خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از ستاد ارتباطات رسانهای (فهما)، امروز 18 اسفندماه سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است که مقارن با دومین روز دهه مهدویت با عنوان «مسجد، مواسات، همدلی و تمدن نوین اسلامی زمینه ساز ظهور» شده و به همین مناسبت حجتالاسلام و المسلمین «حبیبرضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور در برنامه صبحگاهی «در انتهای الوند» شبکه دو سیما به تشریح فعالیتهای ستاد و اعضای کانونهای مساجد پرداخت.
حجتالاسلام و المسلمین ارزانی در ابتدای مباحث خود با بیان اینکه امروز بیست و نهمین سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است، اظهار کرد: 18 اسفند سال 1371 در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای به تصویب رسید که طی آن نوجوانان و جوانان در سطح محلات با هدف جذب این گروه سنی به مساجد تلاش کرده و فعالیتهای مختلفی را اجرا کنند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: مسجد متعلق به حزب و گروه خاصی نیست، مسجد خانه خدا در زمین و مانند قطعههایی از آسمان روی زمین است، مسجد فضای معنوی و نورانی است که فقط برای ارتباط با خدا نیست بلکه برای تجمع مومنان و ایمان باوران است که دور هم جمع میشوند؛ بنابراین مسجد کارکردهای متعدد و متنوعی دارد اما همه این کارکردها حول محور توحید است.
وی افزود: در کانونهای فرهنگی هنری مساجد تلاش بر این است که کودکان، نوجوانان و جوانان با مسجد آشناتر شده و پای آحاد ملت به مسجد باز شود، ما در راستای تحقق این هدف از قالبهای مختلف نظیر شعر، سرود، مسابقات قرآنی و بسیاری دیگر از فعالیتها استفاده میکنیم چرا که این مسجد است که فعالیت خود را به حکومت و جامعه اسلامی اعلام می کند و ما تنها خادم مسجد هستیم. از سوی دیگر باید نیازهای هر محلهای که مسجد در آن واقع است احصا شده و بر همان اساس قالب فعالیت در مسجد تعیین شود.
حجتالاسلام و المسلمین ارزانی تصریح کرد: یک زمان بحث نمایش فیلم در روستاها مطرح بود؛ این مساله و مشکلی است که در حال حاضر نیز در روستاها وجود دارد، لذا نمایش فیلم در مسجد از جمله فعالیتهای ما محسوب می شود اما طبیعتا هر فیلمی در مسجد به نمایش در نمیآید، همچنین هر موسیقی بلکه سرودهای انقلابی در مسجد اجرا می شود. از سوی دیگر کتابهایی که به مسجد وارد می شود از فیلتری که مومنان حاضر در مسجد انتخاب می کنند ارایه می شود.
وی ادامه داد: در این راستا ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور سه عرصه را برای فعالیت ها تعریف کرده است. در این میان و ذیل این فعالیت ها باید به این حدیث از امام علی (ع) که فرمود: «فرزندتان را برای زمان خودش تربیت کنید» توجه داشته باشیم؛ ممکن است برخی مسئولان از همین رسانه ملی هم صحبت کنند و بگویند صد سال قبل فعالیتها بهتر بود؛ بله خوب بود اما امروز باید به نوعی در مسجد فعالیت کنیم که نوجوان و جوان امروز به مسجد بیاید.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: با توجه به آنچه که اشاره شد، سه عرصه (شبستان) و 12 بستر(رواق) تحت عنوان رویداد ملی فهما تعریف کردیم، هرکدام از این رواق ها عرصه های تخصصی است که در سامانه بچههای مسجد ارایه شده و فعالیت در آن شرط سنی ندارد.
وی گفت: رویداد فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی) هر سال یکبار تکرار میشود و طی آن تمامی مساجد برای شرکت و حضور در این رویداد به میدان میآیند؛ تا این لحظه 26 هزار و 131 کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور ثبت شده است و هرسال با برگزاری رویداد فهما و داوری آثار، کانون ها، استان ها و رابطین برتر و همچنین پایتخت فهما مشخص می شود. اکنون اعضای کانون های مساجد شبکه گستردهای متشکل از دو و نیم میلیون نفر عضو است.
وی در مورد همکاری و تعامل کانون های مساجد با بسیج گفت: ما هیچ جدایی و دو گانگی با بسیح نداریم چرا که مقام معظم رهبری فرمودند: «کانون های فرهنگی هنری مساجد را فعال کنید با همکاری بسیج...» لذا ما فرمان مستقیم ایشان را در این خصوص داریم، در مسجد بسیج برنامههای مختلفی را عهدهدار است و ما در عرصه فرهنگ و هنر مسجد فعالیت داریم اما این فعالیت با همکاری و تعامل با بسیج است.
حجتالاسلام و المسلمین ارزانی گفت: با هدف همین گسترش تعامل بود که با بسیج دو سال قبل تفاهم نامه ای را به امضا رساندیم که طی آن مشخص شد که هرکدام در کدام عرصه ها در مسجد فعالیت داشته باشیم، ضمن اینکه در سامانه بچه های مسجد بخشی را مشخص کرده ایم که اگر فعالیت کانون با همکاری بسیج باشد امتیاز آن بخش افزایش می یابد.
وی گفت: بسیج سازمان عظیمی است که به دل محلات می رود؛ کانونها نیز با بسیج همراهی دارند و همه این فعالیتها زیر نظر امام جماعت مسجد بوده و این مساله بسیار مهم و اصل اساسی در فعالیت کانونهای مساجد است به طوری که در اساس نامه به آن اشاره شده و مدیرمسئول کانون توسط امام جماعت مسجد پیشنهاد میشود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در این میان برخی مدیران کانونها مسئول پایگاه بسیج نیز هستند؛ از سوی دیگر شورایی در مسجد با عنوان شورای فرهنگی فعالیت دارد که امام جماعت رئیس، دبیر آن مدیر کانون و مسئول پایگاه بسیج نیز در آن عضویت دارد.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به تقارن سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با شعبان المعظم افزود: برای نیمه شعبان برنامه های مختلفی اعم از جشن، مسابقات کتابخوانی، اجرای سرود، نمایش فیلم کوتاه در مسجد از سوی کانون های مساجد در نظر گرفته شده و اجرا می شود.
وی در پایان اظهار کرد: دست تک تک بچه های مسجد را می بوسم که در فضایی که هجمه های دشمن متعدد است، مسجد را انتخاب کرده و خالصانه و بدون دریافت یک ریال مزد فعالیت می کنند.
نظر شما