به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، همایش شیوه داستان سرایی حکیم نظامی گنجوی به بهانه بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی و به همت انجمن ادبی نسیم الوند همدان و خانه شعر و ادب همدان با حضور اهالی فرهنگ همدان و دوستداران فرهنگ و ادب و معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، در سالن آمفی تئاتر اداره کل ارشاد همدان برگزار شد.
در این مراسم، مسئولین انجمن ادبی نسیم الوند «فتح الله اوجی» و «حسن خدایی» سخنانی درباره شخصیت ادبی و اهمیت اشعار و آثار نظامی گنجوی مطالبی را بیان کردند. همچنین مجتبی حیدری، خاتم نوروزی، اسماعیل زارعی، سید حسین موسوی، حسنی حلم و یاسی کوثری از اعضای انجمن، اشعاری را از نظامی گنجوی دکلمه کردند.
سخنران شیوه داستانسرایی حکیم گنجوی دکتر «مرتضی نادری پیکر» بود و در این مراسم «سید مهرداد کاووسی» نیز پردهخوانی بهرام گور را اجرا کرد. مراسم با سنتورنوازی «پاشا رجبلو» و آواز «سروش مرادی» به پایان رسید.
گفتنی است، جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد (۵۳۵ هـ. ق متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی، شاعر و داستانسرای ایرانی پارسیگوی در سده ششم هجری (دوازدهم میلادی)، که بهعنوان صاحب سبک و پیشوای داستانسرایی در ادبیات پارسی شناخته شدهاست.
نظامی از دانشهای رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی گستردهای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی دانسته میشود. روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی ایران روز بزرگداشت نظامی گنجوی است. نظامی همه عمر خود را در گنجه در زهد و عزلت بهسر برد.
نظامی در فاصلهٔ سالهای ۶۰۲ تا ۶۱۲ در گنجه درگذشت و آرامگاهی به او در همان شهر منسوب است. در دهه نود خورشیدی، پس از تصمیم دولت آذربایجان اشعار گنجوی در آرامگاه او که همگی به زبان فارسی هستند، پاک و تخریب شدند.
خمسهٔ نظامی، به قلم سال ۱۵۲۴ در هرات، واقع در موزه هنرهای متروپولیتن نیویورک و اثر معروف و شاهکار بیمانند نظامی، خمسه یا پنج گنج است که در قلمرو داستانهای غنایی امتیاز بسیار دارد از برخی آثار معروف نظامی گنجوی است.
نظر شما