خبرگزاری شبستان گیلان_نوشین کریمی، به جهت اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری به منظور ادای دین و تکلیف نسبت به انقلاب اسلامی و خون شهدای گرانقدر اسلام و تحقق اهداف و انگیزه های فرهنگی مصّرح در قانون اساسی و سایر مقررات و قوانین موضوعه کشوری و بالاخص تلاش در راستای ترویج و اشاعه فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی (ص)، مقابله اصولی و منطقی با تهاجم فرهنگی منحط و مبتذل بیگانگان، شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر آن داشت تا در صورتجلسه شماره 302 مورخ 18/12/71 خود تاسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور را تصویب کند.
تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ روحبخش اسلام و تاکید بر آرمان ها و ارزش های معنوی و فرهنگ اسلامی، گسترش زمینه مشارکت و مباشرت مردم در امور فرهنگی، هنری، اجتماعی، علمی و...، زمینه سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان و استفاده از اوقات فراغت جوانان و حفظ و ترویج فرهنگ بسیجی، ارائه و عرضه فعالیت های فرهنگی، هنری بر اساس موازین و ضوابط اسلامی و ایجاد جاذبه های فرهنگی هنری و... از جمله اهداف تشکیل کانون های مساجد است.
به مناسبت سالروز تشکیل کانون های مساجد به سمت کانونی در شرق گیلان رفتیم که توانسته از تمام ظرفیت های موجود در راستای تحقق اهداف مد نظر بهره بگیرد و انس جوانان را با مسجد بیشتر کند.
به سراغ مسئول کانون انصارالزینب(س) مسجد صاحب الزمان(عج) در روستای لب دریا واقع در بخش بندر کیاشهر از شهرستان آستانه اشرفیه می رویم که با ۵۰۱ عضو و ۱۸ هزارو ۵۶۰ امتیاز از ۲۶ هزار کانون کشور توانسته با برنامه های متنوع قرآنی، فرهنگی و هنری تعداد زیادی از مردم به ویژه خواهران، کودکان و نوجوانان را به خود جلب کند.
«مژگان پیرخندان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: برای شناسایی و تشویق هنرمندان منطقه خود تلاش کرده و در راه اعتلای دین و قرآن از هیچ کوششی دریغ نکرده ام.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۴ با تاسیس کانون انصارالزینب(س) فعالیت های قرآنی را که از چند سال قبل از تاسیس کانون آغاز شده بود، گسترش داده و سازماندهی کردیم گفت: همچنین به فعالیت های فرهنگی و هنری بچه های مسجد و مراسمات مذهبی توجه ویژه داشتیم و با کمک اعضای کانون و هیئت امنا و روحانی مسجد کلاس های قرآنی و هنری(صنایع دستی) و جشنواره برداشت محصول برنج، جشنواره غذای محلی و مسابقات مختلف از جمله مسابقه نامه ای برای شهدا، نامه ای برای امام زمانم، مسابقه کتابخوانی، مسابقه ۳۰ حدیث در ماه مبارک رمضان، مسابقات نقاشی، پخت کیک و ژله، مسابقه سبزه آرایی و مسابقات ورزشی کار در مسجد را گسترش دادیم.
پیرخندان که می گوید خدمت به مردم و آموزش را سر لوحه کارهای خود قرار داده است در ادامه اضافه کرد: متاسفانه با شروع ویروس کرونا، حضور مردم در مسجد کمرنگ شد و برگزاری کلاس ها و برنامه های کانون مقدور نبود ولی ما بیکار ننشستیم و با کار در فضای مجازی و تشویق مردم به خانه ماندن و اجرای مسابقات و برنامه های مختلف، همچنین ختم های قرآن در فضای مجازی به کار خود ادامه دادیم.
وی افزود: خدا را شاکریم که با تهیه و توزیع بسته های معیشتی و دوخت ماسک در مسجد و اهدای آنها به درب منزل مردم و عزتمندان روستا، ضد عفونی و سمپاشی مسجد و معابر و مکان های عمومی ثابت کردیم که در همه حال پشت مردم هستیم و خواهیم بود.
پیرخندان تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹ با شعار "ایران قوی"؛ کانون انصارالزینب(س) با طرح دیگری به میدان آمد، طرح «هر کوچه یک کتاب» که با تعطیلی مساجد و فعالیت های کتابخانه ای کانون برآن شدیم که در مرحله اول برای ایجاد شور و نشاط در کودکان و نوجوانان و بعضا خواهران و در مرحله دوم برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با کمک مدیر کانون، مسئول کتابخانه و کتابدار کانون با هدف معرفی کتاب به کوچه پس کوچه های روستا رفته و هر هفته با معرفی یک کتاب به یک کوچه مراجعه کرده و مخاطبین را به خواندن کتاب و خلاصه نویسی آن ترغیب کنیم و با اهدا هدایایی کوچک باعث تشویق آنها شویم.
وی بیان کرد: خوشبختانه کانون انصارالزینب(س) با این طرح در سال ۱۳۹۹ از بین ۲۵ هزار کانون کشور توانست رتبه برتر در رواق کتاب را از آن خود کند.
پیرخندان با تاکید بر اینکه کانون انصارالزینب(س) با برنامه ریزی خوب سامانه بچه های مسجد و ایجاد انگیزه به کانون های مساجد در رقابتی خوب در رویداد ملی فهما، خود را به روز کرد، گفت: رویداد ملی فهما در سامانه بچه های مسجد با ۳ شبستان و ۱۲ رواق برای کانون های مساجد طراحی شده است.
وی با اشاره به 12 رواق سرود، نمایش، قلم، فیلم، ترنج، کتاب، دانش، همدلی، نور، رسانه، کارآفرینی و فن آوری اذعان کرد: کانون انصارالزینب(س) توانست در اکثر رواق ها امتیاز بسیار خوبی بهدست آورد چرا که مدیر کانون توانست با کمک بچه های مسجد گروه تئاتر و گروه سرود تشکیل دهد و فیلم مستند بسازد و با کمک تیم رسانه ای کانون انیمیشن و کلیپ های آموزشی تهیه کرده و در فضای مجازی به اشتراک بگذارد.
پیرخندان ادامه داد: همچنین توانستیم با تهیه بازارچه ای مجازی با تعدادی از اعضای کانون شغل ایجاد کنیم و با تاسیس صندوق قرض الحسنه زینبیون که بالغ بر سه سال از تاسیس آن می گذرد با ۸۲ عضو، بیش از یکصد میلیون تومان وام قرض الحسنه به اعضای صندوق پرداخت کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه به لطف و مرحمت خداوند توانستیم ساخت و سازها و کارهای عمرانی مسجد را به کمک خیرین به ثمر بنشانیم، افزود: همچنین فعالان این کانون توانستند در مراسم های مذهبی با تهیه بسته های معیشتی، گوشت قربانی، پخت غذای گرم و توزیع بر درب منزل عزتمندان به یاری مردم بشتابند.
پیرخندان اظهار کرد: کانون انصارالزینب (س) در فهمای ۱۴۰۰ با شعار «به توان مردم» با طرح «ننه گیل مار» پا به عرصه رقابت گذاشت.
وی با اشاره به اینکه «ننه گیل مار قصه گو» پیرزن گیلانی است که به کمک نوه خود که مدیر کانون است آمده است، او به کتاب و کتابخوانی علاقه بسیاری داشته و برای تبلیغ کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه با تیم فرهنگی خود که متشکل از مدیر کانون و مسئول کتابخانه و کتابداران کانون بودند به مکان هایی مانند مدارس، جشنواره ها، مهدها، کوچه ها و غیره رفته و به معرفی کتاب و قصه گویی پرداخت که بسیار مورد توجه کودکان و نوجوانان قرار گرفت.
پیرخندان بیان کرد: در همین راستا کانون انصارالزینب(س) با اجرای طرح ننه گیل مار و قصه هایش در فهما ۱۴۰۰ با ۱۸ هزار و ۵۶۰ امتیاز در رواق کتاب مقام سوم کشور (شایسته تقدیر) از بین ۲۶هزار کانون کشور را بهدست آورد که نقش ننه گیل مار را یک دختر ۱۵ ساله که کتابدار کتابخانه کانون است بازی میکرد.
وی اظهار کرد: این کانون با کمک اعضای فعال خود توانسته توانایی خود را در فهمای ۱۴۰۰ به رخ بکشد و جهش خوبی در شبکه رابطین داشته و کانون های همیار خود را با تمام توان یاری رسانده است.
پیرخندان افزود: کانون انصارالزینب(س) با ۱۵ کانون همیار خود در شبکه رابطین نیز رتبه دوم کشور(شایسته تقدیر ویژه) را کسب کرده است.
وی یادآور شد: این کانون در فهمای سال ۹۸نیز رتبه برتر کشور در پاسداشت دهه فجر را کسب کرده بود.
نظر شما