رفتار و اخلاق نیک رسول الله(ص) از نقاط قوت پیامبر(ص) در مسیر تبلیغ دین است

یکی از پژوهشگران حوزه با اشاره به اینکه پیامبر اسلام(ص) در بسیاری از موارد پیام اسلام را با استدلال و منطق برای مردم جامعه تبیین و ابهامات را برطرف می‌کرد گفت: رفتار و اخلاق نیک رسول الله(ص) از نقاط قوت پیامبر(ص) در مسیر تبلیغ دین است.

خبرگزاری شبستان؛‌ گروه قرآن و معارف: در ۲۷ رجب سال چهلم عام‌الفیل پیامبر (ص) بر فراز کوه حرا و در میان غار مشغول مناجات با خدا بود، ناگاه پیک وحی، جبرئیل امین بر آن حضرت نازل شد و آیات آغازین سوره علق را همراه مژده رسالت، برای آن حضرت خواند: «بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید، همان کس که انسان را از خون بسته‌ای خلق کرد، بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان کسی که به وسیله قلم تعلیم داد، و به انسان آن چه را نمی‌دانست، آموخت». به این ترتیب آغاز وحی و بعثت، با نام خدا و با خواندن و قلم و علم و آموزش آمیخته با توحید، شروع شد.

به مناسبت بعثت رسول اکرم (ص) با فاطمه جمالزاده،‌ یکی از پژوهشگران حوزه گفت و گو داشته ایم که در ادامه می خوانید:

فاطمه جمالزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن گرامیداشت مبعث رسول اکرم(ص) اظهار کرد: سبک تبلیغی پیامبر خاتم(ص) در راستای دعوت مردم به آموزه‌های دین اسلام و نشر معارف الهی دارای چند نقطه قوت است که بررسی آن‌ها می‌تواند مبلغان دینی را در مسیر ترویج دین مبین اسلام یاری کند. 
این پژوهشگر حوزه تشریح کرد: بهره‌مندی از آیات قرآن کریم و رهنمودهای بزرگ الهی یکی از نقاط قوت سبک تبلیغی پیامبر(ص) بود، چرا که قرآن کتابی است بر پایه شناخت انسان و با محوریت به تکامل رساندن انسان، بر این اساس محتوای آن تاثیر نافذی بر جامعه بشری دارد.


این پژوهشگر حوزوی رفتار و اخلاق نیک رسول‌الله(ص) را از دیگر نقاط قوت پیامبر(ص) در مسیر تبلیغ دین برشمرد و گفت: تاثیر عملکرد و رفتار نیکو پیامبر(ص) در جذب افراد به سمت معارف اسلامی و توحیدگرایی بر کسی پوشیده نیست. 
این فعال رسانه ای تصریح کرد: نیک رفتاری پیامبر اسلام(ص) در آیات متعدد قرآن کریم مورد اشاره و ستایش قرار گرفته است از جمله در آیه چهار سوره قلم که خداوند پیامبر(ص) را دارای خلق عظیم یعنی جامع فضایل اخلاقی در ابعاد مختلف زندگی فردی، اجتماعی، دینی، خانوادگی، فرهنگی، سیاسی و ... می‌داند. 


وی بیان کرد: اخلاق نیک با ارتقا محبوبیت اجتماعی، توجه دیگران را به سمت فرد خوش‌اخلاق و گفته‌های وی متمرکز می‌سازد و برعکس اخلاق ناپسند با کاهش محبوبیت همراه است و دیگران برای فرد بداخلاق و گفته‌های وی اهمیت و توجهی قائل نمی‌شوند. 
این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: «وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ» همینطور که خداوند در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران تصدیق کرده است اگر پیامبر(ص) غلیط القلب و بداخلاق بود دیگران از اطراف او پراکنده می‌شدند و تلاش‌های وی در راستای تبلیغ دین مبین اسلام نتیجه نمی‌داد. 


جمالزاده سومین نقطه قوت سبک تبلیغی نبی مکرم اسلام(ص) را بهره‌مندی پیامبر(ص) از اعتماد به خود دانست و گفت: فردی که اعتماد به نفس دارد با مهارت بیشتر، تسلط بهتر و روحیه قوی‌تر می‌تواند با دیگران تعامل برقرار کرده و آنان را به سمت آموزه‌های اسلام فرابخواند؛ نفوذ سخنان چنین افرادی بسیار بیشتر از سایر افراد است. 
وی عنوان کرد: پیامبر اسلام(ص) در خیلی از موارد پیام اسلام را با استدلال و منطق برای مردم جامعه تبیین و ابهامات را برطرف می‌کرد؛ با توجه به اینکه معارف دینی زمینه پذیرش عقلی دارد بر این اساس استقبال بیشتری از محتوای سخنان پیامبر(ص) حاصل می‌شد. 


این پژوهشگر حوزوی واقع بینی را یکی از اصول مهم تبلیغ دانست و عنوان کرد: بررسی سیره رسول گرامی اسلام(ص) نشان می‌دهد ایشان همواره واقعیت‌های مربوط به جامعه را در مسیر تبلیغ اسلام در نظر داشته و هیچگاه برای رسیدن به هدف مورد نظر یعنی نهادینه کردن معارف اسلام، به وسیله‌ ناکارآمد یعنی نادیده‌انگاری حقایق متوسل نمی‌شده است. 

 

 

کد خبر 1152820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha