سازمان فرهنگ همواره در وحدت بین ادیان و اقوام مختلف پیشگام بوده است

رئيس انجمن آشوريان در نشست تخصصی «بهبود روابط انسانی در دوران پساکرونا با الهام از آموزه‌های اسلام و مسیحیت» تاکید کرد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همواره در وحدت و برقراری ارتباط نزدیک بین ادیان و اقوام مختلف پیشگام و پیشرو بوده است.

 
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، يوناتن بت كليا، رئيس انجمن آشوريان در نشست تخصصی «بهبود روابط انسانی در دوران پساکرونا با الهام از آموزه‌های اسلام و مسیحیت» مقاله خود را با موضوع «بهبود روابط انسانی در دوران پساكرونا با تكیه بر آموزه‌های مسیحی» ارایه داد.
 
وی اظهار کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از جمله ارگان‌هایی است که همواره در وحدت و برقراری ارتباط نزدیک بین ادیان و اقوام مختلف پیشگام و پیشرو بوده است و همیشه ایده و جلسات بسیار فایده مفیدی را داشته است.
 
رئيس انجمن آشوريان افزود: این سازمان در هر برهه‌ای، مقام‌های عالی ادیان توحیدی از کشورهای مختلف به ویژه روحانیون عالی رتبه جامعه آشوری را میزبانی کرده و از آنان خواستار ارایه نقطه نظراتشان در جهت هرچه بهتر شناخت ابنای بشر بوده است.
 
بت كليا با اشاره به اهمیت برگزاری نشست تخصصی «بهبود روابط انسانی در دوران پساکرونا با الهام از آموزه‌های اسلام و مسیحیت» گفت: گرچه کرونا تأثیرات بسیار ناهنجاری را در آحاد جامعه و خانواده‌ها گذاشت ولی همه ما پیروان ادیان توحیدی همواره امید به خدا را داشتیم و می‌دانستیم که خداوند برای آزمایش بندگانش چالش‌هایی را سر راه او می‌گذارد و ما نیز با تأسی به تعالیم دینی و همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی، ایام را سپری کردیم تا زمانی که دانش بشری در خصوص این ویروس مهلک گسترده شد و واکسن‌هایی برای جلوگیری از مرگ و میرهای ناشی از این ویروس کشف کرد.
 
وی همچنین، بیان کرد: بیش از دو سال از آن زمان می‌گذرد كه برای اولین بار اسم ویروسی به نام «كرونا» را شنیدیم و دریافتیم كه بیماری «كووید 19»، می‌تواند بسیار خطرناك و حتی در افراد دارای بیماری‌های خاص، مُهلِك باشد. باید قدردان پزشكان و پرستاران و كادر درمانی بیمارستان‌ها باشیم كه در اوج بحران این همه‌گیری جهانی، فداكارانه به مراقبت از بیماران ما پرداختند.
 
بت كليا عنوان کرد: در ایران، پیروان ادیان الهی نیز همگام با هموطنان مسلمان خود، انسجام اجتماعی خود را حفظ كردند. رهبران دینی پیروان خود را به رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت ترغیب می‌كردند و حفظ سلامت فرد و جامعه را حتی مهم‌تر از برگزاری مراسم هفتگی عبادت جمعی اعلام می‌داشتند.
 
نقش دین در ایجاد آرامش در دوران کرونا
 
رئيس انجمن آشوريان به نقش دین در بحران کرونا افزود: اكنون، زمزمه گذر از پیك جهش آخر ویروس كرونا، یعنی اُمیكرون، به گوش می‌رسد و این امید هست كه تا نوروز و با آغاز سال 1401، بتوان دوران «پساكرونا» را اعلام كرد. نقش دین در جامعه، همواره راهنما و راهگشا است. در این دو سال، رهبران دینی، با ارائه رهنمودهای انسان دوستانه خود، بر ارزش تك تك افراد بشر از نگاه آفریدگار تأكید داشتند و دائماً پیروان خود را به حفظ ایمان و مراقبت از خود و خانواده خویش، تشویق و ترغیب می‌كردند.
 
وی اضافه کرد: البته با كمال تأسف، چالش‌هایی هم در جامعه و در فضای مجازی پیش آمد و برخی كوشیدند علم و دین را در برابر هم قرار دهند و هر جناح، كوشید دیگری را كمرنگ و بی‌اهمیت جلوه دهد. اما هر دیندارِ آگاه و هوشیاری می‌داند كه علم بشر نیز از خداست و باید از علما و دانشمندان حمایت كرد.
 
بت كليا در ادامه سخنانش، گفت: در مسیحیت، ایمان به دعا و طلب شفای الهی، جای خود را دارد، اما برای استفاده از داروهای ساخت بشر نیز منعی نیست. یك نمونه از تأیید استفاده از دارو را می‌توان در توصیه پولس رسول به شاگرد جوانش تیموتائوس مشاهده كرد كه در رساله اول او، باب 5 آیه 23 ذكر شده است. دین و دانش، تعارضی با هم ندارند و می‌توانند دست در دست هم، به درمان آلام روحی و جسمی بشر بپردازند.
 
وی با بیان اینکه نقش دین در ایجاد آرامش در دوران کرونا غیرقابل انکار است، گفت: مسأله دوری و جدایی جمعی، نکته دیگری بود كه همه‌گیری كرونا در جهان پدید آورد. بسیاری، خود را در خانه‌ها حبس كردند و دید و بازدیدها و گردهمایی‌ها به حداقل خود رسید. در این میان، وظیفه اول دین ترویج خداشناسی است و دعوت بشر به شناخت آفریننده خود و عبادت او و اطاعت از او. اما در وهله بعدی، همه ادیان تأكید دارند كه انسانِ خداپرست، ایمان خود را در عمل و در خدمت به خلق ابراز می‌كند و به مَنَصه ظهور می‌رساند.
 
پیغام دین همیشه امید به آینده‌ای بهتر است
 
رئيس انجمن آشوريان خاطرنشان کرد: بشر در طی تاریخ طولانی خود، مصیبت‌ها و فجایع بسیاری را به چشم خود دیده و سپس از آنها گذر كرده است. طاعون سیاه در قرن چهاردهم، یك‌سوم جمعیت اروپا را نابود كرد. دو جنگ جهانی در قرن بیستم و پیامدهای آنها، از جمله آنفلوانزای اسپانیایی، حدود صد میلیون انسان را از بین بُرد. اما قُقنوس، همواره از خاكسترِ آتش خود برمی‌خیزد و دوران جدیدی را نوید می‌دهد.
 
وی ادامه داد: انسان، با حُول و قوّه الهی، باز توان ایستادن می‌یابد و به احیای دنیای خود می‌پردازد. پیغام دین به باورمندان خود، همیشه امید به آینده‌ای بهتر است. مشكلات و سختی‌ها، همیشه با ما هستند، اما حتی اگر به زانو درآمده باشیم، وعده الهی این است كه با ایمان و توكل، باز می‌توانیم بر پا بایستیم و از نو شروع كنیم. اكنون باید با كار و تلاش مضاعف و با همیاری و تعاون، امید به فردایی بهتر را در دل‌ها زنده كنیم.
 
بت كليا با اشاره به فرارسیدن عید نوروز 1401 گفت: به بهار و عید نوروز و آغاز سال نو خورشیدی نزدیك می‌شویم. بهار، یعنی تازه شدن، یعنی سبز شدن درختان و شكوفه دادن گل‌ها. بیایید ما نیز غم‌ها و غصه‌ها و تلخی‌های این دو سال را كنار بگذاریم و با آغاز بهار، قدم به دوران پساكرونا بگذاریم و خرابی‌ها را بنا كنیم. با امید به فردایی بهتر.
 
بنابر اعلام این گزارش، به همت مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی «بهبود روابط انسانی در دوران پساکرونا با الهام از آموزه‌های اسلام و مسیحیت» صبح امروز (14 اسفندماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و يوان ساوكا، دبيركل شورای جهانی كليساها برگزار شد. اندیشمندان دینی در این نشست به ارایه مقالات خود پرداختند.
کد خبر 1154150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha