حجت الاسلام «عباسعلی باباگل زاده» درگفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص درختکاری در دین مبین اسلام گفت: یکی از اعمال خوب و ماندنیِ ما انسانها، «درختکاری» است. این کار به زیبایی، طراوت و آبادانی محیط زندگی میانجامد و جلوی پدیدههای زیانبار زیستمحیطی را میگیرد؛ پدیدههایی چون «ریزگردها» که امروزه در خیلی از شهرها باعث بیماریهای فراوان و حتی اختلال در زندگی شده است.
این کارشناس دینی با بیان اینکه درختکاری و پاسداشت «درخت» از اموری است که معصومین(ع) بسیار بر آن تأکید کردند اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) فرمودند:هر مسلمانی بذری بیفشاند یا نهالی بکارد و از حاصل آن بذر و نهال، پرنده، انسان و یا چرندهای بخورد، برای او صدقه به حساب میآید.همچنین امام صادق(ع) نیز می فرمایند: خداوند درخت را برای انسان آفرید؛ پس او باید درخت بکارد، آن را آبیاری کند و در حفظ آن بکوشد.
وی تصریح کرد: رسول اکرم(ص) در بیانی دیگر فرمودند: درختان را آتش نزنید، آنها را با آب ویران نکنید، درختان میوهدار را قطع نکنید و مزرعهها را نسوزانید لذا از نظر پیامبر(ص) حفظ و حراست از درختان آنقدر اهمیت داشت که وقتی یاران و سپاهیان خود را به جنگ رهسپار میکردند، به آنها توصیه میفرمودند: در بین راه و یا در حال جهاد از قطع درختان پرهیز کنند، مگر اینکه شرایط طوری شود که مجبور به قطع درختی شوند.
حجت الاسلام باباگل زاده بیان کرد: پس بیاییم، ما هم در روز درختکاری و هفتۀ منابع طبیعی به طبیعت کمک کنیم و با درختکاری و حفاظت از جنگل ها و درختان، از آلودگی محیط و آب و هوا پیشگیری نمائیم تا روح و روان و جسمان در سلامت و شادابی معطهر به عطر درختان و گل ها باشد.
نظر شما