به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «اکبر صحرایی»، امروز (چهارشنبه 11 اسفند) با اشاره به رمان جدید خود با نام «کتیبه ژنرال» در جمع خبرنگاران گفت: این رمان، جایزه برگزیده دومین جشنواره بین المللی کتاب ایثار و شهادت با عنوان «سرخ نگاران» در گروه رمان و داستان را کسب کرده است.
برگزیده دومین جشنواره بین المللی کتاب ایثار و شهادت افزود: شخصیت شهید «اسکندری» انگیزه نگارش این رمان شده است که به صلح و جنگ و رویدادهای متعدد انقلاب اسلامی می پردازد.
وی اضافه کرد: این رمان یک هزار صفحه ای در 2 جلد تحت عنوان «قصرالدشت» و «قمحانه» توسط انتشارات «شهید کاظمی» به چاپ رسیده و به حوادث بیش از ۶ دهه قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن پرداخته است.
صحرایی عنوان کرد: زندگی متفاوت شخصیت اصلی رمان «شهید عبدالله اسکندری» و «اعظم» همسرش، «حلیمه خاتون»، مادرش، سرهنگ، منیژه، هومن و ده ها شخصیت دیگر است که این اثر را به یک رمان شخصیتی تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: شهید «عبدالله اسکندری» از شهیدان شاخص استان فارس است که شخصیت خاصی داشت و صادقانه صحبت می کرد واز دوستانم بود که در عملیات «دهلاویه» در سوسنگرد با او برخورد داشتم و از نخستین شهیدانی بود که سرش توسط داعش بریده شد.
صحرایی اضافه کرد: انگیزه نوشتن این رمان، شهید اسکندری بود اما تاریخ انقلاب اسلامی از سال ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، مسئله منافقین و حضور ایران در سوریه در این مجموعه روایت می شود و بسیاری از وقایعی روایت می شود که نسل چهارم انقلاب با آنها آشنا نیستند.
وی تاکید کرد: به شهید اسکندری می توان به چشم «میوه انقلاب» نگاه کرد تا نسل چهارمی های انقلاب را با انقلاب اسلامی آشنا کند، این شهید والا مقام در شهر قصرالدشت متولد شد و در طول هشت سال جنگ در جبهه حضور داشت و ده ها بار زخمی شد و در سوریه حضور داشت و با توجه به گلایه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از نداشتن یک رمان مانند «جنگ و صلح» برای دفاع مقدس، تصمیم گرفتم این کتاب را در قالب رمان بنویسم زیرا شخصیت شهید اسکندری قابلیت نوشتن کتابی در این اندازه را داشت و یک سال پژوهش تبدیل به پنج سال شد.
صحرایی با اشاره به انتخاب نام این رمان گفت: تا زمانی که به سوریه اعزام شدم، نامی در نظر نداشتم چون محل شهادت وی در «کتیبه» یا «تل مورک» بود نام «کتیبه ژنرال» برای آن انتخاب شد.
وی افزود: شهادت شهید اسکندری موجب نجات یک گردان ایرانی شد و زندگینامه وی کتیبه ماندگاری بود و داستان کتاب نیز در ۲۲ کتیبه پایان یافت.
صحرایی در خصوص آشنایی نسل امروز انقلاب اسلامی با دفاع مقدس گفت: اگر از نقش متولیان فرهنگی صرف نظر کنیم، نویسندگان در این زمینه مقصرند زیرا ما کمتر از ابزار ادبی برای معرفی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استفاده کرده ایم و عدم استفاده از عناصر داستان برای نوجوانان سبب شده که آنها نسبت به دفاع مقدس بیگانه باشند.
نظر شما