
وی ادامه داد: فطرتی که نقش آن در وجود انسان هدایت گری است و به واسطه آن انسان از گمراهی و تاریکی نجات پیدا میکند و به سوی ایمان، مبدا و معاد و برنامه متناسب با آن گرایش پیدا میکند.
حجت الاسلام پیش قدم افزود: بعد از نافرمانیِ ابلیس از دستور خداوند و سجده نکردن بر انسان، از درگاه الهی رانده میشود و این عدو مبین از همان زمان، قسم یاد میکند که انسان را گمراه میکند و اجازه نمیدهد که نور پاکی و روشنی بر دلهای انسانها تابیده شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: خداوند در قرآن کریم در سوره اعراف از شیطان این چنین یاد میکند: «قالَ فَبِما أَغْوَیْتَنِی لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَکَ الْمُسْتَقِیمَ. گفت: از روبرو و از پشت سر و از طرف راست و از طرف چپ آنها، به سراغشان میروم؛ و بیشتر آنها را شکرگزار نخواهی یافت!» (أعراف - ۱۷)،
وی یادآور شد: با این وجود، باز هم مسیر هدایت بشریت، بعد از گمراهی شیطان به واسطه اولیا و انبیا هموار شد و ۱۲۴ هزار پیامبر و رسول برای هدایت بشر از طرف خداوند متعال مبعوث شدند.
حجت الاسلام پیش قدم خاطرنشان کرد: پیروی از انبیا و کتب الهی یعنی؛ در صراط مستقیم الی الله قرار گرفتن و انقطاع گمراهی و این امر مهم، به واسطه هدایت اولیا و فطرتهای پاک میسر میشود.
این مسئول فرهنگی تاکید کرد: حضرت محمد (ص)، به عنوان خاتم پیامبران که اگر چه انقطاع وحی الهی با رحلت وی پایان پذیرفت و اما مسیر هدایت همچنان به واسطه کتب آسمانی باز است. کتابی که پیامبران الهی از آن به عنوان کاملترین کتاب دینی یاد میکنند و تمام نیازهای بشر به صورت جامع و کامل در آن بیان شده و راهی برای رسیدن بشر به سعادت و کمال واقعی است.
وی با اشاره به اینکه مصادیق معروف و منکر در هدایت گری در قرآن به زیبایی بیان شده، افزود: آنجا که دستور خداوند در قالب واجبات است، معروف نام میگیرد و آنجا که از انجام عملی نهی میشود، منکر نامیده میشود.
حجت الاسلام پیش قدم بیان کرد: امر به انجام واجبات و ترک محرمات در زمان غیبت حجت خدا، همچون هدایت گری به سوی نور و روشنی بوده که در نگاه مولی الموحدین (ع)، تاثیر این فریضتین به حدی است که در این باره فرمودند: «قِوامُ الشَّریعَةِ الأمرُ بِالمَعروفِ، و النَّهیُ عَنِ المُنکَرِ، و إقامَةُ الحُدودِ؛ قوام شریعت به امر به معروف و نهى از منکر و بر پاداشتن حدود [الهى]است؛ و این قوام شریعت یعنی؛ قوام حاکمیت» و لذا امر به معروف و نهی از منکر در دوران غیبت حجت خدا بهترین هادی جامعه بشری به سمت ارزش های الهی است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به محورهای عملکرد ستاد استان، بیان کرد: وظایف ستادهای استانی بر اساس دستورالعملها و ابلاغ های ستاد مرکز و نیز رهنمودها و دستورات ریاست ستاد در استانها تعیین میگردند.
وی گفت: ستادهای شهرستانی نیز موظف به اجرای دقیق این برنامهها خواهند بود تا با هماهنگی و هم افزایی بیش از پیش بتوانیم تحول مورد انتظار حکومت اسلامی را ایجاد کنم.
نظر شما