به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «محمد نوذری» شامگاه دوشنبه( ۱۶ اسفند) در گفتوگوی خبری روند اجرای قانون حدنگار یا کاداستر را در گیلان برشمرد و اظهار داشت: قانون حدنگار از قوانین مهم و حیاتی در کشور است که در سال ۹۳ به تصویب رسید و به غیر از اراضی ملی در سایر جنبهها نظیر اراضی مستثنیات کاربرد بالایی دارد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان با بیان اینکه ۹۰ درصد از اراضی ملی کشور منجر به صدور تثبیت و اسناد کاداستر شده است عنوان کرد: ۶۰ درصد از پوشش گیلان جنگلی است و شرایط خاصی را برای ثبت اسناد و املاک و منابع طبیعی به همراه دارد به نحوی که علاوه بر نقشه برداری هوایی نقشه برداری زمینی هم باید در آن انجام شود.
نوذری تراکم جمعیتی و اینکه گیلان استانی کشاورزی است را از دیگر ملاحظاتی که در اجرای قانون کاداستر وجود دارد خواند و تصریح کرد: قطعات زمینها در گیلان بسیار کوچک است به همین علت اجرای کاداستر در این استان حتی در یک قطعه ۱۰ هکتاری هم به توجه و دقت بالایی نیاز دارد.
وی کوچصفهان، ماسال، کلاچای، آستانهاشرفیه و شفت را از جمله شهرستانهایی که قانون کاداستر آنها تثبیت و منجر به صدور اسناد مالکیت شده است نام برد و گفت: این کار در شهرستانهای خمام و فومن ۹۹ درصد، انزلی و املش ۹۸ درصد و در سیاهکل ۹۷ درصد پیشرفت داشته است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان ابراز داشت: در راستای اجرای کاداستر و صدور اسناد مالکیت، تطبیق و مستندسازی اراضی در استان گیلان امسال برای ۶۱ هزار هکتار مجوز و اعتبار اخذ و قرارداد آن با شرکتهای مشاور منعقد شده و هماینک این کار در شهرستانهای لاهیجان، آستانه و رشت در حال انجام است.
نوذری با بیان اینکه شرکتهای مشاور در روستاهای هدف گیلان مستقر هستند و فرآیند نقشه برداری، جمعآوری پروندهها و تکمیل فرمهای مربوطه را بر عهده دارند افزود: اداره کل ثبت اسناد و املاک گیلان نیز علاوه بر آن ۶۱ هزار هکتار، قرارداد تهیه نقشه ۴۸ هزار هکتار دیگر را در فومن، شفت، لنگرود، سنگر و خمام همراه با تامین اعتبارات لازم بر عهده گرفته است.
وی استفاده از اسناد مالکیت برای اخذ تسهیلات و جلوگیری از اختلافات و بازشدن پروندههای متعدد در مراجع قضایی را از جمله تبعات مثبت اجرای کاداستر ذکر کرد و گفت: اجرای این طرح به همکاری و مشارکت کشاورزان نیاز دارد و شرکتها به شکل شبانهروز در روستاها برای پاسخگویی به سؤالات مردم حضور دارند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان با تاکید بر اینکه رفع تداخل اراضی ملی و مستثنیات از جمله اقدامات دیگر این دستگاه است اضافه کرد: رفع موانع صدور اسناد در بافت مسکونی روستایی تحت عنوان قانون ساماندهی با همکاری سازمان سند اسناد و بنیاد مسکن در دستور کار قرار گرفته است و امسال نیز قرارداد صدور اسناد مالکیت برای ۷ هزار و ۳۱۶ هکتار در گیلان منعقد شد.
نوذری از تهیه نقشه صدور اسناد مالکیت ۷ هزار هکتار در بافت مسکونی روستایی گیلان خبر داد و اضافه کرد: فرآیند نقشهبرداری این کار در شهرستانهای لاهیجان، کوچصفهان، سنگر و تالش انجام گرفته است که از مجموع ۲هزار و ۶۰ روستای آن، ۷۰۶ روستا مشمول طرح صدور اسناد مالکیت جدید و قانون ساماندهی شدهاند.
وی از صدور مجموعا ۱۵۶ هزار و ۱۴۴ فقره سند مالکیت در استان گیلان خبر داد و با تاکید بر اینکه طبق قانون ادارات ثبت دیگر به اسناد مالکیت دفترچهای قدیمی خدمات ارائه نمیکند خاطرنشان کرد: الکترونیکی شدن خدمات و برون سپاری نقشهبرداری از جمله اقدامات مهم ثبت اسناد و املاک استان گیلان است و بیشتر فرآیندهای آن به شکل غیرحضوری انجام میگیرد.
نظر شما