به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در مراسم اختتامیه نشست مدیران استانی حوزه های علمیه خواهران که در سالن آیت الله شرعی مرکز مدیریت برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن روز مبعث و پیامبری حضرت محمد مصطفی(ص)، اظهار داشت: ان شاءالله بعثت برای ما درسی باشد تا مراقبه نفس کنیم و با نگاه به اسوه حسنه خداوند که پیامبر اکرم(ص) است، بتوانیم در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت کنیم.
وی افزود: بعثتی ماندگار و دارای تأثیرات عمیق، ژرف و طولانی مدت است که صاحبش توانسته باشد با فاصله کمتری مسیر تکامل را طی کند و پیامبر اکرم(ص) شخصیت بارز، نمونه و اسوه حسنه ای است که به تکامل رسید و جهان را به سمت تکامل رهنمون کرد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران، حرکت در مسیر پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت علیهم السلام را رسالت حوزه های علمیه دانست و ادامه داد: برای حوزه های علمیه مهم است که در راستای پاکدامنی مردم جامعه و پایداری خانواده تلاش کند و در این مسئله تولید محتواهای کیفی و اثرگذار را مورد اهتمام قرار داده است.
وی با اشاره به جهاد تبیین و ضرورت پرداختن به این موضوع در حوزه های علمیه، خاطرنشان کرد: نسبت به جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای دین اسلام و انقلاب اسلامی باید طلاب جوان و توانمند را به میدان بیاوریم و با هجمههای بی امان ضد فرهنگی و عقیدتی دشمن مقابله کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور در ادامه با بیان این که باید با سرعت به سمت فرآیند حضوری شدن دروس حرکت کنیم تا از جامعه عقب نمانیم، گفت: معاونت آموزش با همکاری کادر آموزشی استانها و مدارس، یک نظام ترکیبی به عنوان مدل حوزه های علمیه خواهران را راه اندازی کند تا خواهران طلبه بتوانند با کمترین مؤونه تحصیلات خود را ادامه دهند.
اهتمام به برنامه 5 ساله و تهیه برش های استانی و مدرسه ای از این برنامه جهت رفع کاستی ها و آسیب ها و تأمین استانداردها از دیگر مسائلی بود که مدیر حوزه های علمیه خواهران به تشریح آن پرداخت و همچنین بورسیه سازی کادر مدارس و مدیریت های استانی جهت رشد و ارتقای علمی حوزه های علمیه خواهران را ضروری برشمرد.
وی بیان داشت: مدیریت های استانی از برنامه های طرح شده استقبال کنند و خود امور استان و مدارس را به دست بگیرند و مطمئن باشد ستاد مرکز از آنها حمایت خواهد کرد و به عنوان پیشنهاد ما می توانیم بحث پذیرش، مصاحبه و جذب طلاب جدید را در صورت توانمندی استان و مدرسه به خود آنها بسپاریم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که پذیرش حوزه دارای اهمیت است و این مهم است که استعدادهای بالا با شرایط سنی پایین و دغدغه های کمتر جذب حوزه شوند، افزود: مطلوب این است که جذب طلاب از بیوتات صالحه یعنی از پاک ترین ها، در تراز انقلاب ترین ها و دارای فهم عمیق ترین ها صورت پذیرد.
وی ادامه داد: هر چه سن پذیرش افراد در حوزه پایین تر باشد، امید به تأثیرگذاری اجتماعی و تربیت طلاب توانمند بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور در بخش بعدی سخنان خود حرکت به سمت پژوهش های حرفه ای را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: پژوهش یک حرفه و مهارت است و حوزه علمیه باید به این توانمندی برسد که به اندازه کافی کرسی های مختلف علمی، ترویجی، پژوهشی، آزاداندیشی و غیره برگزار کند و همچنین بتواند مجلات مختلف پژوهشی داشته و در قالب آن پژوهش های فاخر و حرفه ای به جامعه و پژوهشگران ارائه کند.
وی تصریح کرد: ما امروز نیازمند جهش پژوهشی هستیم و این مسئله می طلبد آحاد طلاب، اساتید و کادر حوزه های علمیه خواهران وارد میدان پژوهش شوند، چون حوزه علمیه ای می تواند به سمت مرجعیت علمی حرکت کند که توسعه یافتگی پژوهشی در آن اتفاق بیفتد.
نظر شما