خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: رژیم های مستبد در امارات و عربستان، شبکه های ارتباط اجتماعی را به فضایی برای برای شکار فعالان حقوق بشر و شهروندان شیعه خود تبدیل کرده اند، جای اینکه از این فضا برای آزادی بیان بهره ببرند.
در یک گزارش خبری آمده است که فعالان حقوق بشر در سراسر خاورمیانه برای انتقاد وآزادی بیان به فضاهای دیجیتال روی می آورند. درحالی که رژیم های مستبد، آنها را هک می کند و حساب هایشان را با استفاده از فناوری جاسوس افزار هک می کنند.
براساس این گزارش، در سال گذشته، یک شرکت برنامه جاسوسی صهیونیستی NSO، تلفن لجین الهذلول، فعال عربستانی آزاده شده راهک کرد. کشورهای سراسر جهان بیش از پیش به تکنیک های برنامه های جاسوسی برای جمع آوری اطلاعات مخالفان وفعالان روی می آورند. این درحالی است که الهذلول که دولت عربستان به دلیل فعالیتش وی را زندانی کرده بود، در فوریه 2021 میلادی آزاد شد. یکی از اهداف مقامات سعودی از آزادی وی، کنترل کردنش بود.
در این گزارش آمده است: شکی وجود ندارد که فعالیت در عصر نظارت الکترونیکی، خطرات جدیدی به همراه دارد. علاوه براین، استفاده از فناوری جاسوس افزار تهدید بزرگی برای فعالیت زنان در کشورهایی مانند عربستان سات. جایی که جنبش های زنان از مدت طولانی برای تقویت و پیشبرد اهداف شان به سازماندهی مجازی متکی بودند.
از آن زمان که گروه NSO با انتقاد شدید و اقدامات قانونی زیادی مواجه شد و شرکت اپل در نوامبر 2021 میلادی از این شرکت جاسوسی شکایت کرد، دولت بایدن این شرکت را در اوایل همان سال در فهرست سیاه قرار داد.
همچنین موسسه Citizen Lab متخصص در حفاظت حقوق دیجیتال در نرم افزارهای جاسوسی، شرکت اپل را تحریک کرد تا به هزاران نفر در سراسر جهان هشدار دهد که آنها قربانی هک های مورد حمایت دولت هستند.
هک کردن با فروش فناوری بدافزارها به دولت های مستبد خانمه نمی یابد، به طوری که محمد بن سلمان احتمال می رود که اگر بتواند تلفن دشمنان و مخالفانش را هک می کند.
براساس این گزارش، دولت ها و شرکت های نظارت سایبری در منطقه حوزه خلیج فارس، مشاوران سایبری و عوامل اطلاعاتی بیشتر از کشورهای غربی به ظاهر دموکراتیک برای کمک به توسعه و استفاده از نرم افزارهای جاسوسی استخدام می کنند. به عنوان مثال، مقامات پیشین در ارتش و اطلاعات آمریکا در دادگاه اعتراف کردند که شرکت دارک ماتر در هک کردن تلفن الهذلول کمک کرده است.
در این گزارش آمده است که هک کردن به یک صنعت سودآور تبدیل شده است که توسط مزدورانی که برای فروش خدمات خود به بالاترین قیمت پیشنهادی آمادگی دارند، انجام می شود.
در همین حال، این کشورها که مشارکت اقتصادی و سیاسی دارند، به طور مستمر درحال تبادل فناوری ها و مشاوران سایبری از طریق بازار نظارت الکترونیکی هستند. هک کردن تلفن لجین الهذلول به یک مسئله حقوق بشری بسیار بزرگ تر جلب می کند. این حقیقت تاریک در عصر نظارت سایبری این سات که هرشخصی با قدرت و پول مناسب می تواند به اطلاعات خصوصی دسترسی داشته باشد و تلفن ها و حساب ها را هک کند و فعالان و مخالفان را رد یابی کند.
نظر شما