وزارت جهاد کشاورزی مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کند

اکبری با بیان اینکه مسئولیت تغییر کاربری اراضی با وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، حسین اکبری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست شب گذشته (یکشنبه 15 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آمار تخریب منابع طبیعی طی ۱۰ سال گذشته گفت: یازده درصد از اراضی کشور تحت مدیریت محیط زیست می‌باشد و مابقی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که مسأله تغییر کاربری‌ها و همچنین مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه در مناطق حفاظت شده یعنی مناطق ۴ گانه کشور که در اختیار ما می‌باشد در ۱۰ سال گذشته ۳۰۲ هکتار اراضی مناطق حفاظت شده برای کاربری‌های شهری و روستایی تغییر کاربری پیدا کرده است، گفت: حدود ۱۲۰ هکتار هم برای سایر کاربری‌ها مانند شهرک‌های صنعتی، میادین نفتی و یا سایر کاربری‌ها به شکل غیر مجاز تغییر کاربری داشتند.

 

وی با اشاره به اینکه ۱۱ درصد یا ۱۹ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت محیط زیست می‌باشد و مابقی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که مسأله تغییر کاربری‌ها و همچنین مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کنند، گفت: سازمان محیط زیست مسئولیت برخورد فقط در مناطق ۴ گانه برای تغییر کاربری‌ها را دارد.

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه مسئولیت تغییر کاربری اراضی با وزارت جهاد کشاورزی است حتی در ۱۱ درصد اراضی کشور که تحت مدیریت سازمان محیط زیست است زمانی که پرونده حقوقی می‌شود سازمان جنگل‌ها برای دفاع در دادگاه حاضر می‌شود، تصریح کرد: در استان‌ها شاهد هستم تقریباً وزارت جهاد کشاورزی نسبت به مسائل کلان آن طور که باید حساسیت نداشته است.

 

وی با اشاره به اینکه چرا ما فقط قانون تغییر کاربری اراضی را می‌بینیم مسائلی مانند قانون ارث هم وجود دارد یعنی خرد شدن زمین که سنگ بنای تغییر کاربری است در حالی که در برخی از کشور‌ها اجازه خرد شدن زمین را نمی‌دهند، افزود: ۸۹ درصد اراضی کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی یا سازمان جنگل‌ها و مراتع است.

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه متولی اجرای سند آمایش سرزمین، محیط زیست نیست، سند آمایش سرزمین را سازمان برنامه تهیه می‌کند و خود سازمان برنامه متولی است و همه دستگاه‌ها موظف هستند به عنوان یک سند بالادستی به آن احترام بگذارند، گفت: تا زمانی که صرفاً به دنبال برخورد برویم به نتیجه آن خوشبین نیستم ما قانونی را نزدیک به دو دهه اجرا کردیم که باید یک آسیب شناسی کنیم و به سمتی برویم که از تغییر کاربری پیشگیری کنیم.

کد خبر 1154847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha